reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

moja niunia już ma 7 msc i nie przekręca się wcale :( już się martwię, fakt jak ją posadzę to ładnie i długo może siedzieć, nóżki pakuje już 2 miesiące do buzi, gada tata tata jak nakręcona, ale się nie przekręca , tylko złości żeby jej ktoś pomógł.
a co do usypiania, to się mi rak mały nauczył na cycku i inaczej się nie da :-( , próbuję dać jej kaszkę zje trochę ale i tak musi dojeść cyca, no wiem ja ją nauczyłam, ale niedługo przejdziemy na butle i co wtedy

reklama
Malinka, nie spal tak dlugi, bo ja w kuchni bylam i slyszalam ze sie kotluje po lozku a jak sie cicho zrobilo to zajrzalam a on w takiej pozycji. Nie spal jeszcze glebokim snem. Odkrylam go od razu oczywiscie i spal tak w poprzek lozeczka jeszcze godzine.

dzag, no właśnie, jak ten Tymek STOI! :))))
no i prawda, wiosna idzie, nareszcie nareszcie! :cool2:
chociaż akurat z toliśką dziś idziemy na spacer na... stypę. żegnamy w kilkanaście osób kolegę z branży, akurat w parku, w knajpce dwa kroki ode mnie, więc się wybiorę. sorry za off-topic, takie życie, gdzieś się kończy, gdzieś się zaczyna. a my mamy to szczęście brać udział w najfajniejszych początkach na świecie!

Aaaa, zapomniałam się pochwalić!
Od soboty młody mówi "tata" tak fajnie szeptem:) Tatuś oczywiście wniebowzięty. Zgasiłam go tekstem, że bardzo się cieszę i mam nadzieję że następne słowo będzie "kupa" i młody będzie wołał "tata kupa" - od razu zrzedła mu mina:-D

Nastka moja identycznie miala w nocy, co chwile musialam wstawac tylko po to zeby na plecy przewrocic:eek: Zmienilo sie po ostatnim skoku,jakies 3tyg temu, nie budzi sie tylko pieknie spi na brzychu:) Ciezko powiedziec jak dlugo to moze trwac, kazdy dziec inny, moj remik tez tak mial ale duzo pozniej. Olivia jakies 2miesiace moze tak swirowala. A z tego co sie orientuje to nie ma u Was skoku teraz, ale specem nie jestem.
Mam nadzieję, że w końcu opanuje umiejętność spania na brzuchu, bo lekko nie jest. Z tymi skokami to sama sie juz pogubiłam, bo Antoś w 35 tygodniu urodzony

A to ja nie wiem, to sie jakos dolicza chyba brakujace tyg, trzeba Karoliny pytac, ona specem skokowym jest:)

A ja sie chwale: Olivka wczoraj zaskoczyla mnie ,bo ma PIERWSZY ZABEK!:D bez zadnej zapowiedzi, poprostu nagle sie pojawil;) Prawie w tym samym czasie co u remika, pare dni wczesniej.
A dzis jak bylysmy w klubie dzieciaka, to znow mnie zaskoczyla, bo posadzona wsrod dzieci i zabawek siedziala ladnie i sie bawila, nie obala sie juz:)

zachęcona przez Tymka Dzag :-D P1030345.jpg

Dzag, Irisson bravo dla Dzieciaczków:tak: fajowo tak ,ciekawe kiedy u nas Adam sam stanie juz się doczekać nie moge:) narazie nie wiem czy skok jakiś czy te ząbki znowu dają się we znaki ale od dwóch dni mój maruda daje w kość:baffled:

Agnes jaka sama, trochę z pomocą mamy, bo ona ogólnie lubi stać na nogach ;-) ja jej pokazuję możliwości, może sama zajarzy kiedyś, he he

reklama
Do góry