A w którym tygodniu jesteś.?Ja też mam dość fizyczną pracę i denerwuję się za każdym razem, kiedy podnoszę ciężkie kartony. Dlatego cieszę się, że dziś dostanę zaświadczenie o ciąży i mogę odmówić noszenia ciężarów.
reklama
G
gośc176075
Gość
Ale to jak to? To jesteś w ciąży w 8dc? Coś musiałaś pomylić28 grudnia
Macie rację zaczekam ja też w pierwszej byłam w 4 tygodniu i był pęcherzyk i kazała mi przyjść za 2 tygodnie więc faktycznie muszę poczekać
Mamamonia88
Fanka BB :)
Na twoim miejscu bym nie czekała mój lekarz spytał mnie czy będę spokojniejsza będąc na L4 praktycznie od pierwszego dnia jak test mi wyszedł w ten sam dzień miałam USG na podstawie dodatniego hcg i powiększonego endometrium wystawił mi L4 ciążowe powód wczesna ciąża bóle brzucha jak jest dobry lekarz to zrozumie a praca się nie przejmuj bo jak się coś stanie to będziesz mieć pretensje do siebie a w pracy nikt się tobą nie przejmie. Teraz to Ty i maleństwo jesteście najważniejsi.Właśnie właśnie.. Ja jeżdżę ciągle na zatowarowania i dlatego się tak panicznie boję
Już Ci wyjaśniam @ miałam 28 grudnia cykl waha się od 28-31dni w 27 dc zrobiłam 4 testy i pozytywne. A pisałam że w pierwszej ciąży jak byłam to właśnie w 4 tygodniu byłam u lekarza przepraszam ale szykuje się do pracy i tak na szybko odpisujeAle to jak to? To jesteś w ciąży w 8dc? Coś musiałaś pomylić
Tak chyba zrobię jak piszesz bo właśnie przez to że l4 poprzednio nie wzięłam poronilam bo w pracy dużo stresu zapomniało mi się dzwignelam coś i ciaza była zagrozonaNa twoim miejscu bym nie czekała mój lekarz spytał mnie czy będę spokojniejsza będąc na L4 praktycznie od pierwszego dnia jak test mi wyszedł w ten sam dzień miałam USG na podstawie dodatniego hcg i powiększonego endometrium wystawił mi L4 ciążowe powód wczesna ciąża bóle brzucha jak jest dobry lekarz to zrozumie a praca się nie przejmuj bo jak się coś stanie to będziesz mieć pretensje do siebie a w pracy nikt się tobą nie przejmie. Teraz to Ty i maleństwo jesteście najważniejsi.
martoosia04
A w którym tygodniu jesteś.?
Rozpoczął się 7tc.
martoosia04
@Sylhia000 skoro ostatnie krwawienie miesiączkowe miałaś 28 GRUDNIA to chyba dopiero powinaś być po miesiączce. A gdzie tu mowić o zapłodnieniu...
Co ja Ci za głupoty pisze kurcze aż się śmieje z siebie 8 grudniaJuż Ci wyjaśniam @ miałam 28 grudnia cykl waha się od 28-31dni w 27 dc zrobiłam 4 testy i pozytywne. A pisałam że w pierwszej ciąży jak byłam to właśnie w 4 tygodniu byłam u lekarza przepraszam ale szykuje się do pracy i tak na szybko odpisuje
reklama
G
gośc176075
Gość
Nadal nie rozumiem, ale okej, bo jeśli miałaś 6 dni krwawienia od 28 grudnia, to skończyło się 2 stycznia, dzisiaj mamy 4, chyba że nie była to miesiączka tylko plamienia w trakcie ciąży.Już Ci wyjaśniam @ miałam 28 grudnia cykl waha się od 28-31dni w 27 dc zrobiłam 4 testy i pozytywne. A pisałam że w pierwszej ciąży jak byłam to właśnie w 4 tygodniu byłam u lekarza przepraszam ale szykuje się do pracy i tak na szybko odpisuje
Tak czy inaczej przejdź się na betę może, a do lekarza 2tyg po pozytywnym teście.
Edit: już widzę że 8. No to dwa, dwa i pół po pozytywnym teście leć do lekarza