reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Właśnie właśnie.. Ja jeżdżę ciągle na zatowarowania i dlatego się tak panicznie boję :(
Na twoim miejscu bym nie czekała mój lekarz spytał mnie czy będę spokojniejsza będąc na L4 praktycznie od pierwszego dnia jak test mi wyszedł w ten sam dzień miałam USG na podstawie dodatniego hcg i powiększonego endometrium wystawił mi L4 ciążowe powód wczesna ciąża bóle brzucha :) jak jest dobry lekarz to zrozumie a praca się nie przejmuj bo jak się coś stanie to będziesz mieć pretensje do siebie a w pracy nikt się tobą nie przejmie. Teraz to Ty i maleństwo jesteście najważniejsi.

Ale to jak to? To jesteś w ciąży w 8dc? Coś musiałaś pomylić :)
Już Ci wyjaśniam :) @ miałam 28 grudnia cykl waha się od 28-31dni w 27 dc zrobiłam 4 testy i pozytywne. A pisałam że w pierwszej ciąży jak byłam to właśnie w 4 tygodniu byłam u lekarza :) przepraszam ale szykuje się do pracy i tak na szybko odpisuje :)

Na twoim miejscu bym nie czekała mój lekarz spytał mnie czy będę spokojniejsza będąc na L4 praktycznie od pierwszego dnia jak test mi wyszedł w ten sam dzień miałam USG na podstawie dodatniego hcg i powiększonego endometrium wystawił mi L4 ciążowe powód wczesna ciąża bóle brzucha :) jak jest dobry lekarz to zrozumie a praca się nie przejmuj bo jak się coś stanie to będziesz mieć pretensje do siebie a w pracy nikt się tobą nie przejmie. Teraz to Ty i maleństwo jesteście najważniejsi.
Tak chyba zrobię jak piszesz bo właśnie przez to że l4 poprzednio nie wzięłam poronilam bo w pracy dużo stresu zapomniało mi się dzwignelam coś i ciaza była zagrozona

Już Ci wyjaśniam :) @ miałam 28 grudnia cykl waha się od 28-31dni w 27 dc zrobiłam 4 testy i pozytywne. A pisałam że w pierwszej ciąży jak byłam to właśnie w 4 tygodniu byłam u lekarza :) przepraszam ale szykuje się do pracy i tak na szybko odpisuje :)
Co ja Ci za głupoty pisze kurcze aż się śmieje z siebie 8 grudnia

reklama
Nadal nie rozumiem, ale okej, bo jeśli miałaś 6 dni krwawienia od 28 grudnia, to skończyło się 2 stycznia, dzisiaj mamy 4, chyba że nie była to miesiączka tylko plamienia w trakcie ciąży.
Tak czy inaczej przejdź się na betę może, a do lekarza 2tyg po pozytywnym teście.

Edit: już widzę że 8. No to dwa, dwa i pół po pozytywnym teście leć do lekarza :)

Do góry