reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dzięki kobietki za wsparcie;)
O dziwo nie jest bardzo źle,znoszę to dostpjnie:p
Ja też nie mogę długo stać,męczy mnie to okropnie i za chwilę robi mi się gorąco i słabo ze mam wrażenie że zaraz zemdleje. Wtedy ratunkiem jest kucniecie na chwilkę.
W sobotę mam wizytę ze wszystkimi wynikami więc sam znać po...ale po cichu liczę ze cukrzyca jednak mi nie grozi,ale zobaczymy ;) Dla dobra dzidzioła trzeba się przebadać i wrazie coś szybko reagować.
U mnie dziś równo 11tc czas leci. 18 preanatalne i znów stresik czy wszystko wyjdzie ok. Ale taka nasza rola ze już całe życie będziemy się martwić t
U mnie tak samo, jak za duzo na siebie wezme, za duzo zrobie w domu to widze "mrowki" i gwiazdki... u mnie 7+6, tez mi szybko leci ciaza, na prenatalne bede umawiac sie po wizycie, ktora mam 21 stycznia

reklama
Ja melduję że udało się zapisać, polecam wszystkim ze Śląska - Katowice, Bielsko i Częstochowa maja bezpłatne badanie I i II w obu też test z krwi. Trzeba być poniżej 35rż i mieszkać w woj. Śląskim. Dobrze zadzwonic wcześniej bo różnie z terminami, mi się udało na 6.02 czyli jakoś 12+0 będzie chyba :) dumna jestem że się udało znaleźć i zapisać, bo jak dobrze pójdzie to 700zl w kieszeni :)

Co do zdychania, jak wchodzę po schodach z dzieckiem to czuję takie gorąco w klatce i jakbym nie mogła oddechu złapać. Na szczęście jak siądę to przechodzi. No niestety, prawie 9kg klocek swoje robi.

Ja się trochę obawiam że fasolka jest za mała, byłam na badaniach 8+0wg om, lekarz stwierdził że to 7+6 czyli w sumie dzień różnicy czyli nie dużo.. ale fasolka miała 0.68cm... czy jeszcze podgoni wasze fasolki??

Moja fasolka w 7+1 miala 0.99 cm
U mnie w 8+3 miała 1.94 ;) Tydzień różnicy a już większa o 1 cm. Dziewczyny jak wyglądają dokładnie te prenatalne? To moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem na co się nastawić. Czytałam trochę o tym ale może któraś z Was już była z poprzednim dzieckiem i może coś powiedzieć więcej? Ja mam prenatalne 29.01 :D

reklama
U mnie w 6 t + 3 d fasolka miała 0,6 cm a teraz 10t + 3 d to 3,4 cm mi się wydaje że kazdy rośnie indywidualnie to jest początek jedne muszą podgonić z rozmiarem inne nie, mi się wydaje że jeśli byłoby coś nie tak to lekarz by powiedział, nie martw się :*

Do góry