reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Mina hmm dawno nie piłam "zupy chmielowej" ;-)
Jutro chyba kupię sobie Bavarię, bo w wekend ma być ponad 30 stopni i nie będę z wywieszonym językiem patrzeć jak inni piją zimne piwko.
Czekolada plus piwo. :-)

reklama
ech taka jestem padnieta że nie narobie

ponad 2h na zakupach z 4 latkiem to dlugo. Bylismy w zabawkowym bo mial w skarbonce nazbierane i sobie wielkie pudło LEGO wybral, poza tym w 5-10-15 ale nic fajnego nie zauwazylam, w supermarkecie i jeszcze na ryneczku bo owoce.

Jak wrocilam to myslalam ze siade i popisze ale potem wrocil R i sie pyta co na obiad :crazy:. A mowil ze dopoki nie skonczy to zebym go nie uzgledniala. I dzis przed 16 mi mowi ze on dzis nie idzie. Wiec wyjelam zamrozone udka ale zanim sie rozmrozily, wydrylowalam, 1h w piekarniku i o 18:30 byll obiad.

Jeszcze pranie musialam powiesic, wspierac synka w budowie 2 domow, ciezarowy, smiglowca. Niby z instrukcją budowal ale niektore rzeczy byly dla niego za trudne to asystowalam caly czas.

Obiadlam sie za to czeresni (u nas po 12 :baffled:, rany nic taniej nie bedzie juz chyba). Kupilam jeszcze truskawki ale juz marne.

Sonka to ja mam lepiej bo u mnie juz zawsze o 12:15 sa. I tez jutro ide do fryzjera :-D

poczytam co u Was ale raczej nic madrego nie napisze bo mecz dzisiaj i bede ogladac :-):tak:

jutrzenka - ja już umówiłam się na 10.00 , coś widzę, że mamy taki sam odruch Pawłowa : pensja - fryzjer :-)

edit:

zmykam, bo kompa muszę zwolnic na meeeeeecz :-)

jutro postaram się zajrzeć przed fryzjerem, a jak nie, to już będę pisać z nową głową , taka młoda, piękna i bez zmarch :-) - tak się czuje przez kilka godzin po fryzjerze, a potem zaglądam do lustra "-)

Ostatnia edycja:
mamba - super, że kuchnia niedługo będzie gotowa :-)

debi - bez paniki, skąd masz takie dane?

staram sie nie panikować:-D dziś w radio mowili w wiadomościach że coś takiego zostało uchwalone,że tylko lekarz może zadecydować czy należy sie kobiecie znieczulenie i ma to być weryfikowane,nie można mieć na żądanie nawet za doplata. jest taka decyzja ponieważ anestezjolodzy są potrzebni przy operacjach a nie porodach:wściekła/y:

poprawka! blok czekoladowy + zimne piwo

Mina to dobry zestaw pod dzisiejszy meczyk z tego co widzę to dziś półfinały, mąż pewnie będzie oglądał ale ja sobie odpuszcze widzę że bedzie grac Portugalia czyli Ronaldo - którego szczerze nie znoszę, gość mi działa na podsystemy, jak ostatnio widziałam jak się wdzięczył na boisku w tych swoich fryzurach brrrrrrrrr odruch wymiotny.gif

Musa.. dzięki bo juz myślałam że tylko ja jestem taka anty ronaldo
Ronaldo+sucks.jpg

może piłkarzem jest dobrym ale nic poza tym!
A zanim poznałam mojego męża i pracowałam we Włoszech to spotykałam się z przystojniejszym facetem od niego..chociaż nawet nie wiem czy jest przystojny.. zrobiony i tyle

erde... znalazłam powiązanie małpy i piwa!!
ma%u0025C5%82pa_okr%C5%A1g%C5%82e.jpg

Ostatnia edycja:
:baffled:dobra pare slow

co do zamrazania to ja raczej truskawki mroze w sporych ilosciach, borowki. Warzy nie mroze bo wole kupic wloszczyzne w zimie w sklepie bo to nasza polska. Czasem jak kupie na zupe wiecej to sobie chowam na drugi raz a tak to nie. Mam zawsze jakies mieso do wyjecia, glownie piers i mielone bo kupuje i miele sama i porcjuje bo nie jadam tego zmielone przez sklep czyli swieze i stare razem :baffled:. I tez jak zrobie sobie pierogi albo krokiety to chowam na czarna godzine

A jeszcze co do zamrazalek to ja mam no frost i jak ktos jest przez zakupem lodowki to polecam. Nie trzeba rozmrazac, nie ma tych kratek miedzy polkami. Mam LG. Zamrazalka 2,5 szuflady bo jest kostkarka ale super pojemna.

Sonka to mnie teraz zdenerwowalas tymi owocami. My posadzilismy drzewa pare lat temu i dupa. a to zmarzlo, a to zgnilo jak woda stala. Za to mamc 5 krzakow borowek obsypanych owocami (plus 2 mlode i tylko troche na nich).
Takze jak zaczna dojrzewac bo kazde jest inne to bede sie obzerac z Kuba i jeszcze sobie zamroze do drinkow :-)
A ten lubczyk to wiemy dobrze po co :-D
Ja na 12:30 ide :-)

Bablyss akurat na syropie prawoslazowym jest napisane ze w ciazy nie jest zalecany. R mi kupil jak bylam chora ale nie otworzylam go nawet. Czasem te proste leki sa zakazane. Np tabletki do ssania tymianek i podbial niby ziolowe a w ciazy wrecz zabronione !!!.
A z tą no-spą to szczerze mowiac pierwsze slysze. Wiele kobiet ja w ciazy bierze wiec jakby skracala szyjke to by jej lekarze nie zalecali :baffled:. Hmm ciekawe
W ulotce Buscopanu jest napisane ze zachowac ostroznosc jak ze wszystkimi lekami w ciazy wiec tak nie do konca jest bezpieczny, podobny zapis jest w no spie wiec tak jak napisala ktoras z dziewczyn wybiera sie mniejsze zlo.

Mamba tez uwazam ze ludzie bogaci sa wygodni i maja po jednym dziecku ktore chowaja na snoba. Ale chodzilo mi o to ze dla nich ten zwrot z podatku nie jest tak istotny w budzecie. Takze oni braku tej ulgo tak nie odczuja. A biedne rodziny to z trudem dwoje dzieci odliczaja a gdzie mowa o wielodzietnych rodzinach. Takze dla mnie ta ulga jest przede wszystkich dla lepiej zarabiajach i placacych spore podatki. A niestety Ci co pracuje na najnizsze na papierze to i tak nie skorzystaja. Tak to u nas juz jest.
Lepiej te pieniadze z tej smiesznej ulgi by przeznaczyli na zwiekszenie zasilku rodzinego wlasnie dla najbiedniejszych

Nikola i jak auto kupione?? pochwal sie

Azorek sto lat dla meza i gratuluje studniowki. Ja sobie nawet suwaczek odliczajacy zrobilam w zwiazku z przekroczeniem 100.

Emotion nie martw sie waga. Czytalam ze osoby z wieksza waga miewaja mniejszy przyrost w ciazy i moze to dlatego. A zmienilas sposob odzywiania?

Mimi ja sie wybieram do Warszawy do szpitala mojego gina i mam ok 40km ale zawsze sa korki z naszej strony:crazy:

reklama
Majeczka26 tak byłam nad bałtykiem, było całkiem fajnie bardzo spokojnie, pogodaz w kratkę, ale jak wiadomo nam upały nie są wskazane, więc jestem zadowolona:-) A jak ruchy maleństwa? Już wyczuwasz? Bo jeśli mnie pamięć nie myli to jeszcze niedawno pisałaś że nie wyczuwasz?

Zazdroszczę tym, które mają blisko do szpitala, bo ja do tego w którym będę rodzić mam 40km:-( i stesuję się że nie będzie miał mnie kto zawieźć. Mąż ma urlop od 1 do 13 października a ja mam termin na 11, więc mam nadzieję że maleństwo nie zrobi psikusa i wyjdzie na czas:-)

Do góry