reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Dzięki dziewczyny :) Piszecie o bólu kręgosłupa, ja nie mam, ale boli mnie głowa nieprzerwanie :( Jutro chcę się zapisać do lekarza. A co do niesmaku w ustach, miałam tak po słodyczach, teraz trochę przeszło, za to mam po mleku i przetworach mlecznych, więc na razie odstawiłam wszelkie jogurty, kefiry itp. Żuję od czasu do czasu gumę miętową, ale po pewnym czasie mnie mdli.. Jak nie urok to sr...ka, tekst mojej babci :-D
Naciskanie na pęcherz to codzienność lub nawet "cochwilość";-) mogę odwiedzać kibelek co 5 minut! W nocy na szczęście raz lub dwa. Sikanie sensem życia!!:rofl2:

Karola takie kłucia mogą się zdarzać bo wszystko nam się tam rozciąga .Mallinowagratki koniaczków,wspaniałe uczucie prawda?Moje dziecie dziś też aktywne,ale wczoraj mało się ruszło i narobiło mi strachu,że o godz 7 już spać nie mogłam ,ale po godz 8 dało znać i się uspokoiła
Kręgosłup mnie nie boli ,ale biodra czasami tak

Hej kobitki

Ja was trochę zaniedbalam ale jakoś nie mogę się ogarnąc przez ten długi weekend.
Czytam was nabierząco więc wiem że u was ok. Juz jutro jak mlody pójdzie do przedszkola a m do pracy to zacznę się częściej udzielać na BB.

Dzisiaj już mykam lulu i wam życzę spokojnej nocki

Pozdrawiam

HEJ

i po weekendzie, jutro Kuba idzie do przedszkola po tygodniu laby. Nie chodzil bo my bylismy w domu ale od poniedzialku koniec dobrego

z tymi ruchami to juz sama nie wiem. Wydaje mi sie ze dzidzia mi w brzuch stuka tak gdzies w pecherz, nisko pod pepkiem to jakos czuje.
Tak raz dwa razy dziennie mam takie uczucie ze jakby mi sie nagle chcialo bardziej siku po tym jak poczuje puknięcie na brzuchu. Wtedy mam wrazenie ze to ludzik do mnie puka. Ale bulbotania czy smerania nie czuje.
W sumie to nie pamietam juz jak to w poprzedniej ciazy bylo.

Emotion wspolczuje problemow w pracy. A nie mozesz wziac zwolnienia juz do konca ciazy i miec ich gdzies?
Ja wzielam L4 bo stweirdzilam ze juz wiecej do emerytury nie bede miala okazji odpoczac od pracy i posiedziec w domu. A przed nami cala wiosna i lato to trzeba korzystac z odpoczynku i ladowac akumulatory.

Nikola wspoczuje sąsiada. I ciesze sie ze ktos mnie rozumie

Antylopka ech to nie wesolo masz z tymi nogami. Oby juz gorzej nie bylo. Tego Ci zycze

Krak witaj, kope lat :-). A i fajowe fotki

Mimi o pycha taki koktajl musial byc.

A wiecie ze w ostatnim m jak mama wyczytalam ze mięta pieprzowa w ciązy jest zakazona bo szkodzi na plod. I troche sie zestresowalam bo ja juz kilka razy pilam albo taka z torebki albo z doniczki parzona.
Ech zglupiec mozna, nic juz nie wolno

co do staran to nam sie w pierwszym miesiacu nie udalo. Potem juz kupilam testy ciaze i sie zdziwilam bo owulacje pokazywaly mi pozniej niz sama wyliczalam. I w drugim miesiacu od razu strzal w dziesiatke

Aguga u nas bedzie 5 lat. Z jednej strony to moze i duzo ale z drugiej to mysle ze jest latwiej. Takie dziecko 5-6 lat juz jest odchowane, zajmie aie soba i nie ma takiego strachu jak przy 2-3 latku ze cos zmajstruje, zrobi sobie krzywde.
Za kilka lat sie zajmie rodzenstwem jak bedzie potrzeba

Belka ja tez mam juz spory brzuch, cycki jak balony a 3 kg na plusie. Tez mi sie wydaje ze to dziwne bo to przeciez wszystko wazy. A ja tez slub bralam jak mialam 20 lat a moj R 25. Ale my sie znamy od zawsze, mieszkalismy cale zycie w jednym bloku, para bylismy 5 lat. Nie chcelismy czekac ze slubem bo chcelismy sie budowac zeby pojsc na swoje. I po 5 latach udalo sie pojsc na swoje do naszego wlasnego domku. Co prawda nie skonczonego ale za to samemu i u siebie.
Wtedy rok i 2 lata po slubie bylam w ciazy ale obie stracilam i odpusciclismy na pare lat bo nie mialam umowy na stale. A potem juz sie udalo.

Malinowa o rany wspolczuje. Wypadaloby skarge napisac. Oby do srody, bedzie dobrze. W poniedzialki moj gin przyjmuje jakbys sie bala do srody czekac.

Ja poprzednio tez bralam oprocz Lutki Duphaston ale nie pamietam ile tygodni. Ech skleroza
Ja poronilam 2 razy i poprzednio od razu zaczelam miec plamienia i bralam Lutke 2x1 cala ciaze a Duphaston nie pamietam ile ale krocej.
Teraz biore tylko Lutke jak poprzednio

Co do Luteiny to wiem ze jest refundowana tylko do 18 tygodnia ale czy wtedy juz sie konczy ja brac to nie wiem.
Ja biore dalej a na wizycie bylam dokladnie w dniu konca 18 tygodnia

Arthate to kazdego indywidulana decyzja. Ja akutrat jestem tradysjonalista w tej kwestii i dla mnie slub koscielny jest wazny. Wesele tez mielismy bo jak pisalam mam tradycyjne podejscie do tych spraw. Ale szanuje to ze ktos ma inne podejscie do tych spraw.
My bralismy tylko koscielny bo juz byl konkordat wtedy na szczescie. Obylo sie bez podwojnych stresow i wydatkow
I w tym roku stuknelo nam 12 lat !!!

Sonka ja pisalam na poczatku postu ze wydaje mi sie cze czuje pukanie raz dwa razy w ciagu dnia

co do wiary i kosciola to sprawa jest dyskusyjna. Mysle ze przez zachowanie i podejscie ksiezy wiele osob ucieka z kosciola ale nie od wiary. Kosciol nie pelni takiej funkcji jak powienien, wiele ksiezy nie ma powolonia, nie zachecaja a wrecz odpychaja. Ale to nie znaczy ze sie przestaje wierzyc. Bo wierzy sie w Boga a nie w kosciol. I ja takie osoby rozumiem

Oluska mnie jak dlugo pochodze albo posiedze to bola plecy i jak ja to mowie kosc ogonowa bo to tak nisko mnie boli

dobra zmykam odlagac Prawo Agay bo sobie zatrzymalam na dekoderze zeby do Was napisac a ze pare dni nie dpisalam to duzo mialam czytania i nagrabiania.

do milego

Witam z rańca:)

Ja juz na nogach od 6 bo mój M jechał do pracy na tydzień i chciałam mu dać buziaka .Zreszt ą młody też wstał i rządzi w domku:)

Malinowa gratuluje pierwszych ruchów!! Uczucie jedyne i niezapomniane!

Ja chyba juz coś czuje ale strasznie delikatnie najgorsze jest to że znów od paru dni wymiotuje!!!! Szok myslałam że to juz za mną!

Wczoraj zobaczyłam w mieście plakaty że 12-13 maja odbedzie się u nas akcja "Szczęśliwa mama=szczęsliwe dziecko" gdzie oprócz różnych porad i atrakcji dla cięzarnych przygotowano darmowe badania USG 4D mam nadzieję że się załapię choć z tego co widze ile dziewczyn dookola chodzi w ciązy to podejrzewam że tłumy będą.

reklama
Do góry