reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

paulawawa to jest forum a nie blog, ja rozumiem że chcesz się podzielić z nami swoim życiem lecz na forum jest zakładka BLOGI: Forum BabyBoom - Ostatnie wpisy - Blogi i tam możesz kontynuować swój pamiętnik lub na swoim blogu który tak namiętnie nam tutaj kopiujesz..

możesz się obrażać lub nie ale jak dla mnie twoje posty nie wnoszą niczego nowego dla nas

reklama
Witam niedzielnie:-)
wózeczek rozłożony na części i w połowie wyprany się suszy, kolejne elementy dzisiaj wstawię
wygląda fajnie, terakotowo - beżowy, ma tylko jeden feler - uszkodzone hamulce - ale małż będzie coś kombinował w tym temacie :-)
Ooo, super sprawa, dołączasz grupy posiadaczek dyliżansów:-)

Ja tylko piszę że dzisiaj jedziemy do wiedźminowa i wracam prawdopodobnie jutro. Mam nadzieję bo po jutrze obchodzimy 2 rocznicę ślubu i nie chcę jej spędzać z rodzicami :no: Ani tą wiedźmą :zawstydzona/y:
Nazwa pierwszorzędna:-) Życzę, żeby szybko i bezboleśnie minęło, no i rocznicy takiej jaką sobie zażyczysz!

Mina, też golę dużo rzeczy, okazuje się że po kilku minutach coś spranego zaczyna wyglądać jak nowe.

Spałam dziś w średnio wygodnej pozycji, bo z nogami w górze, ale mała tak mi wczoraj napierała na kości miednicy, że ledwo chodziłam. Dziś jest trochę lepiej, tylko plecy bolą, ale przynajmniej nie mam wrażenia że mi za chwilę dziecko wypadnie:eek:
Jedziemy po południu do znajomych na grilla, ponieważ podzieliliśmy się co kto przygotowuje, wypadł mi deser. I dobrze, mniej roboty i bez zbędnego babrania się, w piecu właśnie powstaje ciasto czekoladowe ze śliwkami:-p

Miłego dnia wszystkim życzę, przede wszystkim bez dopadających dolegliwości i pełnego odpoczynku (Tobie sonkaa też;-)).

U nas też chłodniej. W końcu.
Śpię ostatnio jakby mi ktoś kule taką 10 kg przywiązał do brzucha. I też stękam jak się przewracam. A tu jeszcze tyle czasu do porodu.

W pon. wizyta u gina. Ciekawe jak moja szyjka.
Moja mama ostatnio mówi do mnie, że ona w 8 mcu to przez 2 tyg. chodziła hakać buraki. I się mnie pyta czy ja bym tak teraz dała radę.:szok:. Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać. JA poodkurzam podłogi to myć muszę za 2 godz jak poleżę albo mąż myje. Do sklepu max 40 min bo potem to już bym się sama w ten kosz położyła.

Przypomniało mi sie że z Wojtkiem brałam do szpitala małą poduszkę i suszarkę do włosów. Polecam zabrać.

Zmykam kończyć obiad.

Hej :-) Ja wczoraj tak samo spędziłam aktywnie dzień, wzięliśmy się z m za porządki i ogórki :-)I widzę, że Wy również pracowite pszczółki, mrożonki, prasowania, zakupy

Mina, podziwiam za wytrwałość przy tym prasowaniu i goleniu skarpeteczek, efekt super :-)

MalinowaP, pewnie, że każda mamina pomoc jest bezcenna :-) I u mojej mamy jest tak samo, że wszystko musi dokładnie pooglądać, ale ja mam tak samo więc po sklepach możemy chodzić. Tylko teraz z brzuszkiem to pomimo chęci to niestety nie te siły, więc nie dziwię się Mambie, że nie dała rady bo ja już przy wszelkich czynnościach szybko wymiękam

Mamba, mam nadzieję, że obiad nie okaże się jednak tak koszmarny, chociaż jak u Twojej teściowej to różnie może być. A rocznicę mam nadzieję, że spędzicie już spokojnie w swoim własnym towarzystwie :-)

sonkaa, ale fajnie, że już niedługo i Ty będziesz posiadaczką wózeczka i również czekam potem na fotki :-)

erde, miłego grillowania i smacznego :-) a ciasto to bym zjadła... ;-):tak:

Nikolaa, z okazji Waszej rocznicy wszystkiego co w życiu najlepsze :-)

Malenstwo, ja pierwszego synka urodziłam bez zoo bo u nas w szpitalu nie ma więc Ty na pewno też dasz radę, a poród znajomej tylko pozazdrościć, takie duże dziecko tak szybko

A pranie widzę idzie u wielu z Was pełną parą, ja ciuszki zostawiam na wrzesień, teraz chcę tylko odświeżyć wkład z pościeli po Olusiu bo po wyjęciu z pudła nie jest on niestety najświeższy i tu muszę iść za większością z Was i zakupić te worki próżniowe

I życzę Wam dzisiaj miłego odpoczywania :-)

wernkika - a te pomidory to jakoś doprawiasz? - bo mnie natchnęłaś i może zrobię.... żeby dziewczyn nie zawieźć :-):rofl2::-D:-D:-D

Nie, niczym. Po otarciu sloika można doprawić do smaku do picia, dodać do zupy, leczo, spaghetti czy czego tam jeszcze chcecie

Ja byłam dwa dni u rodziców bo małż pokój młodego malował. Super niebieski jest :)
Młody zdecydowanie woli chłodne dni niż upały, rozbija się od rana do wieczora na całego :)
Miłej niedzieli

paulawawa to jest forum a nie blog, ja rozumiem że chcesz się podzielić z nami swoim życiem lecz na forum jest zakładka BLOGI: Forum BabyBoom - Ostatnie wpisy - Blogi i tam możesz kontynuować swój pamiętnik lub na swoim blogu który tak namiętnie nam tutaj kopiujesz..

możesz się obrażać lub nie ale jak dla mnie twoje posty nie wnoszą niczego nowego dla nas

Dobrze, dobrze, już się tak nie bulwersuj, bo złość piękności szkodzi :)
Jakbyś nie zauważyła, nie zawsze kopiuję, a raczej prawie nigdy :)
Także jak dla mnie nie ma tematu, bo nie zamierzam się kłócić :)

Co do moich postów to dla ciebie może są one beznadzieje, ale z niektórymi na prawdę dobrze mi się rozmawia, także nie widzę powodu, dla którego miałabym znikać z forum niestety, zwłaszcza, że wiele osób bardzo mi na nim pomogło :)

Tak żebyś się nie oburzyła, to napiszę coś podobnego jak napisałam na blogu, ale chciałam ci tylko wspomnieć, że nie każdy go czyta, także nie każdy wie co i jak, część osób czyta tylko na forum to co napisane, także również nie widzę powodów twojego oburzenia :)

Martwiłam się ostatnio meblami, a dzisiaj sprzedałam prawie wszystkie :)
Także jestem bardzo zadowolona, bo będę miała z głowy przy przeprowadzce martwienie się o to co z tymi meblami zrobić, a przecież przy przeprowadzce im mniej, tym dla mnie lepiej :)

Idziemy sobie dzisiaj na spacerek, bo ładna pogoda, nie za ciepło, nie za chłodno, także aż głupio byłoby nie skorzystać :)
Ciekawe gdzie nas dzisiaj poniesie :)

Miłego popołudnia życzę, niekoniecznie nerwowego :)

Ja tylko piszę że dzisiaj jedziemy do wiedźminowa i wracam prawdopodobnie jutro. Mam nadzieję bo po jutrze obchodzimy 2 rocznicę ślubu i nie chcę jej spędzać z rodzicami :no: Ani tą wiedźmą :zawstydzona/y:
Piękna nazwa :-). Mam nadzieję, że mimo wszystko spędzisz ten czas dobrze, za to trzymam kciuki &&&&&&&&.
Coś czuję, że pojutrze będziemy pić piccollo :tak::-):tak:. Wszystkiego najlepszego!!

Zauważyłam, że jest tu kilka dziewczyn, które niby są z nami na forum, ale tak szczerze mają nas gdzieś. Wpadają, napiszą co u nich, pochwalą się czymś i tyle. Zero odniesienia do naszych postów, zero pomocy z ich strony, zero jakiegoś zainteresowania, niektóre nawet jak im się zada pytanie to olewają. I tak się zastanawiam po co tu Z NAMI są :confused:

ja dziewczyny póki co, to "uczę się" Was :happy: myślę, ze kilka tyg. może mi to zająć :sorry:

Piszę o sobie (wstawiam zdjęcia) nie po to, aby pochwalić się, a po to zebyście i Wy mogły mnie poznać. Mam nadzieję, że tak odczytujecie moje intencje ;-)

reklama
miałam prasować ale jednak jeszcze nie. mama B powiedziała bym jeszcze z tym poczekała. będzie więcej ciuszków to wtedy i w pokoju tez szafkę dla małego się przygotuje. ona jeszcze imienia nie zna.

a to fotka ciuszków a raczej część co mama B kupiła ;D
bez tytułu.jpg

Do góry