reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

U nas na basenie woda za zimna nawet dla starszaka. Mi zimno w tym basienie. A zajęcia dla dzieci niby prowadzą

Moja panna dopiero zaczęła chlapać w wannie. POtem wstawimy małą do dużej, zeby nie zbankrutować na wodzie.
Niestety wciąż walczymy z katarem ale z dnia na dzień jest ciut lepiej. Kupy też chyba się unormowały bo od wczoraj nie ma zadnej. ALe dziś zjadła zupkę na obiadek to coś pewnie będzie.
Od kilku dni non stop gada: dada, atata,da, dziadzia itp. Tatuś oczywiście pęka z dumy, bo córcia mówi tata;-)

Ja kupiłam nosidło takie ergonomiczne ale i tak moim zdaniem noszenie w nim częstodzieckato nie jest dobry pomysł. Nogi ma jakoś strasznie szeroko. Chodzik moim zdaniem to jakieś nieporozumienie.

Elutka- Wojtek jak byłmniejszy to miał taki okrągły basenik dmuchany i go wstawialiśmy pod prysznic ( bo mam taki z zerowym brodzikiem). Do dziś lubi się tak kapać bo z góry woda mu leci. Abasen kosztował chyba z 7 zł.

U nas pogoda okropna. NA dwór nie wyszłąm bo Wojtek też podziębiony, a wieje strasznie.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny jest problem potrzebuję rady-młody od 3 dni budzi mi się kilkanaście razy w nocy:szok: i teraz zastanawiam się co może być przyczyną? pielucha ok, najedzony, pić mu się nie chce, nic go nie boli(przynajmniej nic na to nie wskazuje) ZĘBY??? zauważyłam, że nawet jak płacze przez sen to gryzie kołdrę..padam na twarz od wstawania co pół godziny. jeśli to od zębów, to może dawać mu jakiś czopek na noc?

Panziorka- może być od zębów. Spróbuj z czopkiem z paracetamolem. Jeśli będzie lepiej to znaczy że jednak coś boli a jeśli nie ma innych objawów to pewnie zęby. U mnie było podobnie. Jakieś 3-4 tygodnie temu się zaczęło. Dałam mu 3 x czopek na noc i uspokoił się z tym że nie budził się kilkanaście razy ale 3-4. Teraz nie daję mu czopków ale zdarza się że płacze przez sen.Trwa to jakieś 20 sekund i sam przestaje. Też mi się wydaje że przez zęby ale widocznie znosi to dzielniej.

Ale z Was nocne Marki;-) ja się kładę zawsze przed 22.00:dry:. Panziorka spróbuj właśnie z jakimś czopkiem albo syropkiem przeciwbólowym, jak mi sie tak mała zrywała w nocy to raz jej dałam z wieczora i pomogło, przynajmniej wiedziałam że to zęby, wiadomo że nie będziesz dawać na okrągło ale kilka dni na noc nie zaszkodzi. Ponadto środki przeciwbólowe zawsze działają trochę usypiająco więc... przynajmniej odeśpisz:cool2:

Tez tak miałam ostatnio, pobudka co chwilkę z płaczem i nie chciał cycusia:szok:co się raczej nie zdarza. Znajoma stwierdziła, że to właśnie dziąsełka najprawdopodobniej. Poleciła mi te krople Camilia- ponoć są dobre.

Kasia- ja na początku też kładłam się praktycznie 5 minut po Antku a teraz jak budzi się na nocne karmienie przed 5 rano to nie mogę już zasnąć. Zresztą zawsze mało spałam:)
Patrzę przez okno i nie wierzę:szok: Śniegu po kolana, chyba na zajączka poprosimy o sanki:-D Jedno jest pewne, odpuszczamy dzisiaj spacer.

Nie wiem gdzie sie podzial watek Formalnosci, wiec pisze tutaj :)
Chodzi o to ze za pare dni konczy mi sie u.macierzyski i musze wypisac wniosek na u. wypoczynkowy. Teraz mam pytanie: co z 2 dniami dodatkowymi na opieke nad dzieckiem? Czy mam uwzgl. we wniosku o u. wypoczynkowy ze chce po nim wykorzystac? Czy w odzielnym wniosku napisac? Dodam ze pozniej chce przejsc na u. wychowawczy do konca tego roku...

Sandrik- z 2 dniami opieki nie pomogę ale na forum eksperckim można zapytać panią prawnik. Sama jestem ciekawa. Ja od razu złożyłam wniosek o urlop wypoczynkowy po macierzyńskim za tamten rok a teraz złożę jeszcze na te dni które należą mi się w tym roku czyli do połowy czerwca mamy luz a potem też na wychowawczy.

reklama
Ja tek samo będę składać o urlop za zeszły rok. Kasik aż do czerwca masz luz?? Ja chyba aż tyle nie mam urlopu, muszę się w firmie dopytać. Mi się wydaje, że na każde wolne jest osobny wniosek.
Pogoda faktycznie beznadziejna, też odpuszczamy spacerek dzisiaj...

Do góry