reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

jutrzenka ja mam tak ze teraz moze raz na trzy tygodnie nam sie uda,ale nie jest to to samo bo odczucia inne,jakos dziwnie sie czuje,troche sie boje troche czuje jakbysmy nie byli sami,jakos swiadomosc ze fasola siedzi w brzuchu mnie krępuje:/a szkoda,bo by nam sie wszystkim przydalo na rozładowanie nerwow:-)
właśnie ten celibat w połogu mnie przeraża,mam nadzieje że to nie trwa w nieskończoność. Teraz wogole jakos nie mam ochoty dbać o siebie bo i tak tyje i mam świadomość że po porodzie kobieta wygląda koszmarnie,to i na życie seksualne sie to przeklada więc postanowiłam że połóg wykorzystam żeby doprowadzić sie do jakiegoś wyglądu to przynajmniej potem nadrobie zaległości łóżkowe;)

reklama
Hej, dawno mnie nie było. Przed chwilą rozpisałam się jak wariatka i mnie wyrzuciło!!!
Czyli króciutko: u nas wszystko ok, czujemy się dobrze, jutro wizyta- liczę na wsparcie i kciukasy bo zawsze się boję przed wizytą. Mało siedzimy przy kompie bo ładna pogoda i albo działeczka albo basen albo spacerki.
Pozdrowienia dla wszystkich:)

Cześć dziewczyny!
Któraś pytała o panokcie. Ja mam żele i bardzo je sobie chwale i polecam! Nie drapią, wyglądają elegancko no i przez te trzy tygodnie nie musze się martwić o paz
nokcie.
Jeśli któraś ma słabe to słyszałam o dobrej odżywce, do kupienia w rossmanie. Bodajże firmy eveline.

Mały kopie regularnie. Tak, tak będzie chłopak - Pawełek. Jeszcze chciałabym to potwierdzić ale po wtorkowej wizycie byłam taka szczęśliwa z tego powodu, że znam płeć. Obdzwoniłam pół rodziny żeby się pochwalić.
Mój mąż nie wykazywał takiego entuzjazmu, no ale wiadomo jak to facet... Nawet pytałam, czy wolałby córeczkę ale stwierdził "nieważne jaka płeć byle było zdrowe".
A ja od początku miałam przeczucie co do mojego Groszka :-)

Jeśli chodzi o inne sprawy to mamy "miesiąc miodowy":zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Witam nowe mamusie:)

Pesca gratuluje synka!!!

Co do paznokci to ja kiedys robiłam ,teraz nie mam czasu siedzieć tyle u kosmetyczki ale mi się marzą. Chyba nie ma jakiś przeciwskazań ale do porodu to nie wiem czy je można mieć,u mnie nie pozwolili nawet lakierem pomalowac (ale czego to nie wiem ) cos lekarz mówił ze sprawdza się zasinienie płytki ale ja się nie znam na tym zupełnie.

Ja dzis rano byłam na badaniach krwi potem na ryneczku zielonym nakupiłam warzyw i oczywiście truskawek :) Własnie zjedlismy z młodym ryz z truskaweczkami mniam mniam:)

Natomiast jesli chodzi o rozmiar stopy to mi po pierwszym porodzie z 40 zrobiło się 41 nikt mi wierzyc nie chciał że ciąza miała na to wpływ. Teraz się boje żeby mi znów nie urosła bo buty to chyba na męskim stoisku bede kupować:)

Ostatnia edycja:
podobno drugi trymestr jest lżejszy a ja czuje senność i ciągłe zmęczenie. jeszcze do końca miesiąca pracuje ale potem to wolne i chyba sie zanudze....

jakieś macie sposoby na upalne dni na nude i nie tylko upalne??

Witam, dziś trochę późno zajrzałam, ale najpierw byłam u lekarza a potem w pracy młynek jak mało kiedy :szok: właśnie jeśli o lekarza chodzi to z ta moja chrypka tragedii nie ma, co prawda gardziło podrażnione ale na szczęście stanu zapalnego się nie dopatrzyła, także luz :-) lekarka kazała mi brać witaminę c i sebidin plus do ssania lub Homeovox, no ia durna oczywiście wszystko wygooglowałam, i w necie opinie są rożne a wy dziewczynki stosowałyście w ciąży któryś z tych specyfików (wychodzi na to że ufam bardziej wam niż pani doktor, ale jakoś tak "lekko" mnie potraktowała :szok: w sumie jest doświadczoną lekarka, ale ja teraz we wszystkim doszukuje się 2 dna:-D)
Jeśli o paznokiety chodzi to ja co prawda akryli nie robię, teraz w ciąży mam swoje jak nigdy mocne i długie, ale nie sadzę by mogły one mieć jakikolwiek wpływ na ciąże
jutrzenka - wywołałaś dobry temat:-) ja ze względy na szpital i ogólnie problemy na początku ciąży miałam zakaz uprawiania seksu, niedawno lekarka mi powiedziała że teraz już spoko mogę, no właśnie ale chyba tylko fizycznie mogę bo psychicznie to nie bardzo:szok: strach o malucha to sprawia :hmm:zresztą mąż ma tak samo, tak bardzo baliśmy się że go stracimy, ze teraz gdy teoretycznie zagrożenie minęło my nadal drżymy, ale źle nie jest, jak Nikola pisze jest tyle innych sposobów.........:-D

ja uprawiałam seks z moim do niedawna jakoś do 17 tygodnia ale teraz jakos jak już widać zaokrąglony brzuszek to się boimy. niby nie ma przeciwwskazań, ale lepiej dmuchać na zimne.

Ale naprodukowałyście :-) Dopiero teraz włączyłam laptopa taka piękna pogoda to trzeba korzystać ze słoneczka :tak:

malinova coś już słyszałam o rosnącej stopie w ciąży ale u siebie na szczęście na razie tego nie zauważyłam

jutrzenka też dzisiaj miałam pobranie krwi tylko ze ja mam taką wygodę że teściowa mi w domu pobrała a szwagierka zawiozła do przychodni. Już w nocy przeżywałam te pobranie śniła mi się taka duża igła i się obudziłam. :szok:

mimii no to super gratuluję "pukania " :-) ahh piękne uczucie. Dzisiaj rano to aż śmiałam się sama do siebie jak mnie mój maluśki skarbek budził kopniaczkami hehehe

patrycja ja też uważam że najlepsza jest szczera rozmowa. Też nie lubię pierwsza dawać ręki na zgodę i wiem co czujesz ale naprawdę po rozmowie Ci na pewno ulży i chociaż będziesz wiedziała że zrobiłaś wszystko by Wasze relacje naprawić.

krak ja o paznokcie teraz prawie nie dbam bo są w znakomitej formie. Ciąża im służy. Nie łamią się nie rozdwajają więc nawet nie pomyślałam o akrylach czy żelkach

Justynka witaj

jutrzenka co do seksu to jak najbardziej. Mój M. teraz ma chyba jakąś większa chrapkę na igraszki niż kiedykolwiek he wiadomo ze trzeba uważać ale nie ograniczamy się wcale :-)

Sprostowanie

Grupą zamkniętą 'Październikowe mamy 2012
' nadal zarządza tylko Zapominajka.

Mamy ,które są aktywne[powyżej 20 postów i piszą u nas nieustannie ] ,a które nie należą do grupy ,a chciały by należeć proszone są o kontakt na PW z Zapominajką celem dodania do grupy . Dodane zostaną tylko aktywne

reklama
dzieki dziewczyny na szczerosc i odpowiedzi. Fajnie moc sie kogos poradzic w klopocie ;-):-)

dla mnie po cesarce to byla trauma ten "pierwszy raz". Normalnie jak dziewica sie czulam :-D. Poza tym brzuch jest dretwy przez jakies 6 m-cy, jaki dziwny jak balon.
Ja w sumie krotko karmilam wiec jak wrocil sex to juz nie mialam mleka ale juz sobie wybobrazam jak pod wplywem hormonu szczescia mleka tryska z piersi :-D:-D

Pesca a to korzystajcie, w koncu raz sie ma miesiac miodowy. I gratuluje malego Pawelka

jutrzenka u nas to jest tak że to mój boi się bardziej ode mnie aczkolwiek ja jakoś tez nie czuje się za bardzo komfortowo obojgu nam pasują bardziej inne sposoby ;-):-)

hihihihi to mowisz ze sobie radzicie inaczej :-D:-D:-D. Moze trzeba o tym pomyslec :-D

Musa ja ssalam Propolki, to tylko miod i witamina C. No i wlasnie ja tez sie boje przez 2 poronienia. Wczoraj po naszym pierwszym razie sprawdzalam czy nie ma krwii, myslalam czy mnie brzuch nie boli. Ale nic sie nie dzialo.
My tez oboje mielismy stres, i ja i R sie balismy ale jakos poszlo. Pierwsze koty za ploty wiec nastepnym razem postaram sie skorzystac ;-).
A R stwierdzil ze pierwszy raz robil to z ciezarna :-D:-D:-D. Troche nas to wszystko ubawilo mimo wszystko.

Skoro Wy korzystacie to i ja nie spoczne na pierwszym razie :-D

Talka to masz fajnie, ja musze jezdzic

ide tluc kotlety na obiad

Do góry