reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Pewnie da się żyć, tyle, że np od ryb, które są dozwolone mnie odrzuca, ogórków, które mogłabym jeść o każdej porze dnia, nie zjem bo uczulona jestem.... Za to np schabowy w panierce, słone przekąski, pomarańcze, mandarynki, banany itd., czyli produkty, do których teraz mnie ciągnie jak cholera, to już nie bardzo
Jedz mandarynki, pomarancze, jesli banan to zielony. Połącz z orzechami wolniej wchlonie sie cukier, jedz je tak max do 17. Sprawdzaj cukry, ja nawet jak zjem cos niedozwolonego to cukier mam bardzo ładny, po godz nie przekracza nigdy 120. Gorzej z cukrami na czczo

reklama
Właśnie rozwijałam swoje wątpliwości co do prowadzenia ciąży u tego kolegi. zapytał czy nie wystawić L4 . Powiedziql, że może to być od dźwigania dostałam op i mam zabronione. Będę miała na pewno dobra opieke, a to lekarz jak każdy inny w końcu. Tiiiiaaa może się prekonam sama jak to będę powtarzać sobie..

Właśnie rozwijałam swoje wątpliwości co do prowadzenia ciąży u tego kolegi. zapytał czy nie wystawić L4 . Powiedziql, że może to być od dźwigania dostałam op i mam zabronione. Będę miała na pewno dobra opieke, a to lekarz jak każdy inny w końcu. Tiiiiaaa może się prekonam sama jak to będę powtarzać sobie..
Chodź do tego kolegi. On cie zna i chyba nie zadba o Ciebie lepiej jak inny lekarz. Wstyd przelamiesz Bo to w końcu chodzi o dobro maluszka A lekarz nie jedna kobietę juz widział [emoji6]

Ja dziś nie mam najlepszego dnia. Pierwszy raz zwymiotowalam obiad [emoji852] czułam się okropnie. Już jedząc go stawiał mi się mimo że bylam głodna. Zjadłam wieczorem tosta i poki co jest ok. Ale wogole nie mam apetytu na nic poki co w tej ciazy [emoji852] czuje że te święta nie będą jednymi z lepszych

Ja dziś nie mam najlepszego dnia. Pierwszy raz zwymiotowalam obiad [emoji852] czułam się okropnie. Już jedząc go stawiał mi się mimo że bylam głodna. Zjadłam wieczorem tosta i poki co jest ok. Ale wogole nie mam apetytu na nic poki co w tej ciazy [emoji852] czuje że te święta nie będą jednymi z lepszych
Oczywiście, że będą bo nosisz w sobie cud, nie będziesz mieć wyrzutów, że za dużo zjadłaś, i nie będziesz się źle czuła z przejedzenia tylko dla wyższej sprawy. Same plusy..;)

Bo to jest lekarz jak każdy inny! I nie musisz sobie powtarzać, bo tak jest! Nie dźwigaj i dbaj o siebie. I jak masz taką możliwość to od razu myk na l4. Zdrowia i dziecka nic nam nie zwróci, a ciąża mimo że nie choroba to szczególny czas;):)

Ja w sumie też nie mam aż takiego apetytu, mam jakieś zachcianki np jakieś słodkie i inne, ale Ci powiem że jak nie zjem, to aż mnie ssie. A wymiotowalam od początku jakieś 4 razy

Jeny nie nadążam za Wami dziewczyny. Tyle stron do nadrobienia [emoji6].
Witam.
Bylam dzis na drugiej wizycie, to juz 7 tydzień i 3 dzień ciąży.

Maluszek rosnie prawidlowo, serduszko bije.
Szyjka w bardzo dobrej kondycji.
Morfologia ok.
Mam bakterie w moczu i glukoze na poziomie 93. Moja ginekolog mowi ze wysoka i zebym ograniczyla owoce. Zaproponowala mi abym zainteresowala sie dieta cukrzycowa i do jej zasad stosowala. Czy ktoras z Was ma zalecenia lub miala do takiej diety i moglaby mi coś powiedzieć na jej temat?
To mnie zmartwilas z tą glukozą, bo ja na czczo miałam ostatnio 94,1.

Ja na szczęście póki co nie wymiotuję, ale wczoraj tak mnie mdlilo na wieczór, że myślałam, że nie opanuję. Zresztą ja pod względem samopoczucia lepsze mam poranki niż popołudnia. Codziennie wieczorem boli mnie żołądek.

reklama
Do góry