reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Jestem po pierwszej wizycie w klinice. Mam wrażenie, że wiem mniej niż przed wizytą, muszę sobie spisać liste pytan na kolejną.
Lekarz przejrzał wszystkie wyniki, powiedział że bardzo dużo zrobiliśmy sami. Te genetyczne to z częścią z nich odesłałby do immunologa, ale to na późniejszym etapie. Inne - podobno mam tą mutacje że musze brac aktywne witaminy, coś wspomniał o łamliwym chromosomie x... podsumował że jest ok, bo nie ma tam nic z czym byśmy sobie zastrzykami i tabletkami nie poradzili.
Męża wyniki wszystkie doskonałe, powiedział że aż mu się wierzyć nie chce bo rzadko się tak dobre widuje.
Zrobił USG w 3 dniu cyklu, powiedział że prawdopodobnie szykuje się owulacja po niedrożnej stronie, ale za tydzień mam przyjść na monitoring.
Zlecił też AMH i homocysteine.
A, i oczywiście mam schudnąć, ćwiczyć, diete odpowiednią włączyc i zapisal tez metformine.

reklama
Dobra dziewczyny nie wytrzymałam. Zrobiłam test bo kilka h nie chodziłam do ubikacji w dzień. No i powiem wam nie wiem... Na zdjęciu jest totalnie biało. Na żywo wydaje się że może coś jest. Ale chyba w 6 dpt powinno być coś widać...
Chyba niekoniecznie.

transferowałas 3 dniowca czy 5 dniowca ?

Dobra, u mnie cytologia zrobiona, wyniki 2-3 tygodnie.

Oby były na tyle szybko, żeby dało się jakoś jeszcze ogarnąć drożność w kolejnym cyklu. A tymczasem czekam sobie do soboty na okres.

W ogóle dziwnie się ostatnio czuję. Myślałam, że coś mnie bierze, ale sama nie wiem. Lędźwiowy nawala, słabo mi i spacer 15 min z psem bywa wyzwaniem a schody to jak mount Everest. I niedobrze mi w randomowych momentach dnia i nocy. Do tego ból głowy i bol w klatce. Także niezłe kombo. Ale temperatury brak, kataru czy kaszlu też.
A może jednak za szybko zdobiony test? 😁

A może jednak za szybko zdobiony test? 😁
Nie, w to już nie wierzę. Żeby nie było - do okresu będę jeszcze testować, ale tylko dlatego, że mam milion testów 🙃

Chociaż w poprzednich cyklach 2-3 dni przed okresem miałam już spadek temp więc jutro-pojutrze się okaże.

Ostatnia edycja:
Dobra, u mnie cytologia zrobiona, wyniki 2-3 tygodnie.

Oby były na tyle szybko, żeby dało się jakoś jeszcze ogarnąć drożność w kolejnym cyklu. A tymczasem czekam sobie do soboty na okres.

W ogóle dziwnie się ostatnio czuję. Myślałam, że coś mnie bierze, ale sama nie wiem. Lędźwiowy nawala, słabo mi i spacer 15 min z psem bywa wyzwaniem a schody to jak mount Everest. I niedobrze mi w randomowych momentach dnia i nocy. Do tego ból głowy i bol w klatce. Także niezłe kombo. Ale temperatury brak, kataru czy kaszlu też.
może to jakieś nerwo bóle ? Robiłaś jakieś badania ostatnio ? Podstawowe z krwi ? Morfologia ob Witaminy ? Widzę, że ostatnio często Cię coś łapie

Dobra dziewczyny nie wytrzymałam. Zrobiłam test bo kilka h nie chodziłam do ubikacji w dzień. No i powiem wam nie wiem... Na zdjęciu jest totalnie biało. Na żywo wydaje się że może coś jest. Ale chyba w 6 dpt powinno być coś widać...
Zrób jutro rano jak jest to powinna być grubsza 🤞

reklama
Do góry