reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

reklama
Weronkazzz gratki dla Toli! :-)
Kakakarolina no to widać ,że Ola będzie kobietą lubiącą zadbać o siebie skoro już teraZ ma zapęd do kosmetyków:-D było zrobić fotkę i pokazać nam to dzieło :-D moja kosmetyczka stoi w zasięgu ręki Adama ,ale jakoś go do niej nie ciągnie i niech tak zostanie;)

heheh, dzięki babeczki, jeszcze zapomniałam dopisać źe dzis tolka, wprawdzie jeszcze wózeczkiem, ale zupelnie pewnie i prosto chodziła.... do tyłu :-D bardzo jej się podobało :rofl2:

Gratki dla chodzących, Weronika to Tola szybka jest :tak:

Karolina uważaj na błyszczyki, bo moja Laura namiętnie sobie powieki nimi maluje, a potem się jej klei wszystko :-p zresztą ona ma teraz etap, że ze mną się rano maluje, musze zainwestować dla niej w jakieś malowidła dla dzieci

u nas Młoda też się rozszalała, ładnie chodzi z wózkiem przed sobą, jak uda mi się filmik wrzucić, to się pochwalę :-)

Weronka bravo! Gratulacje dla Tolki. Ona prawie w wieku Stasia, a on jeszcze nie chodzi sam.

Aia no właśnie. Mój dokładnie jest na etapie Mani. Chodzi przy meblach albo za rączkę, stoi sam ze 20sek, raczkuje, albo chodzi podpierając się rękami :-). Nie na palcach. Myślę że w ciągu dwóch tygodni pójdzie.

Nie je sam, łyżeczką wali o fotelik albo wyrzuca ją na ziemię. Rękami też nie je, raczej zgniata. No chyba że coś na sucho poza fotelikiem to tak.

Ale za to kupa i siku na nocnik to już codzienność.

A dzisiaj na placu zabaw wszyscy brali Stasia za dziewczynkę :-)

A jak u Was dziewczyny sytuacja ze smoczkami? Ciekawa jestem kiedy i jak zacząć odzwyczajać od smoka. Narazie wydaje mi się to absolutnie niemożliwe, ssie z uwielbieniem, czynnie ruszający się smok w buzi to widoki codzienne. O nocy nie wspomnę. Ale w dzień jak mu się napatoczy to też lubi sobie sam wsadzić do pyska i od razu zadowolony. Macie jakieś pomysły? A mamy starszych dzieci jakieś doświadczenia w temacie?

Ostatnia edycja:
Mart ja smoka odpuszczam ale wiesz, że ja leniwa jestem :-p
Maks miał więcej niż rok mniej niż dwa jak odstawiliśmy smoka. Nie płakał, przyszło naturalnie. Odcięłam końcówkę powiedziałam że myszki zjadły. W nocy się obudził złapał za kikuta smoka, smutno powiedział o myszki zjadły i zasnął ;-)
Także póki co nie chce mi się bawić w krzyki i nieprzespane noce to raz a dwa potrzebny mi ten uspokajacz ale Ola i Maks miał smoka prawie tylko do zasypiania. W dzień tylko jak dojrzy to na sek jej pozwalam i zaraz z dziuba wyciągam,

Co do łyżeczki to Ola sobie radzi. Jak ma nałożone na nią to prosto do buzi ładuje. Nawet wczoraj widelcem jadła.

irisson no pięknei chodzicie :)) Ninka goń Olkę do tej pory szły łeb w łeb a teraz odstaje :)

U nas samodzielnie używana łyżeczka to kosmos absolutny:rofl2: To samo co Staś Mart wali nią w blat, gryzie, rzuca. Jedzenie w łapkach miętosi częściej niż kieruje do buźki.
Nie śpieszy mi się jednak. Przyjdzie czas i na to. To samo ze smokiem (u nas tylko do spania, albo w chwilach słabości;-)). Jak do dwóch lat nie porzuci go samoistnie zacznę coś z fantem robić.

irisson super Ninka:-D Mania tak samo zasuwa z pchaczem, tyle że na paluszkach:tak:

reklama
Do góry