reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Hej. Ja już po podglądzie w klinice. Na lewym jajniku 13 pęcherzyków (8-11mm) na prawym 8( 6-12mm) endometrium 10 , kolejny podgląd w piątek ,następny po weekendzie. Punkcja planowana na drugą połowę przyszłego tyg. ale jeszcze nie wiem kiedy, zobaczymy jak dalej bedzie. Dostałam jeszcze dodatkowe zastrzyki z Bemfola 225 i od dzisiaj Orgalutran (5 zastrzyków) . No i jeśli będziemy mieć zarodki, to transfer świeży na 80% będzie odroczony, że względu na ilość pęcherzyków i ryzyko hiperstymulacji.
Wow, ale dużo, niech rosną. Oby tylko były dobre jakościowo✊✊️ przy tej ilosci to transfer raczej odroczony :) Btw. planujecie wszystkie komorki zapłodnić? U mnie to max. będzie 8 komorek, więc nad tą kwestią się nie muszę zastanawiać ;)

reklama
Przyszły wyniki męża i ja nie wiem co się wydarzyło, bo te 3 lata temu miał morfologię 15%, a teraz nagle 2, ale powiedzcie czy to 2% to jest bardzo duży problem? 🫣 Zamówiłam mu już suplementy te które brał ostatnim razem, bo też miał ten ruch postępowy poniżej normy - fertilman plus
Myślę, że wyniki nie są złe patrząc całościowo.
Faktycznie morfo 15% a 2% to różnica ale wyniki nasienia są bardzo zmienne, a nie chorował ostatnio?

@xyza przykro mi 😣 ale wyjeżdżacie gdzieś, gdzie lecicie ?
@StaraStaraczka przykro mi :( miałaś super proga. Zrób tą drożność na pewno warto jeśli miałaś faktycznie ingerencję w tych miejscach.
@Olkaa93 myślę, że dużo. Morfologia, Ob, glukoza i insulina, mocz z takich podstaw. Zależy co jeszcze byś chciała zrobić
Do Turcji, ale ja jeszcze nie straciłam nadziei 😂
W pierwszej ciąży test bardzo późno wyszedł pozytywny

Wow, ale dużo, niech rosną. Oby tylko były dobre jakościowo✊✊️ przy tej ilosci to transfer raczej odroczony :) Btw. planujecie wszystkie komorki zapłodnić? U mnie to max. będzie 8 komorek, więc nad tą kwestią się nie muszę zastanawiać ;)
Oby były. Chcemy wszystkie, zobaczymy ile finalnie będzie się nadawać i przetrwa. Trzymam kciuki za Twój czwartkowy podgląd✊✊😊 decyzję o transferze podejmie mój lekarz prowadzący, ale raczej zostanie odroczony. Zobaczymy już niebawem się wyjaśni wszystko.

Dobra dziewczyny nie wytrzymałam. Zrobiłam test bo kilka h nie chodziłam do ubikacji w dzień. No i powiem wam nie wiem... Na zdjęciu jest totalnie biało. Na żywo wydaje się że może coś jest. Ale chyba w 6 dpt powinno być coś widać...

Załączniki

• 8d254a20-59e8-4077-9366-117cf6d8914a.jpeg
    8d254a20-59e8-4077-9366-117cf6d8914a.jpeg
    132,3 KB · Wyświetleń: 134
Dobra dziewczyny nie wytrzymałam. Zrobiłam test bo kilka h nie chodziłam do ubikacji w dzień. No i powiem wam nie wiem... Na zdjęciu jest totalnie biało. Na żywo wydaje się że może coś jest. Ale chyba w 6 dpt powinno być coś widać...
Na zdjęciu nie widze, ale ja to słaba w kreski jestem ;)

Dobra, u mnie cytologia zrobiona, wyniki 2-3 tygodnie.

Oby były na tyle szybko, żeby dało się jakoś jeszcze ogarnąć drożność w kolejnym cyklu. A tymczasem czekam sobie do soboty na okres.

W ogóle dziwnie się ostatnio czuję. Myślałam, że coś mnie bierze, ale sama nie wiem. Lędźwiowy nawala, słabo mi i spacer 15 min z psem bywa wyzwaniem a schody to jak mount Everest. I niedobrze mi w randomowych momentach dnia i nocy. Do tego ból głowy i bol w klatce. Także niezłe kombo. Ale temperatury brak, kataru czy kaszlu też.

reklama
zrób najlepiej z porannego moczu, jeśli serio coś tam dziś jest to jutro powinnaś już zobaczyć.

A ja się wkurzyłam dziś, jedna z autorek kont pro-płodnych na instagramie wrzuciła rolkę, kiedy należy badać poszczególne parametry (w jakich dniach cyklu). I AMH było wpisane jako „w dowolnym momencie”. Jakąś lekarka skomentowała, że wcale nie, i że trzeba na początku 2-3dc. Spytałam, jakie jest medyczne uzasadnienie tego; ale nie dostałam już odpowiedzi. Lubię, jak ktoś tak komentuje ale nie uzasadni… ogólnie to wiem juz, że tak się robi, ale jeszcze zanim wiedziałam to wykonałam badanie zgodnie z opisem na stronie diagnostyki (w sensie, że można je zrobić dowolnie) nie patrząc na cykl i teraz nie wiem czy wynik mam uznać za prawdopodobnie zaniżony? Zawyżony? Jeśli tak to jak bardzo? A to nie jest takie badanie.

Do góry