reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

Moja ma 2 ulubione piosenki ' my jestesmy krasnoludki ' a druga to kaczuszki. potrafi sluchac caly dzien . jezeli nie slucha to spiewa i caly dzien jest w domu sasa sasa albo fa fa {kwa kwa} juz czasami uszy wiedna :-) A najlepiej jak gdzies idziemy . ona idzie chodnikiem i sie drze siasia siais albo kfafa az sie ludziska ogladaja.:rofl2:

reklama
Damianek rzucił wczoraj zabawkę na drugi koniec pokoju i mówi "padło" (spadło), ja mówię i co teraz? a on "pynieś", sam sobie przynieś, Ty rzuciłeś, Damian "no idź" :-D
albo śpiewa wlaz kotek na potek, piesieńka nieduga, nietutka, śpiewaj kotku jecie raz :D
no i coraz lepiej idzie mu dmuchanie baniek:-)

Kacper ostatnio recytuje swój ulubiony wierszyk: "Mamo mamo co co co, jadą gochy (goście) no to co " :-D
Poza tym umie pokazać na globusie Afrykę, Europę i Azję :-D
a jak się go pytamy co włączyć, jaką płytę na gramofonie, odpowiada "Dżessss" :tak:

Zosia długopis sobie przyciska o biurko, bo paluszkiem siły nie ma, potem odwraca długopis i nim bazgra i znowu odwraca długopis, żeby go zamknąć i wkłada do kieszonki; pokazała nam to jak dostałą długopis od dziadka Wiesia :) dziadek był w szoku:szok:

u nas Nina sama się rozbiera (co mnie wkurza), ale też sama się ubiera, bluzkę, spodnie, buty, skarpetki,wszystko bez problemu, bluzę jej musze pomóc ;-) do tego w końcu skłądamy proste zdania, przeważnie "nie ma au au, mama da piś", codziennie się nowe wyrazy pojawiają :-) wczoraj była na ostatnim szczepieniu, ważymy 10,900 i mierzymy 83cm, nasza padiatra bardzo zadowolona, z jej rozwoju i wyglądu :-)

Nooo, irisson gratki dla Ninki:-D Wymiarowo widzę idzie łeb w łeb z moją Manią:tak: Na ostatnich szczepieniach, w styczniu miała zbliżony "pomiar", a ja myślałam, że tylko z niej takie chuchro:rofl2:

U nas nadal zdolności mówienia w "dorosłym" języku brak:sorry2: No, poza ciągłym "maaaaaamooooo!"

u nas gadanie pełną gebą! składa pięknie zdnia typu ' tatuś ma chorą nożkę, boli" ;-)

za to nie ubiera się i nie rozbiera, nie sika do nocnika i nie chce chodzić do żłobka :no:

reklama
Do góry