reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

cześć,
ja również chciałabym się przyłaczyć ;-)jestem już na półmetku, termin mam 15 lub 17 października.
w przyszłym tyg. idę na usg połówkowe i wtedy pochwale się (o ile maleństwo zechce się pokazać) czy to dziewczynka czy chłopczyk (miałam juz obie wersje :))

reklama
Cześć,
Dołączam się do grona październikowych mamusiek. Termin mam na 23/10/2012 :)
Teraz jestem w 19 tyg i na zwolnieniu. Płci nie znamy jeszcze ale mam nadzieje ze za 2-3 tyg już będziemy wiedzieć.
w przyszłym tyg. idę na usg połówkowe i wtedy pochwale się (o ile maleństwo zechce się pokazać) czy to dziewczynka czy chłopczyk (miałam juz obie wersje :))
witajcie dziewczyny.. i uwaga uwaga nie wiem czy doczytałyście ale tutaj są 2 kluby:hamburgera i hot-doga :-D.. zapraszamy na wątek :badania...wizyty i USG
Mina a Ty bierzesz 2 razy dziennie?? Chyba nic sie nie stanie przez te 4 dni. Czujesz ruchy??
raz dziennie biorę 1 tabletkę wieczorem...

ale mnie wkurzają te łażące reklamy!!!!:crazy:

Musa biorę Ventolin i pulmicord. U mnie właśnie przed ciążą było o niebo lepiej, a teraz to masakra jakaś:szok: muszę się chyba wybrać po jakieś mocniejsze leki, bo mam wrażenie że ciągle mam talie płytkie płuca i często mnie właśnie napady duszności nachodzą

ja biorę dokładnie te same leki, pulmicord w najmniejszej dawce codziennie rano i wieczorem i ventolin doraźnie w razie duszności (czyli ostatnio codziennie bo u mnie astma w parze z alergia a teraz trawska wredne zaczynają mi życie uprzykrzać:-()malami masz już córeczkę czy w ciąży z nią tez przyjmowałaś inhalatory?

jutrzenka - jestem pod wrażeniem sumienności twego wpisu!przeczytałam wszystko!

witam nowe mamuśki!

sandrik, elewinka - witajcie :-)

dziewczynki widzę, że temat kredytów i domów - niestety od ubiegłego roku temat tez mnie dotyczy, bez kredytu o własnym domu moglibyśmy tylko pomarzyć, jak pomyślę , że płacimy dopiero rok, a jeszcze tyle lat przed nami, to mi słabo :-(, ale mieszkanie u siebie to wynagradza :-)

jutrzenka - ja też nie mam opcji z wychowawczym, bo zarabiam tyle, że starcza na te raty i życie (choć bez pensji małża - to takie będzie życie - przeżycie, ale starczy :-) ), a poza tym taka sytuacja u małża nie będzie trwała wiecznie, mam nadzieję :-), w każdym razie brak mojej pensji nie wchodzi w grę w ogóle i pozostaje mi tylko niania, bo przedszkole prywatne - takie blisko, do którego chodzi Majka , przyjmuje maluchy od 2,5 roku - więc Michaś pójdzie dopiero jak skończy 3 (bo jak się rok szkolny będzie zaczynał, to będzie miał 2 ) więc do tego czasu muszę nianię mieć, babci na miejscu brak, nasza cudna sprawdzona niania tez nie wchodzi w grę, bo ona wyprowadziła się poza miasto, ale z drugiej strony i dzieli nas ponad 20 km teraz :-(

Byliśmy dziś na święcie rodziny w przedszkolu i tak mnie moja córcia wzruszyła - jak zawsze na występach (a jeszcze te hormony), normalnie łzami się zalewałam :-), jak się dzieciaczki starają, mówią wierszyki i tańczą, a potem taka dumna szła, bo wykleiła dla mnie motylka :-), jutro wstawię jakieś zdjęcia :-)

reklama
Do góry