reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Krak - ja paznokci nigdy nie robiłam i jak na razie nie zamierzam, ale myślę że z tym może być podobnie jak z farbowaniem włosów

Malenstwo - ja na rozdwojone końcówki włosów stosowałam jedwab, mi pomagało
Justynka - witaj wśród październikówek:-D

Jutrzenka - ja jednak zamiast myć okno dziś to poszłam spać, pospałam prawie 3 godziny i jak wstałam to było lepiej ale tylko przez godzinkę teraz znów się czuję jak flaki z olejem, a wszystko przez ten nos
co do seksu to u nas zdecydowanie rzadziej, jak w pierwszym trymestrze był zakaz to mi się tak bardzo chciało, jak teraz możemy to ja jakoś aż tak wielkiej chęci nie mam, poza tym nie potrafię przestać myśleć o Maluszku nawet w takim momencie

Kasikd - kciuki za wizytę, jutro koniecznie się odezwij;-)

Nikamo - nie strasz z tym rozmiarem stopy, myślałam że to taka trochę ściema bo nie znam nikogo kto by tak miał, a teraz...:szok: moja stopa do małych też się nie zalicza

reklama
marand - mi jedwab wysusza. i poza tym mam strasznie gęste i ta jedna buteleczka mała silkbioit czy jakos tak z rossmana starcza na 3-4 razy mi.

zastanawiałam sie nad zestawem LOREAL intensiv repair ale nie wiem czy w ciąży można. niektóre kosmetyki źle wpływają i są niedozwolone w ciąży. Ktoś z Was używa LOREAL w ciąży

Nie pamietam, ktora pytala, ale jesli chodzi o przytulanka z K to owszem, dzieje sie, ale nie tak czesto jak wczesniej, poza tym on sam twierdzi, ze to nie to samo, bo stara sie byc delikatniejszy niz zwykle ;) ja za to zauwazylam, ze juz nie za wygodnie mi przy pozycji misjonarskiej, wiec rozne inne wariacje wyprawiamy ;)
Jedyne czego nie moge wyrzucic sobie z glowy to wplyw spermy na szyjke/macice, chodzi o to, ze gdzies wyczytalam, ze wlasnie na przyspieszenie porodu "zaleca" sie przytulanka, bo sperma potrafi pomoc w przyspieszeniu porodu i wywolac skurcze, takze ja biednemu K kaze sie "zabezpieczac" ;)
No i orgazmy ponoc tez powoduja skurcze macicy i twardnienie macicy, ale ja tego nie zaobserwowalam u siebie, takze nie taki orgazm straszny jak go maluja hehe

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi dotyczace pazurow, tez myslalam, ze bezpieczne, ale wolalam sie upewnic :)

A mi jak do tej pory dzionek mija bardzo milo i szczesliwie ;) oddalam troche krwi na badania, potem pospacerowalam, znalazlam na markecie takie pachnace truskawki, ze az je czuje w salonie z kuchni :) kupilam na wszelki wypadek 2kg coby nie zabraklo :)

Teraz troche sie pobycze na kanapie i popatrze w tv :)

Aaa nie wiem czy pamietacie, nabylam kilka tygodni temu poduche ciazowa, i moge teraz z calego serca polecic, juz sobie nie wyobrazam nocy spedzonej bez Poduchy ;) takze "ta trzecia" zawitala w naszym lozu malzenskim na dobre :)

ja jeszcze ci dopowiem o pazurach ja miałam tipsy w ciazy z Patrykiem, zrobilam na wesele, a pozniej wyladawalam w szpitalu i w sumie nic mi na nie nie mowili a bylo dosc widoczne bo dlugie i mialy fioletowy kolor. ja to uwieliebiam miec takie paznokcie. teraz tez bede robic bo mam komunie i chce jakos sie prezentowac. jak sa krutsze to mozna wszytsko zrobic ale trzeba sie przyzwyczic.

Narobiłas mi smama tymi truskawkami, co do alergi to sie nie przejmuj, ja juz od dawna wcinam i w poprzedniej ciaży tez sie wcinałam.

belka
ja w poprzedniej ciazy az dostałam nakaz picia kawy ze wzgledu na moje napady migreny. teraz to mnie odrzuca. a co to masz za leki ze nie mozesz pic kawy?
ricore podobno jest dobra

Ja również melduje, że żyje:-) Do tej pory nie miałam czasu jakoś się specjalnie udzielać, ale mam nadzieje że się to teraz zmieni bo po wczorajszej wizycie u mojego doktora jestem na zwolnieniu.

arwen biorę Fenoterol od poniedziałku, a on podnosi bardzo ciśnienie, więc z kawy już muszę zrezygnować

O jejku :/ az Wam sie wyzale...wyslalam zdjecie moich truskawek (mniaaaaam) do ludzisk zeby sie pochwalic, ze mam takie ladne i pachnace i zapomnialam, ze na liscie ludzisk, ktorym wysylalam zalacznik jest anty-kolezanka, uh, i wlasnie dostalam odpowiedz...ze co ja wyprawiam jedzac truskawki w ciazy!! Ze truskawki jedzone w ciąży powodują alergię u dzieci...a jak nie wierze to powinnam pojsc do alergologa...
I poszlam...do kuchni i z nerwow zjadlam jeszcze jedna porcje truskawek... ;)

Macie "zaszczyt" miec wokol siebie osoby, ktore wiedza wszystko najlepiej, krytykuja wszystko co robicie i strasza, ze krzywdzicie dziecko/siebie?

Takie osoby to wg mnie największa dolegliwość ciążowa!
Mnóstwo babek, które przynajmniej jedną ciążę mają za sobą, staje się nagle alfą i omegą i wie co dla mnie najlepsze, nawet gdy nie pytam nikogo o zdanie. Na ogół wynika to z życzliwości, ale i tak potrafi być wkurzające.
Na szczęście nie wszystkie tak mają. Ciekawe, jakie my będziemy, gdy za jakiś czas ktoś nas spyta o radę;-)

hej

musze sie wziac za prasowanie bo juz mi wyschlo ale nie wiem czy mi sie chce. Choc dzis takie swieze to sie bedzie dobrze prasowalo.

Jedwad do wlosow jest super, musze sobie kupic bo juz nie mam.

Malenstwo ale tego sie daje doslownie kropelke-dwie na rece i dopiero wciera we wlosy. On raczej zmiekcza niz wysusza

Belka jak lubisz smak kawy to sobie kup bezkofeinowa. Smakuje dobrze nie tak jak piwo bezalkoholowe :-D

Ja tak na jedno wtrącenie, bo dalej nadaję z komórki ;)
Jedwab biosilk może wysuszać ponieważ ma alkohol w składzie. W aptece pani mi poleciła firmę BIOVAX.

co do rad to wiecie myślę że też czasem i my może reagujemy przesadnie i doszukujemy sie drugiego dna w końcu buzują w nas hormony:-D:-D ...no ale fakt ze czasem ciocia dobra rada potrafi wyprowadzić człowieka z równowagi :-D:-D.....

ogólnie co do rad to ja wole nie dawać no chyba że ktoś mnie już zapyta.....natomiast swoje zdanie mogę wyrazić co nie znaczy że ktoś musi się z nim zgadzać czy musi mu się podobać i wcale nie trzymam się go kurczowo jeśli ktoś poda mi sensowne argumenty to zawsze mogę je zmienić :-).....

reklama
Do góry