reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
hej

o rany jesien u nas.
jak jechalam to auto pokazywalo 7st :szok::szok::szok:

ja dzis zaliczylam wizyte w pracy z rana zeby spakowac swoje rzeczy z biurka, zddac pieczatki i przekazac sprawy do zalatwienia kolezance

- dziewczyny mnie tez czesto boli glowa ostatnio. Musze zaczac od jutra mierzyc cisnienie bo wyczytalam w ksiazce ze czesty bol glowy w ciazy (taki ze az np sa mdlosci) moze byc oznaka wysokie ciesnienia ktore trzeba kontrolowac i ewentualnie leczyc

- co do objawow ciazowych to ja codziennie rano ulewam troche żółci jak wstane. Kurde polowa cieza a mnie dalej nosi z rana.

- jesli chodzi o siusianie to tez ciagle latam. W nocy potrafie 5 razy chodzic. Ale ja zawsze bylam sikawka bo duze pije wody

- kobietki mi twardnienie brzucha tez sie zdarza, zwlaszcza wieczorem albo jak sie przeforsuje. A tydzien temu gin na wizycie mnie badal i powiedzial ze szyjka idealna, takze spokojnie kochane

Nikola dzieki za stronke, w Warszawie tez sa te targi tyle ze w czerwcu to moze i ja pojade i sie dopcham :-D:-D:-D, chociaz jak ogladam fotki z tamtego roku to watpie czy jest szansa

ide powiesic pranie i polezec bo sie nie wyspalam. Kuba sie obudzil przed 7 i mial nos caly oblepiony zaschniętą krwia, na poduszcze tez duza plama i koldra umazana. Musial sie w nocy drapnac no bo skad ta krew??d

do milego

O no to do Sosnowca bliżej hmmmmm pojechałabym równiez na takie badanko:)
Tutaj właśnie jest wątek o pamiętnikach :-)
Ja zawsze kochałam pisać, tworzyć i utrwalać, miałam mnóstwo pamiętników.. a teraz zastanawiam się nad tym :
Dzienniczek Ciąży | Dzienniczki | Sklep internetowy Brioko.pl

NO ja go właśnie mam od początku ciąży i polecam :tak:

fajna ta akcja szkoda ze nie dam rady pojechac bo akurat termin jaki jest w krakowie to mam komunie w rodzinie.

a co do kalendarza to zawsze myslam ze bede pisac ale na checiach sie skonczyło

Akcja bardzo fajna i dobrze, że organizują coś takiego. Ale ja sobie chyba odpuszczę bo już wyobrażam sobie te kolejki w W-wie.
Z Olusiem w ciąży prowadziłam pamiętnik i mamy 2 książki do których wklejaliśmy zdjęcia i wpisywaliśmy różne rzeczy, teraz jeszcze nawet nie miałam kiedy zabrać się za to, ale mam nadzieję, że jeszcze to nadrobię.
Jutrzenka, u nas też ochłodziło się, a już tak pięknie cieplutko było, ale jak patrzyłam w necie na pogodę to jutro już ma poprawić się, oby :-)

Bellka, Oluśka - trzymam kciuki by wizyty były udane, ja tez mam dziś wizytę ale o wieeeeeeeeele mniej przyjemną - u stomatologa:-:)-( od rana trzęsę portkami, szukam pretekstu by nie pojechać, ale nie mogę wymysleć wymówki sensownej :-)poza tym wiem że muszę, bo z małej dziurki ból może potem być ogromny a tego w ciąży wolałabym uniknąć :szok:bardziej od samej wizyty boję się że mi coś tam rozgrzebie i potem będzie boleć a ja mam niski próg bólu:szok: ale nie będę krakać może tak źle nie będzie
A wy dziewczynki chodzicie teraz do stomatologa czy wolicie nie?

Ostatnia edycja:
Bellka, Oluśka - trzymam kciuki by wizyty były udane, ja tez mam dziś wizytę ale o wieeeeeeeeele mniej przyjemną - u stomatologa:-:)-( od rana trzęsę portkami, szukam pretekstu by nie pojechać, ale nie mogę wymysleć wymówki sensownej :-)poza tym wiem że muszę, bo z małej dziurki ból może potem być ogromny a tego w ciąży wolałabym uniknąć :szok:bardziej od samej wizyty boję się że mi coś tam rozgrzebie i potem będzie boleć a ja mam niski próg bólu:szok: ale nie będę krakać może tak źle nie będzie
A wy dziewczynki chodzicie teraz do stomatologa czy wolicie nie?

Witam w klubie, ja stomatologa mam jutro :szok: właśnie dzwoniłam umówić się, wczoraj wieczorem coś zaczęło mnie boleć, dzisiaj rano niby spokój, ale znowu mnie boli :-( niby żadnej dziury nie widzę, ale chyba dentysta lepiej to sprawdzi. W razie czego pytałam się o znieczulenie i mówiła, że w ciąży można, czytałam w necie i podobno ciężarnym dają jakieś inne?? Sama nie wiem, ale w razie czego nie chcę żeby robiła mi coś na żywca:szok: Trzymam kciuki żeby u Ciebie odbyło się to bezboleśnie.

Musa, byłam w marcu, bo wyszukałam sobie ubytek i wolałam zrobić zanim będzie z tego wielka dziura:-D Ostatnio cokolwiek z zębami, oprócz kontroli, miałam robione ponad 10 lat temu, więc wyobraź sobie jak się bałam:-D Ale nie było źle, tylko z nerwów spociłam się jak mysz:-D
Mallinowa, moja dobra koleżanka przeniosła się z naszego miasta do Głogowa właśnie :-D

Jak miałam robione usg genetyczne, to lekarz na chwilę pokazał nam Małego w 3d. Ostatnio na wizycie ginekolog też mi przełączył obraz na 3d. Ale szczerze powiedziawszy, mnie się bardziej bobas podoba w 2d, może dlatego, że Mały to jeszcze taki kosmita :-D

reklama
u mnie za 3d to trzeba sobie zapłacić.... ale korci mnie, żeby pod koniec ciąży sobie zafundować taką pamiątkę :-)

netika też mam 17 maja wizytę :-)

Do góry