reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Hej. Ja już po podglądzie w klinice. Na lewym jajniku 13 pęcherzyków (8-11mm) na prawym 8( 6-12mm) endometrium 10 , kolejny podgląd w piątek ,następny po weekendzie. Punkcja planowana na drugą połowę przyszłego tyg. ale jeszcze nie wiem kiedy, zobaczymy jak dalej bedzie. Dostałam jeszcze dodatkowe zastrzyki z Bemfola 225 i od dzisiaj Orgalutran (5 zastrzyków) . No i jeśli będziemy mieć zarodki, to transfer świeży na 80% będzie odroczony, że względu na ilość pęcherzyków i ryzyko hiperstymulacji.
Wow, ale dużo, niech rosną. Oby tylko były dobre jakościowo✊✊️ przy tej ilosci to transfer raczej odroczony :) Btw. planujecie wszystkie komorki zapłodnić? U mnie to max. będzie 8 komorek, więc nad tą kwestią się nie muszę zastanawiać ;)

reklama
Przyszły wyniki męża i ja nie wiem co się wydarzyło, bo te 3 lata temu miał morfologię 15%, a teraz nagle 2, ale powiedzcie czy to 2% to jest bardzo duży problem? 🫣 Zamówiłam mu już suplementy te które brał ostatnim razem, bo też miał ten ruch postępowy poniżej normy - fertilman plus
Myślę, że wyniki nie są złe patrząc całościowo.
Faktycznie morfo 15% a 2% to różnica ale wyniki nasienia są bardzo zmienne, a nie chorował ostatnio?

@xyza przykro mi 😣 ale wyjeżdżacie gdzieś, gdzie lecicie ?
@StaraStaraczka przykro mi :( miałaś super proga. Zrób tą drożność na pewno warto jeśli miałaś faktycznie ingerencję w tych miejscach.
@Olkaa93 myślę, że dużo. Morfologia, Ob, glukoza i insulina, mocz z takich podstaw. Zależy co jeszcze byś chciała zrobić
Do Turcji, ale ja jeszcze nie straciłam nadziei 😂
W pierwszej ciąży test bardzo późno wyszedł pozytywny

Wow, ale dużo, niech rosną. Oby tylko były dobre jakościowo✊✊️ przy tej ilosci to transfer raczej odroczony :) Btw. planujecie wszystkie komorki zapłodnić? U mnie to max. będzie 8 komorek, więc nad tą kwestią się nie muszę zastanawiać ;)
Oby były. Chcemy wszystkie, zobaczymy ile finalnie będzie się nadawać i przetrwa. Trzymam kciuki za Twój czwartkowy podgląd✊✊😊 decyzję o transferze podejmie mój lekarz prowadzący, ale raczej zostanie odroczony. Zobaczymy już niebawem się wyjaśni wszystko.

Dobra dziewczyny nie wytrzymałam. Zrobiłam test bo kilka h nie chodziłam do ubikacji w dzień. No i powiem wam nie wiem... Na zdjęciu jest totalnie biało. Na żywo wydaje się że może coś jest. Ale chyba w 6 dpt powinno być coś widać...

Załączniki

• 8d254a20-59e8-4077-9366-117cf6d8914a.jpeg
    8d254a20-59e8-4077-9366-117cf6d8914a.jpeg
    132,3 KB · Wyświetleń: 124
Dobra dziewczyny nie wytrzymałam. Zrobiłam test bo kilka h nie chodziłam do ubikacji w dzień. No i powiem wam nie wiem... Na zdjęciu jest totalnie biało. Na żywo wydaje się że może coś jest. Ale chyba w 6 dpt powinno być coś widać...
Na zdjęciu nie widze, ale ja to słaba w kreski jestem ;)

Dobra, u mnie cytologia zrobiona, wyniki 2-3 tygodnie.

Oby były na tyle szybko, żeby dało się jakoś jeszcze ogarnąć drożność w kolejnym cyklu. A tymczasem czekam sobie do soboty na okres.

W ogóle dziwnie się ostatnio czuję. Myślałam, że coś mnie bierze, ale sama nie wiem. Lędźwiowy nawala, słabo mi i spacer 15 min z psem bywa wyzwaniem a schody to jak mount Everest. I niedobrze mi w randomowych momentach dnia i nocy. Do tego ból głowy i bol w klatce. Także niezłe kombo. Ale temperatury brak, kataru czy kaszlu też.

reklama
zrób najlepiej z porannego moczu, jeśli serio coś tam dziś jest to jutro powinnaś już zobaczyć.

A ja się wkurzyłam dziś, jedna z autorek kont pro-płodnych na instagramie wrzuciła rolkę, kiedy należy badać poszczególne parametry (w jakich dniach cyklu). I AMH było wpisane jako „w dowolnym momencie”. Jakąś lekarka skomentowała, że wcale nie, i że trzeba na początku 2-3dc. Spytałam, jakie jest medyczne uzasadnienie tego; ale nie dostałam już odpowiedzi. Lubię, jak ktoś tak komentuje ale nie uzasadni… ogólnie to wiem juz, że tak się robi, ale jeszcze zanim wiedziałam to wykonałam badanie zgodnie z opisem na stronie diagnostyki (w sensie, że można je zrobić dowolnie) nie patrząc na cykl i teraz nie wiem czy wynik mam uznać za prawdopodobnie zaniżony? Zawyżony? Jeśli tak to jak bardzo? A to nie jest takie badanie.

Do góry