reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

ja lubiłam jak Laurka buziaka wysyłała, pa-pa, kosi-kosi, czy sroczka kaszkę, to jakoś ją nie wzruszało i nie powtarzała, ale buziaki słała namiętnie :-)

reklama
Oj tak buziaki sa przeslodkie te pierwsze,takie jeszcze niepoprawne:) Papa remik tez robil,sam, nie "na rozkaz" tylko w odpowiedzi na czyjes papa on machal obiema rekami. A sroczki,kominiarza czy raki nieboraki uwielbia do tej pory:D

Ola raczkuje :tak: na razie tylko po łóżku nie wiem dlaczego na podłodze ryczy. Może z jej księżniczkowego charakteru to wynika. Irisson strzeż się za tydzień ruszy Ninka.

Przybij piątkę karolina matko księżniczki- moja też raczkuje tylko po miękkim:-) No i muszę się pochwalić! wszyscy mówili że mała nie garnie się do wstawania a tu ni z gruszki ni z pietruszki dzisiaj wstałą w łóżeczku i teraz cały czas trenuje! No jeszvcze zrzuciłą na siebie dziś kaktusa i 1 kolec się jej wbił w główkę i całą ma porysowaną:baffled:

A u nas jest i pierwsze słówko:TATA:confused2: cieszę się ,fajnie słyszeć jak Adaś mówi,ale nie ukrywam,że większą radościa byłoby usłyszeć MAMA:-p

Karolina gratki dla Oli:-)
Aasi gratki dla córci, no teraz jak Mała wstaje to się zacznie młyn w domu:tak:

Ostatnia edycja:
U nas było właśnie ma-ma-ma-ma - taki ciąg sylab po prostu, choć momentami jej wychodziło klasyczne, ładne mama. W święta zrobiła debiut i mówiła też ba-ba-ba-ba. Babcie oczywiście się cieszyły.

Ostatnio jak dawałam jej pić wodę z większej, głębszej łyżeczki to odkryła, że ustami można bulgotać i tak też się bawi od kilku dni :)

Sama jeszcze jednak nie siada, trenuje uparcie poruszanie się do przodu, wszelkie zawijasy nogami. Dziś kolejny raz usnęła sobie na brzuszku. Ale spokojnie, myślę, że ma na wiele rzeczy czas.

Asia... no to nieźle... Może zmiana czasu nie bardzo korzystnie na nią podziałała. Ale rzeczywiście Ula ma wybitnie nocny tryb funkcjonowania... Może za jakiś czas jej się odmieni... Chyba nie zawsze tak było?

reklama
asia współczuję. A potem w nocy śpi już ładnie Ula? Ja padam na pysk o 20 razem z Majką, Tymek o 19 zasypia. Ale z drugiej str może jakbym spała jak człowiek to bym nie była taka wytyrana o takiej porze... Jezu a pewnie przyjdą czasy kiedy będziemy musiały dzieciaki siłą zrywać z łóżek do szkoły

Do góry