reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
tyle Was nacytowałam i wpis mi się skasował więc pozwólcie, że będę pisać bezosobowo, bo nie mam siły wracać.

Ronaldo nie znoszę razy 600, jest bardziej kobiecy ode mnie.

jestem pewna, że na pomysł "zabrania" nam znieczulenia wpadł jakiś mężczyzna. to takie typowe. jakby miał poród za sobą to by w życiu na to nie wpadł.

ja mam łożysko na przedniej ścianie i z tydzień temu się zastanawiałam czy ruchy dziecka nie są za słabe. Marianka wyczuła moją niepewność i od jakichś 3 dni daje z siebie wszystko. nie daje o sobie zapomnieć zwłaszcza gdy zasypiam :-). więc trzeba dać Maluchowi chwilę, na pewno się rozkręci...

mi dzień minął suuuuper. i wczorajszy rocznicowy wieczór też :tak:. udało Nam się dotrzeć do kina na "jak urodzić i nie zwariować". nie nazwałabym tego filmu cudem kinematografii, ale ubawiłam się na 100%. bardzo podobała mi się postać jednej z bohaterek, która tak samo nie lubi być w ciąży jak ja. nie zrozumcie mnie źle, bardzo kocham moją córkę, ale pierwsze trzy miesiące rzygałam całymi dniami, później zaczęła się zgaga, bóle krzyża, płaczliwość, omdlenia, problemy ze snem itp itd. to nie jest mój ulubiony stan :-D. to ta bohaterka miała właśnie podobnie. zresztą idźcie i zobaczcie film. naprawdę polecam.
dzisiaj byłam na wizycie. Mariance zmniejszyły się pielektazje z 5mm na 4mm w jednej i 3mm w drugiej nerce. glukoza wyszła mi w normie i w ogóle wszystko super. w nagrodę po wizycie poszłam do ulubionego baru mlecznego i nie mogąc się zdecydować czy zjeść pierogi ruskie, czy naleśniki z serem i ze śmietaną, zjadłam... oba :-). ledwo dotoczyłam się do domu...

a w domu kolejna niespodzianka. poszła mi siara. z obu piersi. taki to był dzień właśnie.

Emotion nie martw sie waga. Czytalam ze osoby z wieksza waga miewaja mniejszy przyrost w ciazy i moze to dlatego. A zmienilas sposob odzywiania?
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi [nie bede wszystkich cytowac bo sensu nie ma :D]
Zastanawialam sie i stawiam na prace - jako wine spadku wagi, raczej fakt powrotu Polski malo mozliwy bo juz bylam tytaj gdzies 10 dni a waga dalej byla ta wyzsza, dopiero pozniej zaczela spadac.
Jesli chodzi o wode to mi organizm sporo ja trzyma i puscic nie chce, pije ponad 2 litry dziennie, a z siskaniem to baaardzo ciezko jest :// Sama czuje ze trzymam wode w sobie juz z 2- 3 tyg.
No nic, herbaty ani soki zurawinowe nie pomagaja wiec zobaczymy co lekarz poradzi za 2 tyg :)

A [poki co sie zegnam bo padam po pracy a jutro na rano, wiec troche trzeba pospac - o ile mloda pozwoli :D

Dobranoc :D

Lekarz mi mówił, że mogą świadczyć o skracającej się szyjce. Zawsze mi sprawdza sondą czynność szyjki i palpitacyjnie.

Oj dziewczyny to też napewno jest tak, że nie kazde kłucie o tym świadczy i nie zawsze tak pewnie jest...nie kazdy ból można rozpoznac, w ciąży to ciągle coś kłuje i napina się-ja przynajmniej tak mam, ale zawsze trzeba o tym mowic lekarzowi. Ja biorę leki na receptę ale dodatkowo mogę brać wspomagająco buscopan-on jest bez recepty, dobry jest i bezpieczny w ciąży, można go brać. Warto mieć w apteczce, jest rozkurczowy. Może emotion kup sobie i jak cię taki ból najdzie to weż sobie i jakoś doczekasz do wizyty.

Bablyss dziwny ten twój lekarz -bo od drugiego trymestru ciąży należy wykonywać badanie usg przez powłoki brzuszne ,a nie głowicą dopochwową.[wykonuje się je tylko potem w przypadku zagrożenia ciaży -typu podejrzenie odklejenia łożyska ,a nie długość szyjki w ciąży].
Długość szyjki oceniana jest mamualnie przez lekarza prowadzącego.
Nie znasz milszych tematów niż szyjka?

Cały czas piszesz tylko o skracającej szyjcej -nie przyszło Ci na myśl ,że ten temat stresuje mamy z wątku.Nie znasz przyjemniejszego tematu?
A Twój suwaczek wręcz powala mnie z nóg-jest super -zamiast który to tydzień ciąży,lub ile dni do porodu,ty jak widzę liczysz czas do owulacji.
:-)Jesteś też z terminem na październik?,czy staraczką tak jak Ja[przepraszam jeśli pominełam Twój wpis o terminie porodu
]
Witajcie kobitki ,ogólnie mam mało czasu ,a dużo do zrobienia,zajrzę po południu

Ostatnia edycja:
A ja własnie zaliczyłam duze ciacho francuskie z serem - nie za słodkie, chrupiące...zjadłabym jeszcze jedno conajmniej:-D

Ja niestety musiałam się uraczyć prawoślazowym syropem. Kaszel męczył mnie 3 tygodnie i mogłam płuca wypluć. Inhalacje z soli fizjologicznej, sok malinowy, czosnek - nic nie pomagało:no: Wziełam 3 dawnki i zrobiło się na tyle lepiej że sobie potem sama poradziłam, wiem ze za wczesne odstawianie leków nie jest dobre ale bałam się dłużej, jednoczesnie bałam się dłużej tak kaszleć. Syrop poleciła mi ciocia farmaceutka z ponad 30letnim stażem. Wierzę, ze nie zaszkodziłąm maluszkowi i wybrałam mniejsze zło.

My również myślelismy o oplu zafirze ale w koncu wyszłedł nam opel omega. Jak na mój gust za długi on jest i nie lubię nim jeździć, wolę moją małą mydelniczkę - fiacika :-D

Ja ostatnio miałam sprawdzaną szyjkę przez usgdopochwowe. Chciała ją zmierzyć. Mówiła ze jest ok ale mogłaby być dłuższa...Jednak na wcześniejszy poród się nie nastawiam. Ostatnio przenosiłam 5 dni, każdy kolejny dzien po terminie to koszmar. Wszyscy pytają kiedy i kiedy...

Tyle pamiętam.Sandy skąd Ty kobieto tyle siły bierzesz, wstajesz skoro świt i pewnie chodzisz późno spać?

No to obie wizytujemy w poniedziałek:-) na pewno wszystko jest dobrze, poprostu jest spokojne, jak się narodzi może będziesz zadowolona, że nie daje popalić :-). Moje maleństwo jest bardzo żywiołowe, wczoraj jak się kąpałam to cały brzuch mi latal tak szalało, aż męża wołałam żeby popatrzył, a za to zaciska nóżki i nie chce pokazać czy jest dziewczynką czy chłopcem i nadal nie wiemy:-( chyba ma charakterek po mamie mały złośnik/ca ;-)

oj oluska dziękuję! tylko ta myśl podtrzymuje mnie na duchu, że to nadwyraz spokojne dziecko jest i będzie po urodzeniu.. jakos wytrzymam te kilka dni, a w poniedziałek mój maluch sie rozrusza, a Twój odsłoni i pokaże bo ma między nózkami - wierzę w to szczerze i trzymam za nas obydwie kciuki ;-)

A Bablyss jeszcze mialam Cie zapytac i zapomnialam. Jak sie ma Twoja ciąża do Twojego suwaczka z owulacją :szok::baffled:

a ja ogladam bokiem i jednoczsnie gram w Mahjong i poczytuje forum
jutrzenka - to dobry sposób na wczorajszy mecz, tym bardziej że bezbramkowy.. ja poszłam czytać i spać, bo nie mogłam patrzeć na tę beksę (ronaldo ma od wielu lat u mnie taki przydomek :sorry:)

Bablyss - dziewczyny mają rację z tym suwaczkiem, kiedyś tez na niego zwróciłam uwagę, ale zrzuciłam to na karb swojego zmęczenia i ciążowych "halucynacji" :-D
Nikola - szukajcie szukajcie, w końcu to zakup na lata, więc warto nie kupować kota w worku, kciuki zaciskam!
Mina domyślam się, ze cieszysz się, ze nie bedziesz musiała rano wstawać i z synkiem do przedszkola drałować? bedziecie mogli teraz 2 m-ce być razem :tak:

Ja już w pracy od godziny, dobrze że juz czwartek bo ledwo żyję, niby po przyjściu do domu nic konkretnego nie robie tylko leżę, ale zmęczenie całego dnia i tygodnia daje mi sie we znaki.. i jak pomyslę o zbliżających sie upałach to chce się stąd ewakuować :szok: juz myslalam zeby sobie na balkon kupic basenik (taki mały, bo większy niz 1x2m się nie zmieści) i siedzieć tam cały weekend - a co!! to był plan dla synka na za rok, ale może go wytestuję? :-D
Sandy jak zawsze niezniszczalna z tym wstawaniem, jak wichura później przez cały dzień gna ;-)
życzę Wam dobrego dnia!

reklama
Witam dziewczęta

Kaka ale narobiłas mi smaka na to ciastko francuskie :no: aż je poczułam :-D
Muszę iść zjeść śniadanie bo mam ochotę na wszystko o czym piszecie :-)

Odnośnie znieczulenia to ja jeśli nie dostanę w szpitalu (a mam nadzieję ze mając opłaconą położna dostanę ) to idę do eskulapy i koniec kropka.Dlatego muszę zacząć szukać położnej i dopytać lekarza o te znieczulenie.

Ale dziś paskudnie :wściekła/y:

W ogóle wczoraj mąż sprawdzał kiedy wykupiliśmy mieszkanie w Czechowicach i okazało się że już za pół roku mozemy je sprzedać nie płacąc podatku a cały czas myśleliśmy że dopiero we wrześniu 2013 a to liczy się rok a nie miesiąc :-) więc mamy nadzieję sprzedać i kupić w Bielskuuuu jupi :-D także jeśli dobrze pójdzie to w nowym roku mozemy już być na swoim w moim ukochanym mieście :-)

Ja też miałam usg dopochwowe na ostatniej wizycie a ponoć on tak bada do końca ciaży :baffled: to nie wiem czy to źle czy o co chodzi :eek:

A i bardzo się ciesze że wygrała Hiszpania mina Ronaldka bezcenna :-D:-D:-D biedok nawet nie miał okazji do karniaka :-D

Do góry