reklama
azorek84
mama Amelii 2009
nikolaa zdrowka dla taty zycze i szybkiego powrotu do zdrowka:*
Bellka
Fanka BB :)
Ja już na szczęście o mdłościach prawie zdążyłam zapomnieć. Teraz mdli mnie czasami, ale to raczej z przejedzenia
Dziewczyny a tak zmieniając temat czy Wy macie jeszcze mdłości bo mnie w ogole nie opuszczaja i dalej wymiotuje(((
Ja miałam i w sumie nadal mam upławy. Przez miesiąc brałam czopki, ale gin stwierdził że nadal są choć mniejsze. No ale dał mi odpocząć tydzień od czopków, kazał zmienić płyn na ten z pH 3,5 no i w środę jak przyjdę na cytologię to zobaczymy co dalej. Na szczęście oprócz upławów innych dolegliwości brak.Czy któraś z was ma upławy ? ja do tej pory nie miałam a teraz w ciąży się pojawiły takie mleczne o nieprzyjemnym zapachu mam się tym martwić ?
Nikola zdrówka dla taty!
A ja wybieram się zaraz jakieś spodnie w końcu kupić, a przy okazji jakieś buciki i bluzeczki
Jezeli chodzi o uplawy( tez troche o tym czytalam) to ja tez mam zabarwienia mlecznego, ale bezzapachowe. takie tez sa narmalne w ciazy. jezeli sie pojawia nieprzyjemny zapach lub tez zmiana zabarwienia, tzn zielonkawe lub zolte, swiadczy o wyzstepowaniu bakterii i zapaleniu. dlatego tez bym radzila sie tobie zgloscic do lakarza.
No wlasnie, pewnie dostaniesz jakies czopki i wszystko bedzie ok.
Dziewczyny co do tych badan,hmm....ciezko mi podjac decyzje. moj narzeczony uwaza ze to nie jest konieczne...czy dziecko bedzie zdrowe ( a wiem ze tak bedzie) czy tez chore, nie wyobrazam sobie zycia bez niego... Jezeli jednak zrobie i wyjdzie ze jednak chore, cala ciaze bede sie martwila i przemyslala. :-(
Dziewczyny co do tych badan,hmm....ciezko mi podjac decyzje. moj narzeczony uwaza ze to nie jest konieczne...czy dziecko bedzie zdrowe ( a wiem ze tak bedzie) czy tez chore, nie wyobrazam sobie zycia bez niego... Jezeli jednak zrobie i wyjdzie ze jednak chore, cala ciaze bede sie martwila i przemyslala. :-(
azorek84
mama Amelii 2009
evelka te badania tez nie daja 100% pewnosci. robia tylko dokladniesze pomiary i glownie wykluczaja zespol downa ja mysle ze jesliw rodzinie takich przypadkow nie bylo to raczej bez stresu. u mnie badanie jest darmowe tylko puytali czy chce czy nie-ja chce oczywiscie bo skan trwa dluzej i mam nadzieje napatrzec sie na dzidziorka troche;-):-)
a z moimi uplawami popytam w szpitalu jak bede na wizycie i zobaczymy co mi powiedza...znajac tutejsze przepisy to mnie wysla do lek ogolnego no ale moze jakos wyprosze zeby namiejscu wzieli wymaz:-)
a z moimi uplawami popytam w szpitalu jak bede na wizycie i zobaczymy co mi powiedza...znajac tutejsze przepisy to mnie wysla do lek ogolnego no ale moze jakos wyprosze zeby namiejscu wzieli wymaz:-)
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Zdrówka dla Tatymnie dzień zaczął się beznadziejnie mój tata znów wylądował w szpitalu ogólnie nie mam ochoty na nic
buziaki dla wszystkich
Jezeli chodzi o uplawy( tez troche o tym czytalam) to ja tez mam zabarwienia mlecznego, ale bezzapachowe. takie tez sa narmalne w ciazy. jezeli sie pojawia nieprzyjemny zapach lub tez zmiana zabarwienia, tzn zielonkawe lub zolte, swiadczy o wyzstepowaniu bakterii i zapaleniu. dlatego tez bym radzila sie tobie zgloscic do lakarza.
Ja to przemyślałam i zrobię tylko usg bez żadnych testów podwójnych. One na 100% nic mi ie powiedzą a czytałam że u większości kobiet gdzie wynik wyszedł zły urodziły się zdrowedzieci. Ja nie chcę się martwić przez całą ciazę.
azorek- wlasnie wiem ze te badania nie daja w 100% pewnosci i sie nasluchalam i naczytalam o przypadkach, u ktorych dziecko po badaniu mialo sie urodzic chore a wyszklo zupelnie zdrowiutkie, takze widzisz...no my jestesmy mlodzi bo mamy po 26 lat i u nas w rodzinach nigdy takie choroby nie wystepowaly....
Milego dnia wam zycze, lece do pracy papa
Milego dnia wam zycze, lece do pracy papa
azorek84
mama Amelii 2009
mamba widxe po naszych suwaczkach ze ten sam tydzien mamy a mnie dali termin na 9 pazdziernika z tego co pamietam tymasz jakos szybciej na 3go??? jestem ciekawa co wyjdzie z pomiarow na skanie czy mniej czy wiecejz amelkowna to pod koniec ciazy jak poszlam na mierzenie brzucha w 34 tyg babka zrobila oczy jak 5zl zerknela w karte, na centymetr znow na karte i wyjechala mi z tekstem ze albo duza dzidzia bedzie albo kolejnej wizyty miec nie bedziemy tylko na porodowce sie spotkamii wykrakala mi porodowke heheheh urodzilam w srode a w pt mialam miec u niej kolejna wizyte hehehe
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
mamba widxe po naszych suwaczkach ze ten sam tydzien mamy a mnie dali termin na 9 pazdziernika z tego co pamietam tymasz jakos szybciej na 3go??? jestem ciekawa co wyjdzie z pomiarow na skanie czy mniej czy wiecejz amelkowna to pod koniec ciazy jak poszlam na mierzenie brzucha w 34 tyg babka zrobila oczy jak 5zl zerknela w karte, na centymetr znow na karte i wyjechala mi z tekstem ze albo duza dzidzia bedzie albo kolejnej wizyty miec nie bedziemy tylko na porodowce sie spotkamii wykrakala mi porodowke heheheh urodzilam w srode a w pt mialam miec u niej kolejna wizyte hehehe
Bo ja wg OM mam bardziej zaawansowaną ciąże. Tutaj ustaliłam wg usg i wiem że wychodziły mi już trzy terminy porodu, więc zostałyśmy z panią dr przy pierwszym. Pamiętam, że też miałam jeden z nich na 9 października.
A mam pytanie : o ile wcześniej przed terminem umawia sie na cesarkę?
reklama
*PaMinka
Wdrożona(y)
Hej
Ale wstyd normalnie wstaliśmy z młodym o 10.30 chyba przez zmianę czasu ale i tak nie ładnie tak spać tyle.
Dzięki za odpowiedzi nażerką nie będe się przejmować a o upławach powiem gin na wizycie a teraz może kupie jakiś dobry płyn do higieny z apteki bo ten co mam jest zwykły ze sklepu.
Dobra zmykam za robotę się brać bo mam wyrzuty że tak długo spałam
Ale wstyd normalnie wstaliśmy z młodym o 10.30 chyba przez zmianę czasu ale i tak nie ładnie tak spać tyle.
Dzięki za odpowiedzi nażerką nie będe się przejmować a o upławach powiem gin na wizycie a teraz może kupie jakiś dobry płyn do higieny z apteki bo ten co mam jest zwykły ze sklepu.
Dobra zmykam za robotę się brać bo mam wyrzuty że tak długo spałam