reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Kochane, testy negatywne..nie wiem co robić, okresu nie ma nadal a już 34 dzień cyklu. Czuje zwłaszcza przy wysiłku dziwne bóle brzucha...Dopiero na środę mam lekarza. Nigdy okres mi się nie spóźniał..

Zastanawiam się czy nie zrobić jutro badań z krwi..Jeśli to nie ciąża to bardzooo się zdziwię bo, nieśmiało to powiem by nie zapeszyć, czuje ta ciążę..:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Poli0105 uuu cięzko powiedzieć test juz powinien pokazać ciąze ale róznie się czasem zdarza.Ja bym zrobiła bete bo nie ma gorszej rzeczy jak zyć w niepewności...

witam

gratuluję serdecznie wszystkim październikowym mamom

Mam na imię Iwona, mam 4 letniego synka i wielką nadzieje ze październik również będzie należal do mnie :-)
Termin wyliczony przez lekarza to 2 październik

w poniedzialek zrobiłam test i 2 kreseczki. Bylam tez u lekarza od razu ale za wczesnie bo nie mogk nic na usg zobaczyc. Zapisalam sie na 6 lutego to wtedy bedę wiedziala na 100%. Ale wizyta nie poszla na marne bo dostalam od razu Fraxiparine w zastrzyku i Luteinę.
Wiem ze za wczenie pojechalam ale dlatego ze poprzednią ciążę mialam zagrożoną i teraz wolalam zareagowac od razu. Poza tym ma mięśniak w macicy ktory niestety może mi mocno skomplikować sytuację. Choc wierze że szczęsliwie doczekam do 9 m-ca

z objawow to rowniez mam mdłości, bolace piersi i od wczoraj twardniejący, napinający się brzuch. Rano jest ok a jak w pracy posiedzę to sie zaczyna

dziewczyny po poronieniach, bądzcie dobrej mysli, ja 2 razy poroniłam i za trzecim razem się udalo

pozdrawiam wszystkich

Ostatnia edycja:
Witam nowe mamy ,super że dołączacie :)
Nela84 mój synek tez w marcu skończy dwa latka więc będziemy miec dzieci w tym samym wieku:) :)

Lorelain ja ma tak jak Ty bardzo bolace sutki ,testu juz nie robiłam oprócz tych dwóch ale od poczatku miałm mocne krechy:) Do mnie już powoli dociera wizja drugiego maluszka jednak M twierdzi że dopiero uwierzy jak lekarz to potwierdzi ha ha ,niedowiarek jeden!!!
widziałąm właśnie na suwaczku Twoim, że w tym samym wieku synków mamy:-) mój tż też twierdzi, że uwierzy jak lekarz potwierdzi:crazy: on chyba boi się tak jak i ja:szok:

goka mnie wlasnie tez brzuch przestał boleć i zastanawiam się czy to dobrze :eek:
poli dziewczyny maja rację, zrób bete i bedzie wszystko jasne. Nie raz tak jest ż przez dlugi czas dziwczynom nie wychodza testy z moczu. Więc trzymam &&&&&&&
jutrzenka gratuluję

Ostatnia edycja:
Witam z rańca:)
Jutrzenka gratulacje:)
Ja tez juz w ogóle brzucha nie czuje widocznie tak ma być . Niestety rozłozyło mnie totalne przeziębienie kaszel mam jest gruźlik najgorsze że boje sie cokolwiek zażywać :(
Od rana jest mi totalnie niedobrze nie wiem czy to wynik choroby czy ciazy i apetytu totalnie brak ,już schudłam 2 kg!!!
Miłego dnia Babeczki!!

poli mi testy paskowe pokazywaly tak blada kreche ze prawie niewidoczna a dla swojego spokoju polecialam kupilam testy te elektroniczne i te od razu pokazy ciaze:tak:dopiero dzisiaj ten paskowy pokazal wyrazniejsza kreske:tak: ty masz mozliwosc zrobic bete ja tu takiej nie mam wiec nie mysl tylko lec na badanie:tak:
nikamo zdrowka zycze:tak: walcz miodem cytrynka czosnkiem jesli dasz rade przelknac i syrop z cebuli na kaszel:tak:
nikamo ja w pierwszej ciazy schudlam 5 kg w pierwszych 3 mcach....a nie wymiotowalam wogole:eek: kuruj sie i szybkiego powrotu do zdrowka:-)

Witajcie Dziewczyny :)

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona:tak: pare dni temu ujrzałam swoje pierwsze dwie kreseczki w życiu. Mam mnóóóstwo obaw i niestety niewiele(zero) osób w bliskim gronie, które mogłyby rozwiać moje ciążowe wątpliwości;-)

Pozdrawiam cieplutko - u mnie dzisiaj niezły mrozik trzyma, brrr.

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamy październikowe :-)

Kochane, testy negatywne..nie wiem co robić, okresu nie ma nadal a już 34 dzień cyklu. Czuje zwłaszcza przy wysiłku dziwne bóle brzucha...Dopiero na środę mam lekarza. Nigdy okres mi się nie spóźniał..

Moja ginekolog powiedziała, żeby test ciążowy zrobić najwcześniej 7 dni po upływie planowanego terminu pojawienia się miesiączki. Proponuję za 2-3 dni zrobić jeszcze raz test :-)

PS. Mam nadzieję że i ja dołączę do Was na termin końcówka października :-)

Do góry