reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

reklama
Weronkazzz gratki dla Toli! :-)
Kakakarolina no to widać ,że Ola będzie kobietą lubiącą zadbać o siebie skoro już teraZ ma zapęd do kosmetyków:-D było zrobić fotkę i pokazać nam to dzieło :-D moja kosmetyczka stoi w zasięgu ręki Adama ,ale jakoś go do niej nie ciągnie i niech tak zostanie;)

heheh, dzięki babeczki, jeszcze zapomniałam dopisać źe dzis tolka, wprawdzie jeszcze wózeczkiem, ale zupelnie pewnie i prosto chodziła.... do tyłu :-D bardzo jej się podobało :rofl2:

Gratki dla chodzących, Weronika to Tola szybka jest :tak:

Karolina uważaj na błyszczyki, bo moja Laura namiętnie sobie powieki nimi maluje, a potem się jej klei wszystko :-p zresztą ona ma teraz etap, że ze mną się rano maluje, musze zainwestować dla niej w jakieś malowidła dla dzieci

u nas Młoda też się rozszalała, ładnie chodzi z wózkiem przed sobą, jak uda mi się filmik wrzucić, to się pochwalę :-)

Weronka bravo! Gratulacje dla Tolki. Ona prawie w wieku Stasia, a on jeszcze nie chodzi sam.

Aia no właśnie. Mój dokładnie jest na etapie Mani. Chodzi przy meblach albo za rączkę, stoi sam ze 20sek, raczkuje, albo chodzi podpierając się rękami :-). Nie na palcach. Myślę że w ciągu dwóch tygodni pójdzie.

Nie je sam, łyżeczką wali o fotelik albo wyrzuca ją na ziemię. Rękami też nie je, raczej zgniata. No chyba że coś na sucho poza fotelikiem to tak.

Ale za to kupa i siku na nocnik to już codzienność.

A dzisiaj na placu zabaw wszyscy brali Stasia za dziewczynkę :-)

A jak u Was dziewczyny sytuacja ze smoczkami? Ciekawa jestem kiedy i jak zacząć odzwyczajać od smoka. Narazie wydaje mi się to absolutnie niemożliwe, ssie z uwielbieniem, czynnie ruszający się smok w buzi to widoki codzienne. O nocy nie wspomnę. Ale w dzień jak mu się napatoczy to też lubi sobie sam wsadzić do pyska i od razu zadowolony. Macie jakieś pomysły? A mamy starszych dzieci jakieś doświadczenia w temacie?

Ostatnia edycja:
Mart ja smoka odpuszczam ale wiesz, że ja leniwa jestem :-p
Maks miał więcej niż rok mniej niż dwa jak odstawiliśmy smoka. Nie płakał, przyszło naturalnie. Odcięłam końcówkę powiedziałam że myszki zjadły. W nocy się obudził złapał za kikuta smoka, smutno powiedział o myszki zjadły i zasnął ;-)
Także póki co nie chce mi się bawić w krzyki i nieprzespane noce to raz a dwa potrzebny mi ten uspokajacz ale Ola i Maks miał smoka prawie tylko do zasypiania. W dzień tylko jak dojrzy to na sek jej pozwalam i zaraz z dziuba wyciągam,

Co do łyżeczki to Ola sobie radzi. Jak ma nałożone na nią to prosto do buzi ładuje. Nawet wczoraj widelcem jadła.

irisson no pięknei chodzicie :)) Ninka goń Olkę do tej pory szły łeb w łeb a teraz odstaje :)

U nas samodzielnie używana łyżeczka to kosmos absolutny:rofl2: To samo co Staś Mart wali nią w blat, gryzie, rzuca. Jedzenie w łapkach miętosi częściej niż kieruje do buźki.
Nie śpieszy mi się jednak. Przyjdzie czas i na to. To samo ze smokiem (u nas tylko do spania, albo w chwilach słabości;-)). Jak do dwóch lat nie porzuci go samoistnie zacznę coś z fantem robić.

irisson super Ninka:-D Mania tak samo zasuwa z pchaczem, tyle że na paluszkach:tak:

reklama
Do góry