reklama
Kombinezony sa super. Paweł już wyrasta z tego który ma teraz (taki cieńszy) i trzeba się zacząć przyzwyczajać do kurteczek rozmiar 80.
Jeszcze niedawno były promocje w Realu i można było kupić kombinezony za 20zł. Takie zimowe. Nie kupiłam tylko z tego powodu, że mamy ciepłą kurtkę a na przyszłą zimę nie wiem jaki rozmiar mały będzie nosił. A takie śliczne były. Dwucześciowe - kurteczka i spodnie.
Jeszcze niedawno były promocje w Realu i można było kupić kombinezony za 20zł. Takie zimowe. Nie kupiłam tylko z tego powodu, że mamy ciepłą kurtkę a na przyszłą zimę nie wiem jaki rozmiar mały będzie nosił. A takie śliczne były. Dwucześciowe - kurteczka i spodnie.
M
malenstwo20
Gość
rzadko bywam więc przepraszam postaram się częściej ale cięzko. jas marudny przez zabki.
dziewczyny co sądzicie o :
1.nosidełkach
2.chustach
3.chodziku??
katar mnie złapał a mialam dziś sobie iść zrobić morfologię i cukier pojdę za tydzień bo w mojej przychodni tylko w czwartki robią.
u Jasia jakby coś czuć i widać u gory jakby 4 naraz szły i na dole jeden. rano goraczka az 38,8 ale zbiłam ją IBUMem.
a jak ząbki u Was?
dziewczyny co sądzicie o :
1.nosidełkach
2.chustach
3.chodziku??
katar mnie złapał a mialam dziś sobie iść zrobić morfologię i cukier pojdę za tydzień bo w mojej przychodni tylko w czwartki robią.
u Jasia jakby coś czuć i widać u gory jakby 4 naraz szły i na dole jeden. rano goraczka az 38,8 ale zbiłam ją IBUMem.
a jak ząbki u Was?
Nosidełka i chodziki - nie. Dziecko w nich wisi opierając ciężar ciała na biodrach i bardzo obciąża stawy. Chusta - tak. Bardziej fizjologiczne ułożenie dziecka. Ja używam chusty - rano wsadzam w nią Młodą i zaprowadzamy starszaka do przedszkola. Czasem wsadzę Młodą w ciągu dnia kiedy jest marudna. Ale też staram się nie nadużywać tego wynalazku.
Z ząbkami cisza. Ale marudna na maksa :/
Z ząbkami cisza. Ale marudna na maksa :/
Chodzik zdecydowanie NIE, chusta i nosidełko OK. Chusty co prawda nie używałam, ale ponoć są super. Nosidełka mam w domu dwa z czego jedno Manduca, które jest ergonomiczne i właśnie nie obciąża stawów, bo dziecku tak nóżki nie wiszą. Drugie mam z baby bjorn i też jest ok, choć już w nim nie ma takiego oparcia jak w Manduce.
Z ząbkami cisza, nic nie widzę mimo że ślini się okrutnie i atakuje wszystko co pod ręką buziakiem..
Z ząbkami cisza, nic nie widzę mimo że ślini się okrutnie i atakuje wszystko co pod ręką buziakiem..
LiZ_84
Zaciekawiona BB
Chusta tak - używam i sprawdza się super, nawet przy 5-cio miesięcznym dziecku.
Nosidełko też mam (koniecznie to ergonomiczne, żadne usztywniane - żeby nie uszkodzić stawów bioderkowych).
Chodzik nie, raczej "pchacz" np. taki: 7w1 Interaktywny chodzik ŁĄCZKA pchacz i jeździk (3101476805) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nosidełko też mam (koniecznie to ergonomiczne, żadne usztywniane - żeby nie uszkodzić stawów bioderkowych).
Chodzik nie, raczej "pchacz" np. taki: 7w1 Interaktywny chodzik ŁĄCZKA pchacz i jeździk (3101476805) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
vinga89
mamusia syneczków
ja tak samo jak dziewczyny, chodzik nie, a co do chusty czy nosidełka to nie mam nic przeciwko chociaż sama nie posiadam.
Maleństwo, ja już się chwaliłam, mój synek jest posiadaczem jednej dolnej jedynki
i już widać kreseczkę więc druga jedyneczka też lada moment będzie.
Liz, fajny ten pchacz. chyba pokarzę go dziadkom
będzie prezent na dzień dziecka ;p
Maleństwo, ja już się chwaliłam, mój synek jest posiadaczem jednej dolnej jedynki
Liz, fajny ten pchacz. chyba pokarzę go dziadkom
Ostatnia edycja:
Kasia_P'85
mama serduszkowego Misia
To ja chyba jako jedyna nie jestem przeciwnikiem chodzików, chociaż nie wiem czy Laura będzie używać bo jej kuzyn zanim dorósł do chodzika to z niego wyrósł bo wychodził górą a Laura jeszcze większa od niego jest
reklama
G
guest-1673535084
Gość
Ja tez nie jestem przeciwna chodzikom. Po Wielkanocy bedziemy Nikoli kupywac, no ale nie wiadomo kiedy zacznie go uzywac.