reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Nad tym samym się właśnie zastanawiałam [emoji848]
Ja brałam przed ciążą aż do pierwszej wizyty pregne start,ovarin(biorę nadal choć czytałam że niektórzy odstawiają już po stwierdzeniu ciąży), biorę też inofen choć mój lekarz powiedział że to dublowanie ovarinu, ale po pierwszej straconej ciąży i długim staraniu się to wolę chuchać na zimne. Teraz pregne start zamieniłam na pregne plus.

reklama
Przy pierwszej ciąży brałam Prenatal Uno w pierwszym trymestrze, a od drugiego brałam Prenatal Duo. Teraz przy staraniach o drugie dziecko brałam Folik (kwas foliowy) i do teraz go zażywam. Wizyta 03.01 to zobaczymy co gin powie [emoji6]

Ja do niedawna bralam folik i lekarz powiedział że jak skończę go to żebym brala mama dha także od jakiegoś tygodniu biorę już sama mamę ;)

Czyli mamy 50/50 na Prenatal i Pregne [emoji848] FOLIK tez biore. Od okresu starań juz.
Ja słyszałam że Femibion jest całkiem spoko... Ale szczerze mówiąc drogi jest. Ja mam taki termin jak Ty, na razie biorę tylko kwas foliowy, a dopiero zacznę brać witaminy jak zrobię wyniki morfologii. Zresztą coś tam bym mogła już brać, wiadomo witaminy nie zaszkodza ale poczekam.

Mi tylko endokrynolog zwróciła uwagę, a potem ginekolog ze przy niedoczynności tarczycy lub/i hashimoto nalezy w ciazy brac 150-200 ug jodu

reklama
Ja z witaminami narazie wstrzymam się do wizyty. Biorę tylko tak, jak pisałam Tardyferon fol, to jest żelazo z kwasem foliowym. Podpytam na następnej wizycie czy czymś się jeszcze wspomóc. W poprzednich ciążach brałam Pregna Plus, ale chyba nie od początku ciąży.

Do góry