reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

My od wczoraj (6 miesiety 1 tydz 1 dzien) mamy swiadome obroty z plecow na brzuch. W koncu! Ciesze sie, mimo ze Junior jest w tyle w porownaniu z Waszymi dzieciaczkami.

reklama
a Tymek od niedzieli zaczął tak zapieprzać że nie wiem gdzie mam oczy podziać.Jest wszędzie, kuchnia, łazienka, przedpokój, czyli generalnie robi za mała ściereczkę ;-) no i od wczoraj już sam siada ale tak elegancko, od kopa, wcześniej siadał sam ale ile się przy tym natrudził, no i tak rzadko, a teraz ćwiczy raz za razem i mu wychodzi. Aaaa i zaczął wstawać sam na nogi, jak tylko podraczkuje do jakiegoś pudła, większej zabawki to się opiera i staje. Więc to chyba jakiś z tych skoków za nami :tak:

Gratuluje wszystkim dzieciaczom super postepów !

A u nas dziś Lila pierwszy raz siadła sama :) tak ni z tąd ni z owad podczas zabawy. Od paru dni słabo jadła i duzo gadała myslalam ze bedzie jakies "mama" a tu siedzi moje cudeńko :)

Jeju, fajnie że Wasze Bąbelki już siedzą same. Chwalcie się na wątku zdjęciowym, żebym ja - mama niesiedziącego jeszcze leniucha - mogła się nazachwycać :-). Lewek, gratuluję. Wrzuć siedzące foty Twojej córeczki :tak:.

Aaaaa :-) To tym bardziej super, z efektami specjalnymi :-). Ale mamę uparcie niesiedzącego dziecka fota też zadowoli :tak:

Gratuluje postępów!!!! Przyłączam się do Dzag z niesiedzącym Tymkiem. On w ogóle nie chce siedzieć. Jak go podnoszę i próbuje posadzić to ten nogi prostuje i próbuje stać. Jak go posadzę to jest wielce nieszczęśliwy i nawet nie próbuje utrzymywać równowagi tylko zaraz kombinuje jakby się przekręcić na brzuch. Obstawiam, że moje dziecko pominie etap siedzenia, będzie raczkował a zaraz potem chodził. A jaką ma radochę jak mu pozwolę trochę na nogach postać!!!! Nie pozwalam mu często i długo bo wiem że jeszcze za słabe plecy ma, szczególnie widać to przy tych próbach siedzenia, no ale raz na jakiś czas go tak potrzymam.
No i u nas też gadanie na całego!! Niestety bez żadnego mamama czy coś w tym stylu, ale nawija bardzo dużo. I śmieje się w głos sam z siebie. Jak dobrze że minął mu już etap pisków! Za to na moje wyjście z pokoju reaguje tak jak Lilia MieMie, po pół minuty jest krzyk, a jak się nie pojawię to przechodzi w płacz. Jak tylko zobaczy mnie w drzwiach od razu gęba roześmiana. Wychowałam małego terrorystę ;-)

U nas z nowoci tylko mamamama, le to pojawia się tylko w chwilach wielkiej rozpaczy. Do siedzenia nam troszkę jeszcze brakuje, może za chwilę;-)

reklama
Ale czadowo, że tyle dzieciaków już siedzi:-D

Mania dołącza do Tymków;-) Siadania ani widu, ani słychu. Posadzona kiwa się jak wańka wstańka i pada po kilku sekundach na jeden albo drugi bok:-p
Za to, podobnie jak Tymek marci ochoczo, twardo i mocno staje na prostych nogach i najchętniej "sprężynuje". Uwielbia to:tak: Może Bąbel nie siadać i zacząć stawać? To chyba techniczne trudne, ale ja się tam nie wyznaję wcale;-)

Od kilku dni robi Bzzzzz plując z języka i pełza łapkami do przodu zarzucając skokami zająca pupencję :-) Widok - miód malina:-D

Do góry