reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

reklama
Ola wyrywa do przodu super.
A ja niebawem osiwieje już totalnie i żadna farba mi nie pomoże!! marcel chce stać wszędzie i tylko stać no oki to normalne ale biedny nie ma się gdzie opierać i tylko latam po całym mieszkaniu bo z krzesłem razem leci bo pod łóżko wpada, bo krzesełko małe to całe spada na niego, bo doniczka się wywraca no masakra jakaś totalna, młoda miała łatwiej bo trochę inne ustawienie miała i mogła trenować. No i też się puszcza bo po co on ma się trzymać no po co?? no osiwieję za stara jestem już chyba na dzieci jak nic

no, faktycznie puszczalskie:-D
widząc takie obrazki na wątku zdjęciowym spróbowałam "postawić" moje słoniątko przy fotelu; nie ma szans, nózki jak z waty i kompletnie nie kuma o co tej matce chodzi:-D
niech mu się dalej nie spieszy, zaoszczędzę na butach w tym sezonie:)
Młody wkońcu siedzi stabilnie (posadzony), a ja z przyzwyczajenia do wózka daję go zawsze na leżąco:-p
Dziś zaliczył pierwsze samodzielne obroty z pleców na brzuch, bo jeszcze nie umiał; w pozycji do raczkowania dalej się rozjeżdża, klocek mały.
Na świętach u teściów znów ważenie komisyjne całej rodziny bylo (bo waga elektroniczna) i wyszło młodemu 11,3 :szok:
Jakoś zauważyłam że lżejszy to on się niestety nie robi... i każdy chętnie na ręce bierze żeby się do kuleczki przytulić ale po chwili oddaje bo ręcę bolą. A co ja mam powiedzieć?

Tatusiowi i bratu robi papa.
Z uporem maniaka jak mówię "powiedz mama" młody mówi "tata" jak tatuś mówi "powiedz tata" młody mówi "ej".
To chyba będzie ten przypadek, że mama jest zawsze, więc nie ma sensu jej nazywać ani tym bardziej robić jej papa:-D

matma 11 lg:szok: współczuję, naprawdę, ale będziesz mieć muły jak Pudzian.
Tymko skromnie, gdzieś 9,5 będzie miał. I 78cm długi.

Karolina to widze że Ola będzie pionierką:-) Tymek się puszcza też ;-) ale sie boi, śmiesznie to wygląda, puszcza się i nagle robi przerażoną minę pt. "co się dzieję", klapie na podłogę i zaczyna płakać. Facet.

gosha ona się puszcza i robi rzut w miejsce które się chce przemieścić :-) jak ma dobrze ułożone stopy to ustoi.
Dziś obeszła łóżeczko dookoła:szok::szok::szok:

A pionierem dla mnie jest Tymek i może Adaś agnes ;-)

mAtma 11kg:szok::szok::szok:biedny Twój kręgosłup.Niech on się szybko chodzić nauczy

właśnie muszę we wtorek zweryfikować te 11kg na wadze w przychodni, może pokaże mniej?
kakakarolina, z chodzeniem właśnie mi się nie spieszy, gdyby się teraz wyrywał to w mig powykrzywiałby kolanka, ale staram się go nie nosić, o chustach czy nosidełkach mogę pomarzyć, mój kręgosłup i bez tego jest w kiepskim stanie...
gosha, nie życz mi takich bicepsów, przy mojej figurze bedę wyglądać jak strongwomen- mała główka i wielkie cielsko!

reklama
ja się chwalę - Nina dzisiaj sama podciągnęła się w łóżeczku i stałą długo :-D wydaje mi się, że są dwie dolne jedynki, mama miała zweryfikować, ale Młoda sobie nie daje sprawdzić :-p

mAtma ty to masz niezłą siłownie w domu :-D będzie chłop jak dąb :tak:

Karolina brawa dla Olki :-)

Do góry