reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Patrycja rozumiem co czujesz,my tez sie spinamy czesto ale najbardziej mnie wkurza jak sie pogodzimy i on mi mowi-wiem ze hormony buzuja bo jestes w ciazy...to tak jaby mowil ze nie mam racji tylko jestem poprostu emocjonalnie niestabilna:no:wiec zaczyna sie od nowa:-)chcialabym zeby faceci tez byli w ciazy,ciekawe ile czasu by wytrzymali

reklama
Dziekuje za przyjecie mnie:)
Czekam na reszte Mamus:) Ale to pewnie wieczorkiem...wiec do wieczorka...
Milego dzionka dla wszystkich!:tak:

Dzięki kobitki za rady :tak: nie ma to jak odpowiednia grupa wsparcia :-D

Stary wraca o 17 z pracy więc mam jeszcze czas na przemyślenia.
Wiem że olanie sprawy nic nie da a może jeszcze pogorszyć sytuacje , znając mnie pewnie tak bardzo bym to dusiła w sobie że po pewnym czasie bym wybuchla ze zdwojoną siłą :cool2:
Czasami sama jestem na siebie zła bo za bardzo jestem rozchwiana emocjonalnie ( wiem hormony ;-)) ale szanowny mąż też czasami mógłby zrozumieć że ma żone w ciąży:wściekła/y:
No nic zobaczymy mam jeszcze złudną nadzieje że m wróci z pracy i pierwszy wyciągnie ręke :-D

sonkaaa ale mi narobiłaś ochoty na truskawki normalnie nie mogę się doczekać sezonu truskawkowego, u nas jeszcze nie widać jedynie w biedronce ale te oprócz wyglądu nie mają nic wspólnego z truskawkami

Justynka 24 witaj wśród nas :tak:

witam jakoś nie mam weny na neta jestem strasznie zmęczona nie mam siły na nic kurde powinnam według teorii czuć przypływ energii w II trymestrze a tu dupa nic a nic się nie zmienia z chęcią bym spała całymi dniami
mimii talka nikomo gratuluję kopniaczków
zumba gratki synka
witam nowe mamy
patrycja ja myślę że w dużej mierze to hormony ja w poprzedniej ciąży tak miałam że byle kłótnia była dla mnieawanturą stulecia i czułam sie po każdej fatalnie ale myślę że powinnaś choćby porozmawiać właśnie o tym z mężem że bardziej cie pewne rzeczy teraz ranią.....

co do pazurków to ja sobie sama robię i akryle i żele aczkolwiek jeszcze jakoś wole dmuchać na zimne póki co dałam sobie spokój... ale ogólnie myślę że szkodliwość jeśli jakaś już jest jest znikoma i bardziej chodzi o opary niż o same paznokcie a na opary można choćby maseczka zadziałać.....

a jeśli chodzi o paznokcie po porodzie to na pewno pierwsze co zrobię to właśnie tipsiki choćby z tego powodu że nimi dużo trudniej np zadrapać dziecko no i dużo mniej z nimi roboty....

na pewno nie odpisałam wszystkim bo cięzko nadrobić w każdym razie ogromne buziaki dla wszystkich

przespalam sie jakies 1,5h i czuje sie jeszcze gorzej
teraz to juz sie na bank nie rusze z kanapy

Patrycja dziewczyny dobrze mowie !!!!

Justynka witaj

moja dzisiejsza inteligencja powoduje ze nie wiem kto pytal o akryle. Ja robilam zel do świat wielkanocnych, chodze juz kilka lat. A ze moja babka od pazurkow rodzi w czerwcu to robi sobie przerwe a ja razem z nia. Wlasnie jestem na etapie zrastania zelu. Ale na nastepne swieta ona juz wroci do robie i ja do niej.
Mysle ze to nie szodzi. Nie dajmy sie zwariowac

jak ja Was podziwiam z tym myciem okien, ja tez mam do umycia ale cos czuje ze na wywolanie porodu bede we wrzesniu myla :-D

a moge Wam zadac intymne pytanie. Jak nie chcecie to nie piszcie.
czy uprawiacie seks???
Ja poprzednio mialam zakaz wiec zero seksu bylo. Teraz gin mi pozwolil. Wczoraj sie skusilismy ale ja sie wiecej stresowalam czy cos sie nie stanie niz korzystalam :-D:-D.
Ale chcialabym pokorzystac, potrzebuje takiej bliskosci i czulosci. Potem w pologu znowu dlugo nie wolno, po cesarce jeszcze dluzej. Przeicez nie bedziemy rok zyc w celibacie jak wszystko przebiega jak narazie ok.

i nie wiem co jeszcze

rany jakas dzis durna jestem

ide moze chociaz zmywarke wstawie i to bedzie koniec roboty na dzis, zwlaszcza ze juz pranie zrobilam jedno. hehehe tzn pralka, ja wieszalam

Ostatnia edycja:
jutrzenka u nas to jest tak że to mój boi się bardziej ode mnie aczkolwiek ja jakoś tez nie czuje się za bardzo komfortowo obojgu nam pasują bardziej inne sposoby ;-):-)

reklama
ale się rozpisałyście.. świetnie że nas tyle
A "Poczwarka" (w sensie owczarka) niemieckiego. Suczkę. Kończy roczek za 5 dni. :-)
piękna ta twoja psa.. sierściucha błyszcząca zdrowiutka.. czym ją karmisz?
huuuraaaa :-) wczoraj jak leżałam ewidentnie czułam małe puk, puk, puk :-)
oo gratulacje.. dzieciaczki się rozpychają na potęgę..
Chodzi o to że nie moge się ostatnio dogadać z moim m
..(..) smutno mi jak nie mam się do kogo przytulić w nocy.
ja myślę tak jak dziewczyny że poważna spokojna rozmowa wiele zmieni.. a ja nawet jak mam nerwa na mojego czy odwrotnie to i tak się do niego przytulam w nocy nawet tak mimowolnie :) a rano już wszystko jest ok :-D

Faceci to proste istoty, jeśli im nie powiesz, to raczej się nie domyślą.
święte słowa.. nawet mój juz mnie nauczył, że mam do niego mówić powoli i dużymi literami :-p

Jak dbacie teraz o paznokcie?
aż się wstydzę bo moje paznokcie są własnie obgryzione.. stara baba a takie dziecinne zachowanie..ale jak się moje nerwy uspokoją to pewnie odhoduję na powrót i zrobię żel

Moze jeszcze nie jest za pozno zeby do Was dolaczyc???
Termin mam na 11 pazdziernika....
witaj wśród mamusiek .

a moge Wam zadac intymne pytanie. Jak nie chcecie to nie piszcie.
czy uprawiacie seks???
mój doktorek pozwolił, więc huzia na józia oczywiście bez szaleństw ale tak to spoko.

miłego popołudnia kobitki

Do góry