reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

@Spina mija dr mówi, ze mam jeść co najmniej co 2 godziny. A jak będę głodna pomiędzy to też. Absolutnie nie mam chodzić głodna. I mam jeść przed pójściem spać. Z doświadczenia wiem, ze jak organizm się przyzwyczaji do regularnego jedzenia to zaczyna być głodny jak w zegarku. Mi w tej regularnosci przeszkadzają mdłości:( staram się...

@anagallis moje cukry na czczo to między 98 A 103. :/

reklama
@Spina mija dr mówi, ze mam jeść co najmniej co 2 godziny. A jak będę głodna pomiędzy to też. Absolutnie nie mam chodzić głodna. I mam jeść przed pójściem spać. Z doświadczenia wiem, ze jak organizm się przyzwyczaji do regularnego jedzenia to zaczyna być głodny jak w zegarku. Mi w tej regularnosci przeszkadzają mdłości:( staram się...

@anagallis moje cukry na czczo to między 98 A 103. :/
Ja widzę ze im mniejsza mam przerwę w nocy tzn im później jem i wcześniej wstaje tym lepsze cukry. Ale niestety nigdy ponizej 92

Dziewczyny odnośnie usg prenatalnego, kiedy najlepiej je zrobić? Niby może być między 11 a 14 tygodniem, ale mój lekary, mówił, że w dwunastym tygodniu jest optymalnie. Tylko terminów już jest mało, czy 13t1d będzie jeszcze ok?

Dziewczyny odnośnie usg prenatalnego, kiedy najlepiej je zrobić? Niby może być między 11 a 14 tygodniem, ale mój lekary, mówił, że w dwunastym tygodniu jest optymalnie. Tylko terminów już jest mało, czy 13t1d będzie jeszcze ok?
Powinno być okej, najważniejsze żeby CRL nie przekroczyło 84. Poczytaj o tym badaniu u mamyginekolog, ma wszystko super opisane :)
Link do: Badania prenatalne w I trymestrze (USG, test papp-a, NIPT) - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Hej dziewczyny! Mam wewnętrzny dylemat ;) jestem dopiero w 6 tygodniu ciąży to tak na początek mojej wielkiej małej historii ;p a więc od września tego roku podjęłam nową pracę no i jak wspomniałam okazało się że jestem w ciąży jest mi trochę głupio i nie wiem kiedy powiedzieć o tym pracodawcy? Myślałam o początku lutego. Czy w ogóle powinno być mi głupio...?
Też pracuje od września tego roku i też zamierzam powiedzieć po pierwszym trymestrze ;) a jeśli chodzi o to czy głupio szczerze chyba nigdy szefostwo nie jest zadowolone czy pracujesz rok czy 5 lat ja osobiście mam to gdzieś ;)

Cześć Dziewczyny :)
Po dzisiejszej wizycie u diabetologa dostałam insulinę. Chyba się cieszę, mimo że dochodzi mi kolejne kłucie się. Poprzednie 2 stracone ciążę pokazały, że żadna dieta, nawet bardzo rystrykcyjna nie zbije mi cukru na czczo, więc cieszę się, ze tak szybko działamy.
Jutro wizyta u gina. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)
Hej. Jeśli mogę spytać jaki masz cukier na czczo. Ja jutro idę do diabetologa i może też insulina (cukier waha się od 88 do 102 na czczo).

Pewnie, że będzie ok. Masz czas dostatniego dnia 13 tygodnia, zanim zacznie się pierwszy dzień 14 tygodnia i II trymestr.
Ja też tak robiłam na ostatnią chwilę to USG prenatalne w pierwszej ciąży i o tyle było fajnie, że nie miałam robionego USG dopochwowo, tylko przez powloki brzuszne. A że badanie trwało dobra godzinę a mąż siedział obok, to jakoś tak miło wspominam. Teraz też się zapisałam na prenatalne na koniec pierwszego trymestru.

reklama
Ja pracuję w aktualnej firmie od czerwca tego roku, umowę mam do września 2019. Więc jak urodzę w sierpniu to na bank mi umowy nie przedłuża, ale trudno. Jak będę gotowa na oddanie drugiego dziecka do żłobka albo już do przedszkola, to zacznę szukać nowej pracy. Nie można całego życia swojego podporządkować jednej pracy..

Do góry