reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

Brawo dla Naszych Szkrabów:tak:
U nas pelzanie do tyłu opanowane niezle, zasuwa po pokoju najlepiej jej idzie po płytkach z poślizgiem.
Siadac nie siada, posadzona odrazu leci ale ma dziewczyna czas wiec sie nie denerwuje.
Za to ostatnio zauważyłam, ze potrafi pokazywac swoje nerwy, tak śmiesznie zaciska buzkę i jeczy;-)

reklama
Lewek bo dzieci tak właśnie siadają jak Twoja z pozycji do raczkowania. To dorośli tylko siadają podnosząc się z leżenia na plecach.
U nas niestety na razie bez żadnych nowych umiejętności.

Karolina to z Twojej listy sporo tez u olivki, ale jakos mi nie przyszlo, ze to umiejetnosc np patrzenie do gory,obracanie glowki czy reakcja na imie:o No ale fakt, przeciez jak miala miesiac to nic nie umiala:p Ja Ci zazdraszczam tego pelzania.
Lewek kiedys olivia tylko na plecach spala. Jak sie nauczyla przewracac na brzuch to robila to tez przez sen i sie budzila zplaczem, co chwile musialam wstawac ja obracac z powrotem. Dlatego tetaz to taka dla mnie pozyteczna umiejetnosc to spanie na brzuchu. Ale nie wciska sie w katy lozeczka jak Twoja:) ewentualnie nogi czasem zaplatane w szczebelki i wtedy ryk.

Hania chyba uczy się siadać, dla mnie to coś nowego bo Natalia umiała już raczkować i stać a siedzieć nie umiała... pisałam już tu że jak dostaliśmy kojec to się siedzieć nagle nauczyła.
A Hania robi tak: z pozycji stojącej na nóżkach i rączkach jak do raczkowania pochyla się w tył, tak jakby cofa pupę do podłoża, i siada na pupie prostując przy tym jedną nogę, i zostaje tak siedzieć z tą nogą w takim jakby szpagacie (drugą ma zgiętą w kolanku) no i oczywiście zaczyna ryczeć, czasem z tej pozycji leci na twarz i zostaje z rękami pod sobą i też ryczy, więc oczywiście za każdym razem ratuję ją a ona zaraz robi to samo, i tak w kółko od dwóch dni, dziś już trzeci. mnie się to już znudziło :p

Anula jeszcze co prawda nie siada, ale siedzi pięknie ;) No i zaczęła się najlepsiejsza zabawa dziecka siedzącego - wywalanie wszystkiego z pudełka i sprawdzanie, co da się rozwalić waląc na oślep w ziemię, a co da się zjeść :)

Powoli też pełza, na razie w kółeczko :) Ale ma ostatnio jakiegoś wielkiego nerwa i najlepiej się czuje... na stojąco :/ Rehabilitantka była w wielkim szoku, bo jak jej dać podpórkę, to sama stoi...

Olga Raq u nas tez tak na poczatku bylo jak u Ciebie tylko bez placzu ale na.poczatku sie wywracala co jej sie podobalo bo ona z tych sado maso ;D
LeRemi no u nas tez przez pierwszy tydzien tez wstawalam co chwile zeby jej pomoc wrocic na.brzuch bo byl straszny lament. A teraz spi w takich pozycjach ze nie wiem czy to zdrowe dla niej I czy nie powinnam jej tego oduczyc ;-/

A u nas wrocila mowa pelna para, wszystkie pierdzenia piszczenia I gada nawet przez sen ;D

reklama
Ehh, siedzące i stojące dzieci... No pięknie. A ja marzę, żeby Tymek w końcu się nauczył siedzieć i siadać. Żeby trochę świętego spokoju było :-p. A póki co mamy z Mkiem ubaw z jego sposobu przemieszczania się :-D. Wrzucę wieczorem filmik. My wymiękamy :-D.

Do góry