reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Dziewczyny wy już jesteście ze sobą długo. To łatwiej wam pamietać szczegóły, która co i jak. A odnoszenie sie do każdego w każdym poście to moim zdaniem trochę przesada.

Jak dla mnie, wiadomo wtedy o czym kto napisał, przynajmniej dla mnie, dlatego zwykle cytuję kogoś.
Chcę przede wszystkim oznaczyć te moje. Na pewno musze oddać te od koleżanki ( na szczęście oznaczone), co do pozostałych to nie mam pewności.
U mnie o tyle nie było problemu z ciuszkami, bo praktycznie wszytko dla małej dostałam od kogoś bezzwrotnie, a to co kupiłam, to tam małe ilości tego były, także u mnie nie było tego problemu.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tylko piszę że dzisiaj jedziemy do wiedźminowa i wracam prawdopodobnie jutro. Mam nadzieję bo po jutrze obchodzimy 2 rocznicę ślubu i nie chcę jej spędzać z rodzicami :no: Ani tą wiedźmą :zawstydzona/y:

mamba - miłego pobytu i wymarzonej rocznicy :-)

Ciuszki fajne :)
Nie wiem jak wy wszystkie przez to pranie i prasowanie przebrnełyscie. Jako, że pokój już pomalowany to i ja się wkrótce muszę za to zabrać. Idąc za waszym przykładem większe ciuszki poopisuję i powkładam do worków próżniowych, będą na zaś.
Mam natomiast pytanie za 100 pkt. Mam ciuszki z trzech źródeł. Od jednej koleżanki są pooznaczane (powyszywała w środku gwiazdki), od kuzyna żony niepooznaczane i reszta własnych. Te moje też bym chciała jakoś pooznaczać, żeby potwem wiedzieć, których nie musze oddawać. Macie na to jakieś patenty?
Myślałam, żeby kupić taki ozdobny dziurkacz i w metkach jakieś gwiazdki powycinac czy coś, a może markerem?

kaka mi z ust wyjęła, żeby zrobić fotki tych, które masz zwrócić :-)

nie uwierzycie Dziewczynki, ale się lenię, nawet nie wstawiłam drugiej tury prania elementów wózka, bo pogoda średnia
malowałyśmy z Majką toaletkę dla wróżki farbkami, obiadek miałam z wczoraj , więc full relaks :-)

jutro plan skręcania kołyski i ew. mrożonek ciąg dalszy :-)
krawcowa uszyła mi już nową pościel do kosza Mojżesza, więc jeśli dojdzie jutro (Mama mi już wysłała) to wstawię :-)

życzę leniwej niedzieli wszystkim brzuchatkom :-)

Ja też coś się dzisiaj lenię.
Ledwo się zmusiłam, żeby na spacer z małą wyjść, ale szkoda było nie skorzystać.
Co do ciuszków to ja wystawiałam ogłoszenie, że oddam rzeczy dla maluszka i schodziły praktycznie od razu.
Teraz trochę żałuję, bo nie musiałabym od nowa kompletować wyprawki, ale kto by przypuszczał, że zajdę po raz drugi w ciążę :)

hej
dopiero weszlam do domu

poczytalam dziesiejsze posty i musze przyznac ze troche mnie zszokowaly niektore wypowiedzi, nawet sie zastanawialam czy te argumenty to dorosle kobiety w ciazy pisza czy dzieci sie tlumacza :eek:.

musze to przetrawic zeby mi nie zaszkodzilo :sorry::sorry::sorry:

wpadne potem to wiecej napisze

Hej Dziewczyny,jestem,czytam ale mam takiego lenia,że pisać mi się nie chciało:eek:dzisiaj mój mąż z córą pojechali do Polski na 2 tyg.a ja zostałam z kotem.muszę w końcu zebrać się i poprać ciuszki małemu,zazdroszczę wam tej energii do robienia czegokolwiek:-)

zjadlam kolacje wiec moge cos wiecej skrobnac

Ja tylko piszę że dzisiaj jedziemy do wiedźminowa i wracam prawdopodobnie jutro. Mam nadzieję bo po jutrze obchodzimy 2 rocznicę ślubu i nie chcę jej spędzać z rodzicami :no: Ani tą wiedźmą :zawstydzona/y:

milego pobytu

paulawawa to jest forum a nie blog, ja rozumiem że chcesz się podzielić z nami swoim życiem lecz na forum jest zakładka BLOGI: Forum BabyBoom - Ostatnie wpisy - Blogi i tam możesz kontynuować swój pamiętnik lub na swoim blogu który tak namiętnie nam tutaj kopiujesz..

możesz się obrażać lub nie ale jak dla mnie twoje posty nie wnoszą niczego nowego dla nas

niestety musze sie zgodzic, to forum, nie blog czy pamietnik zeby pisac tylko ja ja ja ....

Co do moich postów to dla ciebie może są one beznadzieje, ale z niektórymi na prawdę dobrze mi się rozmawia, także nie widzę powodu, dla którego miałabym znikać z forum niestety, zwłaszcza, że wiele osób bardzo mi na nim pomogło :)

Mina nie napisala ze masz zniknac z forum wiec nie wiem gdzie to wyczytalas. Troche mnie dziwi Twoje stwierdzenie ze z niektorymi osobami dobrze Ci sie rozmawia. Sorry ale Ty nie rozmawiasz, pisze tylko co robilas, gdzie bylas. Piszesz ze wiele osob Ci tu pomoglo, mysle ze w takiej sytuacji nalezy tez pomoc innym i jak o czyms pisza to postarac sie odniesc do ich pytan, problemow

Zauważyłam, że jest tu kilka dziewczyn, które niby są z nami na forum, ale tak szczerze mają nas gdzieś. Wpadają, napiszą co u nich, pochwalą się czymś i tyle. Zero odniesienia do naszych postów, zero pomocy z ich strony, zero jakiegoś zainteresowania, niektóre nawet jak im się zada pytanie to olewają. I tak się zastanawiam po co tu Z NAMI są :confused:

tez sie niestety zgadzam

Paula dlatego doceniam "listę ignorowanych" Ile mniej stron do przewijania pustosłowia :tak:

:-D:-D:-D:-D

ja dziewczyny póki co, to "uczę się" Was :happy: myślę, ze kilka tyg. może mi to zająć

nie rozumiem bardzo czego tu sie uczyc, mysle ze bedac juz jakis czas mozna sie zorientowac jak funkcjonuje forum i dostosowac sie do warunkow. A te kilka tygodni na nauke, hmmmm oby tylko ta nauka nie skonczyla sie zakonczeniem pisania na forum jak to juz mialo miejsce w przypadku kilkunastu osob

Jak rozumiem o mnie mowa, można po imieniu, nie obrażę się.
Może i nic nie wnoszę, ale to, że na jakiś czas zniknę, czy nie piszę, to nie znaczy, że nie czytam

wiesz czytac mozna ale jesli na tym wg Ciebie polega uczestnictwo w forum to gratuluje, ciekawe co by bylo jakbysmy wszystkie tylko CZYTALY !!!!

Dziewczyny wy już jesteście ze sobą długo. To łatwiej wam pamietać szczegóły, która co i jak. A odnoszenie sie do każdego w każdym poście to moim zdaniem trochę przesada.
Teraz mnie pewnie zlinczujecie;-)

Mama sorry ale kolejna wypowiedz ktora mnie rozklada na lopatki :no:. Chyba nie sadzisz ze to ze jestesmy tu pare miesiacy sprawia ze po calym dniu i przeczytaniu kilkudziesieciu postow jest nam latwiej to zapamietac. Nie wiem co ma jedno do drugiego. Jest tu kilkadziesiat osob i nie sposob tego zapamietac.
Zreszta nikt tu nie pisal ze trzeba sie odniesc chocby zdaniem do kazdego.
Wystarczy napisac cos do osob ktore prosza o opinie, o porade czy tym podobne rzeczy. Bo jak sie np odniesc do posta osoby ktora pisze co robila, gdzie byla. Chyba tylko tak ze sie ciesze jej szczesciem. Nie o to chodzi.

Co do pamietania to mozna albo cytowac choc ja z tego sporadycznie korzystam, jesli chce sie odniesc do wypowiedzi.
Chyba nie trzeba nikogo uczyc ze pisanie posta mozna sobie otworzyc na drugiej karcie juz w drugim oknie i czytajac jednoczesnie pisac i wtedy wiadomo co sie chce napisac i komus.
Ja tak robie juz tyle lat i daje rade.

Poza tym Mama sorry ale juz dawno mialam to napisac a ze dzis wyszla taka dyskusja to moment jest odpowiedni.
Wydaje mi sie ze masz nas troche za idiotki. Pisalas na watku o wizytach duzo o porodzie w Twoim szpitalu i miescie i zarowno ja jak i kilka innych dziewczyn zadalo Ci pytanie jaki to szpital, w ktorym miescie. Oczywiscie pieknie olalas nasze pytania. Jesli teraz wydaje Ci sie ze zaprzestanie pisania na watku wizytowym w celu unikniecia odpowiedzi na pytanie jest fair i ze jestem na tyle glupia zeby tego nie zobaczyc to sie mylisz.
Wystarczylo napisac ze nie chcesz podawac szczegolow i ok ale calkiem olac sprawe to wybacz ale jest to bardzo niegrzeczne

spodziewam sie gromow w stosunku do mojej osoby ale szczerze to nie zalezy mi i jestem na to gotowa. Po prostu zawsze mowie co mysle i nie zamierzam tego zmieniac.

Wernkika ja z markerem bym nie ryzykowala bo nie masz pewnosci ze ten co akurat kupisz nie zafarbuje. Moze wytnij po prostu na metce jakis ksztalt, np tojkat, ale obetnij rogi metki, szybko i latwo zobaczyc

uffff to sie rozpisalam

reklama
Witam wieczornie:)

Co do dzisiejszej dyskusji na forum do chyba nic juz nowego nie wniosę ,w 1000% zgadzam się z Miną,Malinową -Paula i Jutrzenką.

Jak bedziemy chcialy czytac blogi to na nie wejdziemy a tu jest forum i po to dziewczyny piszą żeby się odnieśc do poszczególnych wypowiedzi ,doradzic,pogratulować ,wspólczuc...itp. bo to ma byc rozmowa,dyskusja a nie tylko nudny monolog co u mnie słychac i co robię.!

Tez nie zawsze spamiętam żeby odpisac każdej z osobna( i to nie jest żadna przesada) to notuje sobie na kartce żeby mi było łatwiej:)
Nikolaaa wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze z okazji rocznicy!!!

Do góry