reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

vinga przekaż gratulacje natanielowi z okazji pierwszego ząbka :-D

U nas ciuszków też coraz mniej w obrocie, wszystko idzie do torby bo już za małe...na szczęście mamy jeszcze trochę spodenek i koszulek na wiosnę...ale też wole mu bodziaki na razie zakładać, śpiochy rzadziej-jakoś mały nie lubi. Kurtki mamy dwie na wiosnę, jedną dostaliśmy, druga z komisu dziecięcego. Damy jakoś radę. Ale np. body z krótkim rękawem, które podostawałam na początku ciąży i miały być właśnie na wiosnę (w zimę nosił raczej te z długim rękawem) są do odrzutu, większość za małe, będziemy chyba na golasa chodzić, niech tylko szybko nastaną upały ;-).

My po chrzcinach, pogoda oczywiście była do bani ale poza tym wszystko się udało i przede wszystkim cieszę się, że mamy to już po prostu z głowy. Iguś pieknie się zaprezentował i podziwiałam jego mega cierpliwość, z rąk do rąk, fotki, generalnie od 10 do 19 poza domem a był naprawdę bardzo grzeczny i cały czas uśmiechnięty :tak:
DSCF2941.JPG

Mama powodzenia u fryzjera!
pesca ja po drastycznym ścięciu włosów jestem i niestety wypadają tak samo...śmieję się mój mąż, że zrzucam sierść na wiosnę razem z naszymi kotami, wszędzie nasze kłaki ;-)
Aaaa...u nas drzemki są zawsze w ciągu dnia, co 2,5-3,5 godziny...oj mój mały nie wytrzymał by całego dnia bez spania, no ale może właśnie dzięki braku drzemek w ciągu dnia wasze dzieci przesypiają całą noc, coś za coś.

Załączniki

• DSCF2941.JPG
    DSCF2941.JPG
    28,6 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Dzięki za kciuki:-) włosy zafarbowane i obcięte. Wyszły super. Ciekawe co na to mąż bo to wielki fan długich włosów.
Nie liczę że mi przestaną wypadać tylko że mniej będzie je widać.;-) Miałam długie do połowy pleców.

Byłam w pepco ale bodziaki tylko w 1 wzorze na 74 były ale za 7,99.

Gosia też śpi co 2,5-3 godz. W sumie 3 razy, czasami 2. Dziś zasnęła mamie po 9 i po 12 wstała. A przed 14 już znów spała. Nie wiem jak teraz po południu bo ciężko będzie do 19 dotrwać bez spania.

Misza - ale kawaler:-)

Misza, Ignaś ma na sobie ten komplecik do chrztu który nam kiedyś prezentowałaś? i jak jakościowo te ubranko?

co do spania to muszę mojego Maluszka pochwalić bo ostatnio ślicznie śpi w dzień. min te 2 godzinki prześpi :tak: i później z godzinkę :)

vinga, trochę Was oszukałam, bo potem zmieniłam zdanie i zamówiłam jednak ten komplet, wydał mi się bardziej elegancki:
6-częściowy komplet do Chrztu - Ferdynand stalowy Zaczarowane Sny
Jestem zadowolona z jakości ubranek, spodenki, kamizelka, czapeczka na pewno się jeszcze przydadzą a może koszula i mucha też. Kurtka biała raczej tylko na jakieś wyjścia, z tamtego kompletu była dużo praktyczniejsza, ale wydała mi się zbyt sportowa na chrzest. Wysyłka szybka, rozmiary poszczególnych elementów stroju można dogadać także polecam.
Mama, fajnie, żeś zadowolona z wizyty u fryzjera, mała rzecz a cieszy na długo ;-)

my zamierzamy chrzcić małego w lipcu więc będzie trzeba coś dobrać do pogody... nie mam pojęcia jak go ubrać.

a teraz głupie pytanie. jak ubrać dziecko na dwór gdy jest temperatura ok 15 stopni?

Chodzi ci teraz o wiosnę?
Ja mam kurtkę cienką z polarkiem i kurteczkę z samą podszewką.
Teraz jak tak było ciepło, swieciło słońce i nie wiało to ubrałam małą w kurtkę taką ciepłą, pod spód body na krótki rękaw i bluzeczka, rajtuzki i spodnie. Czapkę miała zimową bo cienkiej jeszcze nie miałąm. No i było jej ewidentnie za gorąco. Jak ją w domu rozebrałam to miała aż mokrą główkę. Ale to chyba głównie wina tej grubej czapy.

Myślę że jakaś bluza i kurteczka w zależności od słońca cieplejsza lub cieńsza. Do tego cieńsza czapeczka. Ale wszystko zalezy czy będzie słońce, jaki wiatr itp.

A latem na chrzciny może spodnie, jakaś koszula i kamizelka żeby było bardziej elegancko

Ostatnia edycja:
Witam po chwilowej przerwie :)
widze że nie tylko ja się rozlatuję po tej ciąży ja wyniki mam super u neurologa juz byłam laryngologa okulisty i wyszło że moje wszystkie dolegliwości to od kręgosłupa szyjnego i lędżwiowego chodze do rechabilitanta i czekam na rechabilitację z funduszu zawroty głowy miałam drętwienie jakby koło ust , słabszą lewą stronę często mnie bolą nogi biodra stwardnienie rozsiane sobie juz wmówiłam ale neurolog stwierdziła że nie choć na TK głowy to nie wychodzi a na rezonansie a tego nie miałam mam nadzieję że nam to wszystko minie że to tylko chwilowe po ciąży .

Misza Ignaś super się prezentował gdzie to maleństwo ze szpitala :) taka chudzinka była a tu taki fajny chłopaczek okrąglutki :)

Ja jak były te cieple dni to też najpierw ciepła kurtka, drugiego dnia już trochę mniej pod spodem ale dopiero jak małą ubrałam w rajtuzki, body z długim rękawkiem, dresik i na to cienka wiosenna wiatróweczka, do tego czapka wiosenna to mi się w wózku nie rzucała tak to nie chciała leżeć a nawet ręce miała gorące. Tak ją ubierałam i tylko kontrolowałam ciepło i przykrywałam bądź odkrywałam śpiworkiem.

ulala ja od dłuższego czasu mam problemy z kręgosłupem w odcinku szyjnym i lędźwiowym. Boli mnie często, a od końcówki ciąży to już całkiem... W zeszłym tyg byłam nawet na rtg i się wybieram do poradni rehabilitacyjnej tylko coś się zebrać nie mogę albo nie mam z kim młodego zostawić. Rwę już też przerabiałam i mi się tylko odnawia..

reklama
witam się :-)

no moja Ania ma dwie drzemki w ciągu dnia o 10 i po 16 :-)
wydaje mi się, że to jeszcze za małe dzieciaczki, aby nie spały w dzień... zresztą Sen to jeden z ważniejszych czynników odpowiadających za rozwój dziecka :tak:

U nas też krucho z ubrankami... a szczególnie pajace i body dł rękaw. W domu zazwyczaj ubieram małą w body i rajstopki, albo śpiochy no i bardzo wygodny pajac :tak::-)

Wy tu tak o kurtkach wiosennych, a ja myślałam żeby małej kupić kombinezon wiosenny... bo pomyślałam sobie, że jeszcze nie siedzi, ie chodzi to i dla mnie i dla niej będzie to bardzo wygodne rozwiązanie :-) i to mam na myśli jeszcze ten bez butów, szybko można ubrać dziecko, bez dodatkowego zakładania butów :-)

coś takiego: DISNEY Kombinezon PUCHATEK Wyprawka 3-6 m-cy (3096326182) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko ja rozglądam się za używanymi, bo to tylko n a chwilkę będzie. Końcówka marca i kwiecień. W maju już pewnie będzie za ciepło :-)

Do góry