Dzięki za kciuki:-) włosy zafarbowane i obcięte. Wyszły super. Ciekawe co na to mąż bo to wielki fan długich włosów.
Nie liczę że mi przestaną wypadać tylko że mniej będzie je widać.;-) Miałam długie do połowy plecow
Gratuluje, ja sowje tez tak ciachlam, z polowy plecow [albo wiecej] zaraz za uszy :]] NIKT nie wierzyl ze to zrobie bo od podstawowki mialam prawie po pas wlosy
Nawet fyzjerka obcinala od spodu - i co chwile pytala czy napewno - jakbym sie rozmyslila
U nas też krucho z ubrankami... a szczególnie pajace i body dł rękaw. W domu zazwyczaj ubieram małą w body i rajstopki, albo śpiochy no i bardzo wygodny pajac
:-)
Wy tu tak o kurtkach wiosennych, a ja myślałam żeby małej kupić kombinezon wiosenny... bo pomyślałam sobie, że jeszcze nie siedzi, ie chodzi to i dla mnie i dla niej będzie to bardzo wygodne rozwiązanie :-) i to mam na myśli jeszcze ten bez butów, szybko można ubrać dziecko, bez dodatkowego zakładania butów :-)
Moja Niusia w kurteczkach chodzi - a bucikow i tak jej nie ubieram, pare skrpet wiecej ubiore i jest
Ciuszkow to mam jeszze gdzies na kolejne 6-9 miesiecy nakupione [nawet i 12]
Bo jak w tamtym roku zaczelam szalec to tyle kupilam - ze mloda ma tak na zapas nakupowane [oprocz body - a tak to sukienki swetry bluzki, etc
] A i tak w polowie tych rzeczy raz byla [okilku nawet ni eubrala]
.......ja mam do was pytanko odnośnie tego, kiedy można stwierdzić u dziecka leworęczność? czy któraś z was ma o tym pojęcie? pytam, bo młody ostatnio bardzo lubi wszystko z lewej strony robić i lewa ręka jest dominująca. zastanawiam się, czy na tym etapie można już to stwierdzić?
Anitka tez lapala wszystko w lewa a teraz w oboie w sumie - ja slyszalam ze do 2 roku zycia ni eda sie okreslic.
Wlasjnie poruszylam temat chodzikow i skoczkow w watku zakupowym
- musze usunac
Osobisci eo skoczku myslalam, chodzikom bylam przeciwna - to i to dostalam kilka dni temu od kolezanki.
Zastanawialam sie od kiedy sie dziecki 'w to' wsadza?
'skoczki' nie takie jak wygladaja jak trampolina/chodzik. Tylko skoczki takie co sie podwiesza na dzwiach jak hustawki kiedys i zamiast 'laweczki' maja 'majtasy' do ktoryh sie dziecko wsadza
[cos takiego :
Buy Lindam Bounce About Baby Door Bouncer. at Argos.ie- Your Online Shop for .]
A jesli chodzi o 'chodziki -pchacze [czy jak to sie nazywa] To dostalam 2 od kolezanki [jeden taki wozek jakby] i jeden dostalam od siostry - i napewno bede urzywac, bo wiem jak siostry corka z tym smigala - co nie zmienia faktu ze dziecku muszi juz samo chodzi praktycznie zeby tego uzywac.