reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

reklama
Dzag umknął mi Twój post. Tymek super stoi a jaki zadowolony (moja ma tą samą satysfakcję w czasie stania na twarzy:tak:) A dywan lata Wam posłuży. My jeszcze go mamy co dwa tygodnie chyc do pralki i jest jak nowy

Weronika my Młodą oduczamy kołysanego zasypiania, bo zawsze była bujana w kołysce, teraz od tygodnia ją kładę w dzień na drzemkę w łóżeczku, od piątku śpi już tam noce, koniecznie musi mieć tetrę na głowie i koc, ale nie trzeba bujać :-p może u was w łóżku jest miękko, albo lepiej ją przykrywasz, może waszą kołdrą? ja widzę po mojej, że lubi być po uszy opatulona i zasypia w 2 minuty, bez bujania, bez stękania :-)

Moja tez zasypia bez bujania i kwekania w 2 minuty i tez ma kołdrę na głowie :baffled: Podusimy te dzieciaki. Tylko moja w moim łóżku. Nasz nowa kołyska dalej stoi w sypialni muszę jej zdjęcie zrobić i na all wystawić. Przyszła mi do głowy myśl żeby kupic jej łóżeczko ale ja wypędziłam :-D Dziś w nocy to nawet przyszło mi go głowy żeby Maks wziąć do siebie bo się potworów bał i ryczał co 5 minut ale jakoś się oparłam pokusie.

dzag ale z Tymka gosciu, czyli jednak dzieci maja wiecej wspolnego:-) Moj tez taki dumny jak stoi i banan na twarzy :tak: sliczny twoj Tymus

polisia ja pewnie bym sie stresowala i przeszla do fizjo wlasnie. A inna sprawa ze faktycznie dzieci lapia umiejetnosci skokowo, wszystko naraz

Ja tez spie z koldra po uszy, Tymek tak samo, a Majka nienawidzi byc przykryta tak jak tatus:blink:

Tymek też tak na początku miał jak się nauczył przekręcać na brzuch, że robił to bardzo często w nocy a spać na brzuchu nie potrafił. Ale w końcu się nauczył jak go zostawialiśmy śpiącego wieczorem a sami siedzieliśmy w drugim pokoju przed tv. On się przekręcał,ale nie zaczynał płakać tylko próbował walczyć. W końcu padał ze zmęczenia. Po kilku takich razach nauczył się spać na brzuchu, chociaż nadal woli na plecach, albo na boczku. Na plecy nadal nie umie się przekręcać więc muszę mu pomagać, ale to w ciągu dnia.
U nas ćwiczenie siedzenia ciąg dalszy. Idzie mu to już coraz lepiej. Nawet zdarzy mu się chwilę posiedzieć bez podparcia. Do raczkowania nadal daleka droga, ale ćwiczy usilnie bujanie się na kolankach. Ale rąk jeszcze nie odrywa od podłoża więc o żadnych ruchach naprzemiennych nie ma mowy.
Hehe Tymek też uwielbia zasypiać cały zakryty. Miałam wrzucić zdjęcie na wątek zdjęciowy ale już tu Wam pokaże, jak go ostatnio zastałam śpiącego jak go zostawiłam w łóżeczku na południową drzemkę. Zdjęcie z serii "Gdzie jest dziecko?" :-)
DSC_0069[1].jpg

Dzag, slicznie Tymuś stoi. Też zbieramy się do zakupu takiego dywanika z Ikei. Zauważyłam na Twoim zdjęciu warsztacik FP :) Kacper też taki ma, najbardziej lubi wiertarkę :-)

Marcia, fajnie to wygląda, ciekawe czy długo tak spał :)

Kacper niestety nie znosi spać pod przykryciem, za każdym razem się rozkopuje. Doszło do tego, że przywiązujemy mu sznureczkami kołdrę do szczebelek, ale on i tak to obchodzi i leży na przykryciu :)

Ostatnia edycja:
reklama
marcia, znowu wychodzi moja fobia, zeszłabym na zawał że mi sie dziecko udusiło:-D. moje chłopaki śpiworkowe ale zanim miałam dzieci to się zarzekałam że po co mi takie cuda, spuściłam z tonu jak starszy zaczął wykopywać każde przykrycie...
Tetrę daję w zasięgu ręki żeby sobie pomiętosił jak się przebudzi, pociumkał.

Do góry