reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

ja posprzątałam kuchnie i salon ufff i padam :-(

Cześć,
Dołączam się do grona październikowych mamusiek. Termin mam na 23/10/2012 :)
Teraz jestem w 19 tyg i na zwolnieniu. Płci nie znamy jeszcze ale mam nadzieje ze za 2-3 tyg już będziemy wiedzieć.
Jutrzenka- ja przeczytałam te Twoje wypociny :)
Rozwiałaś moje złudne nadzieje na domek kiedykolwiek. A tak serio, to ja sobie zdaję sprawę że prawdopodobnie sobie nie postawimy domku-chyba że wygramy w totka ;)
Zaczynam trochę panikować przed porodem-chyba za sprawą filmów które ostatni obejrzałam, tj. "Cud narodzin" (youtube) oraz "Pierwszy krzyk"...
a miały mnie nastawić pozytywnie, ałć.

cześć,
ja również chciałabym się przyłaczyć ;-)jestem już na półmetku, termin mam 15 lub 17 października.
w przyszłym tyg. idę na usg połówkowe i wtedy pochwale się (o ile maleństwo zechce się pokazać) czy to dziewczynka czy chłopczyk (miałam juz obie wersje :))
witam nowe mamuśki

jutrzenka przeczytałam;-):-)

no dziewczyny z Karkowa będą jaja jak się wszystkie na porodówce spotkamy:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowe mamy :-)

My niedawno wróciliśmy, dopiero będę kładła się z Olusiem. Ale najadłam się i lodów i ciasta i innych łakoci, że póki co nie mam nawet miejsca na kolację :zawstydzona/y:

Co do tych reklam, też bym chciała znaleźć sposób na ich likwidację, ehh wcześniej nie latały tu jak szalone.

A my je mamy zablokowane - nawet nie wiem jak ale M. skutecznie je zlikwidował :-D
ale ja jestem sierota.. mnie również wcześniej nie latały reklamy tylko wyłączyłam sobie wtyczkę do przeglądarki która je blokowała.. już wykonałam tel do małża wtyczka działa reklam nie ma.. jupiiiii

Sonka widze ze u Ciebie podobnie, ech zeby tak jedno zarabialo tyle co dwoje to bylo by fajnie :-D. My mamy podobne zarobki oboje. PRzy dwoch pensjach jest ok, mozemy jezdzic na wakacje co roku, nawet zagraniczne. Ale przy jednej pensji, i jeszcze jednej osobie wiecej w domu to juz niestety nie.

Nikola dzielna jestes ;-)

a z ta porodowka to mozliwe jesli te same szpitale wybierzecie. Kilka z nas bedzie rodzic w Warszawie ale kazda gdzie indziej, przynajmniej narazie na to wychodzi

Malinowa dzieki za rade ale on jest do Firefoxa a ja niezmiennie z internet explorer korzystam. Nie moge sie do Mozili przekonac/ Moze wiesz co do explorera

Mina a jaka to wtyczka i do jakiej przegladarki?

Na już popękane nic nie pomoże, a żeby nie pękały to żadne kąpiele tylko prysznice wit.c przede wszystkim i wapno uszczelnia naczynka. Ja mam na udach popękane, ale idę po porodzie i karmieniu na zamykanie laserem. To już postanowione:tak:
To zupełnie tak jak ja..też sobie postanowiłam że po ciąży idę na laser.nie wiem na ile to będzie trwałe bo podobno obok jednego zamkniętego lubi potem pęknąć drugie ale innej opcji nie widzę.dzięki tej myśli nie dołuję się nogami które wyglądają coraz gorzej wraz z kolejnymi naczynkami..

ja biorę dokładnie te same leki, pulmicord w najmniejszej dawce codziennie rano i wieczorem i ventolin doraźnie w razie duszności (czyli ostatnio codziennie bo u mnie astma w parze z alergia a teraz trawska wredne zaczynają mi życie uprzykrzać:-()malami masz już córeczkę czy w ciąży z nią tez przyjmowałaś inhalatory?

Tak. Astma mi się ujawniła właśnie w ciąży z Natalką. Po porodzie było dużo lepiej, a teraz znowu jakaś "zatkana" jestem:eek: bez ventolinu to już się z domu nie ruszam... ale pocieszam się, że po porodzie znowu będzie lżej:-)
Mam pytanie z innej beczki. A mianowicie wie może któraś jak to jest ze zgagą w ciąży? Na dziewczynkę to czy na chłopca wróżba? Ja mam od kilku tygodni i w sumie to coraz mocniejszą. Z Nati miałam gdzieś tak od 30tc ale nie taką mocną... więc może to na synka symptom?

Witam nowe dziewczyny :-)
Kurcze, ale to dziwne uczucie wiedzieć że będziemy mieli córeczke. Wcześniej to było po prostu nasze Maleństwo... A ja odkąd wyszłam z gabinetu to ciągle się śmieje sama do siebie :-) Będziemy mieli naszą małą księżniczkę. M miał trochę nadziei na chłopca, no ale za nim weszliśmy to powiedział że napewno dziewczynka.
No i moje przeczucia z początku ciąży się sprawdziły.
Mamy filmik z całego usg i już dwa razy oglądałam i wypatrywałam czy lekarka oby napewno się nie pomyliła :-) No ale nie znalazłam nic między nóżkami :-)
A tak po za tym to zajrzę do was pewnie dopiero po weekendzie. W niedzielę dopiero mamy komunię, no ale jutro już rodzinka się zaczyna zjeżdżać, a do tego trzeba jakieś ciasta popiec. No ale na szczęście już od poniedziałku będę miała spokój i oczywiście mam zamiar już kompletować całą wyprawkę dla Malutkiej :-)

reklama
Dziewczyny a tak spytam póki pamietam leżycie w ciaży na plecach bo slyszalam ze nie wolno ponoć jakąś żyle sie uciska i plod moze sie nie dotlenić czy coś takiego wyczytalam to gdzieś na necie już dawno a właśnie mi sie przypomnialo :sorry:

Do góry