emotion_sickness
mama szkrabusia =)
W pracy lepiej, kolezanki z pracy podekscytowane moim brzuchemEmotion - jak w pracy??? dalej tak okropnie?
Niby dopiero jeden dzien, zobaczymy co bedzie dalej
Hah sonkaa moje niecale pol kilo wciaglam chyba w pol godzinyarthatee - najgorsze, że truskawki kupiłam z zamiarem zrobienia rodzinie niespodzianki, a pożarłam całe pół kilo,
Ja sie boje. Maz ostatnio zaczynal podchody drugi weekend juz [w tygodniu jest pozadomem 200 kilometrow wiec widzimy sie tylko w weekendy], ale cop ja na to poradze ze sie boje? Zwlaszcza ze mi brzuch wstajea moge Wam zadac intymne pytanie. Jak nie chcecie to nie piszcie.
czy uprawiacie seks???
--> Druga sprawa - kilka osob wspomnialo o seksie po porodzie.. Ile trwa 'zakaz'? ... :?
Wlasnie lekarka powiedziala ze trzeba to jesc. Wiadomo nie niewiadomo ile na raz, ale porcje ziemniakow, czy ryzu.emotion - ja tez ograniczam pieczywo.ziemniaki, makaron itp. i juz sama nie wiem, co robić, bo szalonych efektów nie widzę
Do sniadanie chlebek, do obiadu ziemniaki [ryz makaron] i do kolacjii chleb] dobrze by bylo do drugiego sniadanie tez kawalek zjesc. [ogolnie 6 porcjii 'tej grupy zywieniowej' dziennie]
!! oczywiscie njalepszym wyborem jest 'pelnoziarniste pieczywo/makarony/ryz'
Bo ta grupa jedzeniowa przyspiecza i odzywia nasz metabolizm, jak nie jemy to organizm wariuje, i jest niepewny - niewie kiedy nastepnie dostanie cos takiego - i wszystko co dostaje to odklada 'na czarna godzine'
A zwolniony metabolizm to nie tylko sprawy toaletowe, ale wszystko, spalanie kalorii.
Bo osoba ktora je 4-5 razy dziennie 'wysokowartosciowe jedzenie' siedzac na kanapie na kanapie spala np. 50 kalorii, a ta sama osoba, ktora wlasnie ogranicza bardzo wszystkie skladniki odzywcze spali 5 razy mniej [10 kalorii] Bo metabolizmy dziala w systemie 'oszczednosciowym'.