G
gośc176075
Gość
Ja brałam i biorę Femibion
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A masz niedobory żelaza ? Czytałam gdzieś, że do 8 tyg ciąży nie powinno się przyjmować żelazaJa z witaminami narazie wstrzymam się do wizyty. Biorę tylko tak, jak pisałam Tardyferon fol, to jest żelazo z kwasem foliowym. Podpytam na następnej wizycie czy czymś się jeszcze wspomóc. W poprzednich ciążach brałam Pregna Plus, ale chyba nie od początku ciąży.
Tak, przed ciążą hemoglobinę miałam 11,2. Teraz dzięki temu, że biorę żelazo wzrosła do 12,0 czyli dolna granica normy. W poprzednich ciążach też brałam. Dlaczego nie można. Powoduje zaparcia wiem, a poza tym?A masz niedobory żelaza ? Czytałam gdzieś, że do 8 tyg ciąży nie powinno się przyjmować żelaza
Mam 12,1, mój gin mówi że norma jest od 11 i że mój wynik jest super i że chciałby żeby wszystkie pacjentki takie wyniki miały. (oczywiście na badaniach też napisane że od 12)Tak, przed ciążą hemoglobinę miałam 11,2. Teraz dzięki temu, że biorę żelazo wzrosła do 12,0 czyli dolna granica normy. W poprzednich ciążach też brałam. Dlaczego nie można. Powoduje zaparcia wiem, a poza tym?
Pregna plusDobra dziewczyny teraz konkretne pytanie: jakie witaminy polecił wam ginekolog bo zanim ja z trafię na wizytę to chciałbym już jakieś brać.
To 12,1 masz nie biorąc żelaza, a ja mam 12,0 biorąc żelazo od ponad miesiąca. Aż strach pomyśleć ile by mi hemoglobina spadła gdyby nie wspomaganie. W pierwszej ciąży nie miałam pojęcia o anemii i wylądowałam w szpitalu, tak mi hemoglobina spadła, zero sił, ręką nie mogłam ruszyć. Wolałabym nie mieć powtórki z rozrywki.Mam 12,1, mój gin mówi że norma jest od 11 i że mój wynik jest super i że chciałby żeby wszystkie pacjentki takie wyniki miały. (oczywiście na badaniach też napisane że od 12)
Cytat ze strony Pana Tabletki żelazo – 18mg/dobęTak, przed ciążą hemoglobinę miałam 11,2. Teraz dzięki temu, że biorę żelazo wzrosła do 12,0 czyli dolna granica normy. W poprzednich ciążach też brałam. Dlaczego nie można. Powoduje zaparcia wiem, a poza tym?
Nie kwestionuje, tylko mówię jak jest u mnie. Miałam po porodzie 7,8 więc znam sytuację kiedy jest kiepsko.To 12,1 masz nie biorąc żelaza, a ja mam 12,0 biorąc żelazo od ponad miesiąca. Aż strach pomyśleć ile by mi hemoglobina spadła gdyby nie wspomaganie. W pierwszej ciąży nie miałam pojęcia o anemii i wylądowałam w szpitalu, tak mi hemoglobina spadła, zero sił, ręką nie mogłam ruszyć. Wolałabym nie mieć powtórki z rozrywki.