reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Mallinowa gratuluję pierwszych kopniaczków! Cudowne uczucie!
malinova haha super :-D
JA wybieram się dziś na wizytę i się stresuję.Mam nadzieję że przez te moje twardnienia macicy wszystko ok z szyjka itd.Tak sobie wczoraj coś wkręciłam że mnie gin do szpitala wyśle :eek: No i teraz się denerwuje. Wiem że z dzidzią wszystko ok bo nie daje mi spać po nocach. Wczoraj położyłam się o 22 a zasnęłam dopiero po 1 w nocy, bo Maleństwu się nudziło i postanowiło nie dać spać mamusi :-D Więc zostałam porządnie skopana :-D

reklama
Witam :-)

I po komunii. Nie było tak źle dałam rade. Za 3 tyg wesele ale to mam jeszcze pod znakiem zapytania. Zobaczymy jak mój dzidzia będzie rósł hehehe bo już wczoraj troszkę brzuszek mi zawadzał przy zbieraniu talerzy :-).

Co do samopoczucia to nie jest źle. Kręgosłup na szczęście mi jeszcze nie dokucza ale głowa boli mnie bardzo często. Jedynym takim super sposobem jest sen. Wystarczy 1h i jest ok. Niesmak w ustach też mam ale chodzę przez to bardzo często myć zębulce hehe. Sikanie na szczęście w nocy mnie jeszcze nie męczy. :tak:

Malinowa gratuluję rychów. JA TEŻ CHCE !!!

nikamo współczuje samopoczucia.

malinova hahaha ale się uśmiałam :-D

Teraz muszę troszkę poogarniać i myślę że zrobię sobie drzemkę bo przez tą wczorajszą moją pomyłkę z rana :wściekła/y: czuję się nie wyspana. Niby godzina ale dla mnie to jest zawsze aż godzina dłuższego snu :-)

Miłego dnia dziewczyny :-)

Witam początkiem tygodnia :-)

Tydzień z mężem minął jak z bicza strzelił od dziś sama znowu :-(
Wczoraj zaliczyliśmy dwie komunie jak przyszłam do domu to nie miałam nawet siły się umyć nie wiem jak doczłapałam do łazienki :szok: to niewiarygodne jak młody człowiek a może się szybko zmęczyć w tej ciąży :-D Ale ważne że chrześniak zadowolony gonił cały dzień z aparatem i foty strzelał :-D

A moje dziecko to taki mały złośliwiec jest heheh jak nigdy wczoraj od rana do samego wieczora rzucał się ,przekręcał kopał, w kościele to cały czas się wierciłam aż ludzie tak dziwnie patrzyli chyba przez te pieśni tak się rozszalał.W nocy maż przyłożył rękę i był w ciężkim szoku bo po raz pierwszy poczuł kopa i to solidnego :-D

Nikolaa a mozesz powiedzieć gdzie te badania i w jakich godzinach ? jeśli za free to nawet z bielska tam pojade :laugh2::laugh2::laugh2:

Bellka ja też dziś wizytuję o 12 i mam dokładnie ten sam dylemat co Ty:-) też odczuwam twrdnienie brzucha i mam zamiar zapytać o to lekarza, zobaczymy co nam powiedzą. Daj znać po wizycie. I życzę udanej wizytki!:-)

No doczytałam Was w końcu :-D
Ja się jakoś kiepsko zaczęłam czuć wczoraj, do tego nieprzespana noc niestety . Mam nadzieję, że dzisiaj się wyśpię bo mam zakupowe plany na jutro :-D
Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi dotyczące niesmaku, gumy, tic-taki , landrynki i wszystko co można memłać poszło w ruch już jakiś czas temu, troszkę pomaga.

Eh ja to mam jakieś odległe te wizyty, u mojej gin dopiero 17 maja, ale na płeć to jeszcze chyba do czerwca muszę poczekać :-(

Mnie jak na razie chłodna pogoda bardzo odpowiada.. deszcz niekoniecznie :-(

Bellka, oluska, też mam twardnienia, na szczęście szyjka się nie skraca i tak ma być bo nie uśmiecha mi się leżenie w lecie... Nawet nie musiałam mówić ginekologowi bo sam wyczuł, że macica jest napięta. Ale ostatnio jakby się to trochę uspokoiło. Bellka, daj znać jakie będą wiadomości po wizycie!
taklla, ja czuję, że dzisiejszy ból głowy też mam z powody godziny, ale godziny spędzonej za długo w łóżku...
malinova, hahaha :-D Muszę mężowi pokazać :-D
nikamo, współczuję wymiotów... :-(
Mallinowa, gratulacje:-D Cudowne uczucie :-)
Karola, ja miałam kłucia, ale takie jak przy jajeczkowaniu, ginekolog mnie wymacał, nic więcej nie bolało i samo przeszło... Nie wiem co to było. Teraz mi nic nie dolega. Ale jak macica się rozciąga to różnie można to czuć.
jutrzenka, powiem Ci, że ja w tej ciąży to pierwsze ruchy poczułam już jako konkretne kopniaki - puknięcia, w 16t4d. A przy Szymonie to były właśnie smyrania czy bąbelki a kopniaki dużo później.

Dawid zabrał Szymka na kontrolę do laryngologa po zapaleniu uszu. Ja mam dziś zniżkę nastroju i nie chciało mi się szykować... W ogóle jak sobie pomyślę, że to połówka ciąży to ogarnia mnie panika... Ale to takie dylematy pewnie każdej z nas... Samo przejdzie...:-D

DzienDoberek Dziewczynki!! ależ tu ruch od rana, od razu widać że długi weekend się skończył:-)Myślałam ze tylko mój Junior uwziął się by na pęcherz mi naciskać ale wiedzę, że nie jestem sama, przez chwile myślałam nawet ze to jakaś infekcja pęcherza ale podczas wizyty lekarka mi powiedziała że to zupełnie normalne, no także np. dziś w nocy co zaczynałam odpływac w blogi sen to siku i tak co chwile, teraz siedzę w pracy i oczy lecą taka jestem niedospana!Jeśli o bóle krzyża chodzi to tez mnie niestety nawiedzają, liczyłam się z tym ale nie sądziłąm ze juz w 5 miesiącu mnie nawiedzą, szczególnie po pracy (siedze 8 godzin przy komputerze) sie nasila, wieczorny masażyk obowiązkowy - ale Pan Mąż wieczorami dzielnie staje na wysokości zadania i nie marudzi (muszę go wykorzystać ile się da w te 9 miesięcy :-):-))
Malinowa - Malinova - wy rzeczywiście jak jedno ciało:-Dszczególnie dla mnie, uwierzcie lub nie ale ja dopiero niedawno zorientowałam się że jest was 2 :-):-):-)na usprawiedliwienie dodam że jestem blondynka:-D:-D

Ostatnia edycja:
Nikolaa a mozesz powiedzieć gdzie te badania i w jakich godzinach ? jeśli za free to nawet z bielska tam pojade :laugh2::laugh2::laugh2:
12-13 maja od 10,00 do 17,00 na Błoniach

co do dokładnej godziny badań to nie znalazłam ale ja planuje jechać na całą sobotę lub niedzielę o ile pogoda będzie oki choć podobno jeśli będzie padać to ma być wszystko zadaszone

tu masz stronkę
Mother & Baby

12-13 maja od 10,00 do 17,00 na Błoniach

co do dokładnej godziny badań to nie znalazłam ale ja planuje jechać na całą sobotę lub niedzielę o ile pogoda będzie oki choć podobno jeśli będzie padać to ma być wszystko zadaszone

tu masz stronkę
Mother & Baby

Dziękuję ci bardzo :-) dzwoniłam tam i Pani powiedziała ,że wszystkie panie będą obsłużone więc na pewno pojadę :-D

reklama
Do góry