Moja Milenka tez cale dnie pierdzi ustami i od paru dni mowi tata jak nakreconai gdzie tu sprawiedliwosc.Ja sie z nia morduje a ta zamiast mama to tata gada.Corcia tatusia:-)Jesli chodzi o raczkowanie,pelzanie i swiadome obroty to niestety jak lezy na brzuchu koncentruje sie tylko na wyciu zamiast sie uczyc.Jak ja posadze,potrafi bez oparcia dlugo siedziec i bawic sie zabawkami.
reklama
cornelka
Fanka BB :)
Mój Maciej pełzająco, obracająco przemierza cały pokój. Wychodzę do łazienki jest w jedną stronę, wracam jest w innej części pokoju, ale podstawą jest śliska podłoga;-)
haha u nas jest to samo, ostatnio odwróciłam się dosłownie na sekundę, mały leżał na macie przy mnie, patrze a tu dziecka brak był już na drugim końcu pokoju, nie wiem jak on to zrobił
u nas pełzanie, przekręcanie się opanowane już do perfekcji, teraz usilnie ćwiczy stawanie na wyprostowanych rączkach i na kolankach i próbuje pełzać ale zazwyczaj po chwili ląduje na boku :-) bije mu brawo a ten się cieszy jak szalony i po chwili znów próbuje... zadziorna bestia z tego mego synka
za to z gadania dalej tylko ggggyyyyy, gzzzzzyyyyyy, ggguuuuuuu i takie tam ;-)
A i jeszczze jedna nowość opiera się na łokciach i kolanach i tak się trochę utrzymuje. Pluć też pluje, a najbardziej rozbawia nas miną, jak wciągnie dolną wargę, zaciśnie na niej górną i patrzy na nas tymi brązowymi oczami. Wygląda jak mały żółwik;-)
No i u nas z pełzanio/raczkowania przeszlismy do fazy raczkowania moje malenstwo jest wszędzie. Dzis była u nas moja babcia i nie mogła sie nadziwic jak Lilcia zapiernicza po dywanie a do tego jest uchachana i szczesliwa No i gryzie dosłownie wszystko bo na dole rosnie nam jedyneczka ! Aż się boje karmienia piersia :>
M
milionka
Gość
zaliczyliśmy dwa samodzielne przewroty z brzuszka na plecy
marcia331
Fanka BB :)
milionka gratulacje dla synka!!! Trenowalas z nim te obroty czy sam wymyslil jak to zrobic? Tymek nadal tylko na brzuch sie obraca i nie potafi z powrotem, chociaz widze ze zaczyna kombinowac.
reklama
weronkazzz
tulęTolę
milionka my też dwa, przedwczoraj, ale póki co powtórek brak, tylko wkurzanie się że nie idzie tak łatwo. a dziś pierwszy prawie pełny obrót z pleców na brzuszek, tylko z ręką pod spodem nie wiadomo było co zrobić
mój bąbelek najmłodszy, ale goni towarzystwo dzielnie!
doti, gratuluję siadu! to musi być dopiero wyczyn!
domi, plucie w trakcie obiadu i wkładanie sobie rąk do buzi lub prosto w łyżeczkę, a potem wcieranie tego w nos, brwi i czoło - bezcenne!
mój bąbelek najmłodszy, ale goni towarzystwo dzielnie!
doti, gratuluję siadu! to musi być dopiero wyczyn!
domi, plucie w trakcie obiadu i wkładanie sobie rąk do buzi lub prosto w łyżeczkę, a potem wcieranie tego w nos, brwi i czoło - bezcenne!