Szok jaka roznica, dla przykladu tsh to 20 zl a badanie cukru to 8 zl, krzywa cukrowa jakies 30 zl28.5 zl z kartą stałego klienta (5% rabatu). Powiem Wam dziewczyny, ze jak widzę ile kosztuja badania w laboratorium to naprawdę właściciele duzych sieciowek sa milionerami. Pracuję w firmie, która współpracuje z różnymi laboratoriami. Jak widziałam cennik Alabu dla kontrahentów (a przeciez na każdym badaniu i tak muszą zarobic) to beta kosztuje 9 zl, a morfologia 3 zl
reklama
Ja mam synka i gdzies tam siedzi mi corka, bo chce zobaczyc jak sie wychowuje dziewczynke, ale na synka uciesze sie tak samoWitaj Katanka! Gratuluję. Szkoda, że Twoi rodzice mają takie podejście. Jak się urodzi trzecie to zobaczysz, że im się odmieni.
U mnie na szczęście wszyscy zareagowali pozytywnie, ale mają wielką nadzieję na wnuka. W rodzinie dookoła same dziewczynki. Też bardzo liczę na syna z racji tego, że mam dwie córki. No cóż do trzech razy sztuka. [emoji38]
Gratulacje ja też mam aktualny termin na 20-goCześć ;-) dołączę do grona sierpniówek. Test pokazał dwie kreski , ale na wizytę u drmusze sie dopiero umówić. Termin wypada koło 20.08, z moich obliczeń;-)
Jestem mamą 2 dzieci 5 lat i 1,5 roku. Chłopak i dziewczynka. Takze parka juz jest hehe
Generalnie jestem troche przestraszona, myślałam o 3 dziecku, ale to było myslenie daleko na przyszłość, a tu stalo sie szybciej... Troche sie boje czy podolam, poza tym poki co mieszkamy z rodzicami a oni sa raczej przeciwnikami duzych rodzin, juz jak bylam w drugiej ciazy to sie nasluchalam od ojca,teraz to wole nie myslec co to bedzie za gadanina. Eh. Takze szybko sie z nimi wiescia nie podziele...
Poki co wie maz i przyjaciolka ;-)
Spina
Fanka BB :)
Te twoje na szczęście mam jeszcze ważne, a i tak do powtórki ok 35 tc będą. Jutro jeszcze różyczka, grupa krwi, tokso i krzywaJa za badania zapłaciłam 413zł.
anagallis
Zaciekawiona BB
Ja na szczęście większość badań bede miała bezplatnych, bo mam pakiet w enel medzie. Wszystkie skierowania od
lekarzy z zewnątrz sa honorowane. Jednak gina wybralam spoza enel medu, poziom ginekologow tam wola o pomstę do nieba (juz chyba na NFZ sa lepsi)
lekarzy z zewnątrz sa honorowane. Jednak gina wybralam spoza enel medu, poziom ginekologow tam wola o pomstę do nieba (juz chyba na NFZ sa lepsi)
Justynas04
Zaciekawiona BB
U mnie odwrotnie same chłopy więc po cichu liczę na corcie.. Za to mąż do brzucha ciągle mówi Oliwer heh, będzie co będzie, byleby bez komplikacjiWitaj Katanka! Gratuluję. Szkoda, że Twoi rodzice mają takie podejście. Jak się urodzi trzecie to zobaczysz, że im się odmieni.
U mnie na szczęście wszyscy zareagowali pozytywnie, ale mają wielką nadzieję na wnuka. W rodzinie dookoła same dziewczynki. Też bardzo liczę na syna z racji tego, że mam dwie córki. No cóż do trzech razy sztuka. [emoji38]
Justynas04
Zaciekawiona BB
Co do prywatnej opieki. W pierwszej ciąży chodziłam na NFZ i nie narzekam, gdy się pojawiły komplikacje, tj. bardzo sprzeczne wyniki toksoplazmozy, to od razu dostałam skierowanie na Poznań na wydział chorób tropikalnych i pasozytniczych. Wszystko wtedy za free oprócz prenatalnych (koszt 280zl). Teraz jednak poszłam prywatnie z racji mojego stresu związanego z ciąża i potrzeba umówienia wizyty na JUŻ. Póki co jutro 8 tydzień i już wydane 600zl... Mój gin jeździ autem za jakieś 300tysiecy, ale opinie ma nieposzlakowana, więc wierzę, że pieniądze nie są wydawane na marne. Teraz jedyne co, to przy skierowaniu na badania poszłam do lekarza ogólnego żeby mi cokolwiek wpisał na NFZ i takim sposobem chociaż mocz, krew i hbs miałam refundowane. Plus sam od siebie dopisał glukoze i tarczyce.
reklama
Star
Fanka BB :)
Ja też mam pakiet, ale na razie z racji tego, że praca mam na jednym ciemny końcu miasta, a ośrodek na drugim to muszę kombinować bo nie jestem w stanie czasowo tego ogarnąć. Bety nie robię bo mnie stresuje strasznie. Ale za to wpadłam w obsesję testów ciążowych. Jeszcze kolor drugiej mnie nie satysfakcjonuje Testy na wady jeśli ktoś chce to czemu nie, ja wiem, że to nie dla mnie.
Dziś spałam!!! Ale się cieszę !
Dziś spałam!!! Ale się cieszę !