U nas wie tylko mąż i jedna koleżanka z pracy. Dziś jedziemy sprawdzić serduszko i umowa była taka że czekamy do 12 tygodnia z poinformowania wszystkich ale nie wiem czy rodziców nie poinformuje wcześniej bo jestem ostatnio jakby bardziej poddenerwowana, i z jednej strony oni nie rozumieją dlaczego a z drugiej dolewają oliwy do ognia, a że mieszkamy razem to troche sytuacja staje się dziwna i chyba powiemy wczesniej, aczkolwiek boję się bo pierwszą poroniłam...Hej dziewczyny, w którym tygodniu macie zamiar dzielić się nowiną ze znajomymi lub szefem (zwłaszcza chodzi mi o te z Was, które nie mają fizycznej pracy i nie muszą szybko brać L4).
reklama
Ja uwazam, ze co ma sie stac to sie stanie czy w 9 czy w 12 czy nawet w 22 tygodniu. My mowiemy o ciazy w zasadzie od 1 wizyty u lekarza czyli od pęcherzyka . Jest to dla nas szczesliwy okres i chcemy sie tym szczesciem dzielic z naszymi bliskimi, znajmoymi , rodziną. Jezeli mialoby sie cos stac to nie chcialabym przechodzic przez to tylko z mężem. A miec wsparcie u najblizszych
Mi to wygląda ma ciążowy jadlowstret. Mialam takie cos w pierwszej ciąży i utrzymywało mi się dosyć dlugo.... Musi sz się przemgagac i cos tam dziubać. Pozniej samo sie zluzuje.Ja przy pierwszej ciąży sobie nie odmawiałam, wręcz namawiałam swojego. Teraz w drugiej coś tam mnie pobolewało i w sumie odpuściłam bo jeszcze na wizycie nie byłam u ginekolog.
Mówią, że gorzej jest gdy kobieta poddenerwowana chodzi przez brak seksu niż jakby miała się pokochać z mężem/partnerem. Nie musi być przecież ostro więc odpuszczać sobie nie trzeba.
A ja kobietki nie bardzo jeść chcę. Zachcianek nie mam, nie mdli mnie ani nie wymiotuję ale przez 3/4 posiłków, które zjadam czuje się tak źle w żołądku. Jakby mój żołądek tego nie przyjmował, jakbym go co najmniej śmieciami wypchała. Okropne.. Apetyt ogromny ale wszystkie potrawy są jakieś takie blee, niedobre, niesycące.
My o ciąży tez nie zamierzamy mowic nikomu do 12 tc. Statystyki mówią, że po tym czasie ciąza jest juz.bezpieczniejsza, a w razie co nie chciałabym wysłuchiwać wyrazów wspólczucia od postronnych osób. Bo wiadomo, że jak wieść pójdzie to wszyscy sie dowiedzą nie tylko najblizsi. W tym roku obie babcie mają okragle urodziny. I myśle, że byłby super prezent taka.nowina. Ale daty dzieli chyba 5 tygodni!!! Więc chyba chlapniemy obu przy pierwszej okazji
martoosia04
Fanka BB :)
To chyba i ja mam taki ciążowy jadłowstręt. Jem, bo wiem, że muszę. Ale niekoniecznie sprawia mi to przyjemność. Wszystko smakuje tak samo. :/
Anetapoczatki
Zaangażowana w BB
Mam wszystkie wyniki badań! Na szczęście ok. Tylko ta krew z lekkimi odchyleniami. Odetchnelam bo tej toxo się bałam!
k.karolina
Kochana mam je na nadgarstkach więc z wymiotów 8 razy dziennie, zeszłam do 2 razy na dobęWspółczuję.
Nie chcesz spróbować tych opasek na mdłości o których pisałam?
martoosia04
Kochana mam je na nadgarstkach więc z wymiotów 8 razy dziennie, zeszłam do 2 razy na dobę
To już duży postęp [emoji1316]
k.karolina
Jasne ale powiem wam mdłości 24 na dobę, wykończyć mnie potrafiąTo już duży postęp [emoji1316]
reklama
martoosia04
Ja też mam dni, kiedy mdli mnie od razu po przebudzeniu. Ale na szczescie brak wymiotów i teraz mi się trafił [emoji173]️