reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Moja lekarka mówiła, że najlepiej odczekać od terminu spodziewanej kolejnej @ dwa tygodnie, bo wcześniej nic nie widać. Także bym poczekała chwilę na twoim miejscu. Sama tyle czekałam i dziś mam pierwszą wizytę.
A tak w ogóle, to gratuluję fasolki!
Dziękuję właśnie wiem bo w poprzedniej ciazy (poronienie) byłam już w 4 tyg jak poszłam do lekarza i najgorzej się boję bo w przyszłym tyg mam urlop tydzień a później wracam do pracy i tu jest pies pogrzebany bo się boję mam pracę ciężka i boję się że może się to źle skończyć tak tak nie można tak myśleć ale się potwornie tego boję taki uraz z poprzedniego a 7 miesięcy czekałam na te dwie piękne kreseczki

reklama
Hej dziewczyny jestem tutaj nowa i pozytywnie zszokowana 4 testy i upragnione 2 kreski i teraz mój dylemat @ była 28 grudnia trwała 6 dni i czy nie za wcześnie iść do lekarza w przyszłym tygodniu? Oczywiście ja nadgorliwa chce iść ale się obawiam że może jednak nic nie widać na usg pozdrawiam
28 grudnia czy listopada? :)
Ja pierwsza wizytę miałam w 6t4d, widać było już serducho, a w pierwszej ciąży poszłam w 4tc, niepotrzebnie najadłam się stresu, bo nic nie było :) dopiero 2 tyg później bąbel z serduchem :)

Dziękuję właśnie wiem bo w poprzedniej ciazy (poronienie) byłam już w 4 tyg jak poszłam do lekarza i najgorzej się boję bo w przyszłym tyg mam urlop tydzień a później wracam do pracy i tu jest pies pogrzebany bo się boję mam pracę ciężka i boję się że może się to źle skończyć tak tak nie można tak myśleć ale się potwornie tego boję taki uraz z poprzedniego a 7 miesięcy czekałam na te dwie piękne kreseczki

Ja też mam dość fizyczną pracę i denerwuję się za każdym razem, kiedy podnoszę ciężkie kartony. Dlatego cieszę się, że dziś dostanę zaświadczenie o ciąży i mogę odmówić noszenia ciężarów.

Lenati powodzenia!! Ajj oby wszystko było dobrze!!

Gratulacje kolejnym mamusiom na wizytach że wszystko dobrze i widać już coś więcej a nie tylko plamke :) :)

Jejku ale super!!!! Ciąża bliźniacza [emoji173]️ Bóg was błogosławił podwójnie za tamta stratę. Trzymajcie sie w spokoju. Gratuluje podwójnie! [emoji177]
Dziękujemy bardzo jak narazie czujemy się świetnie poza małymi dolegliwościami takimi jak bezsenność i ból pleców to jest w porządku. :) Ciąża trochę młodsza niż wypada z om nawet lekarz pytał mnie czy nie przegapiłam jakiejś miesiączki :) ale dwa pęcherzyki są dwa pulsujace punkciki też więc narazie się nie martwimy tylko spokojnie czekamy na kolejne USG. Mam duphastom 2 razy dziennie dużo odpoczynku i milion badań do zrobienia kolejna wizyta 30.01. mam nadzieję że nadal będą dwa śliczne małe potworki

Ja jestem na zwolnieniu od samego początku praca w sklepie nie sprzyja rozwojowi ciąży .... Tamtym razem pracowałam do końca i teraz trochę się boje. Dlatego dmucham na zimne ;)

Załączniki

• IMG_20190102_181414.jpg
    IMG_20190102_181414.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 107
28 grudnia czy listopada? :)
Ja pierwsza wizytę miałam w 6t4d, widać było już serducho, a w pierwszej ciąży poszłam w 4tc, niepotrzebnie najadłam się stresu, bo nic nie było :) dopiero 2 tyg później bąbel z serduchem :)
28 grudnia :)
Macie rację zaczekam :) ja też w pierwszej byłam w 4 tygodniu i był pęcherzyk i kazała mi przyjść za 2 tygodnie więc faktycznie muszę poczekać :)

reklama
Do góry