reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

no chyba masz racje...bo u mnie wrecz odwrotnie - nadwyzka kg, wiec moze faktycznie cialo wiecej juz nie potrzebuje i wrecz przeciwnie - stara sie troche zrzucic, zeby latwiej przejsc przez ciaze, hmm z sensem prawisz Lorelain :)

ha wlasnie sobie sprawilam suwaczek i nawet tam jest napisane, ze moze wystepowac jakiestam niewielkie krwawienie, a u mnie zero krwawienia, tylko odrobina lekko brazowego sluzu, eh sama juz siebie pocieszam i uspokajam... :O

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej

ja dzis ciut lepiej z tym napinaniem brzucha, w pracy nawet bylo niezle. Gorzej z mdłościami, juz bylam przy drzwiach ubrana i sie biegiem rozbieralam :eek:

Krak moze u Ciebie za szybko na objawy, moze Cie mdłości nie bedą dotyczyc. Kazdy inaczej to odczuwa. A mnie tez kuło w jednej piersi ale juz przeszlo, mam ogolnie nabrzmiale. A i brodawki sa inne, są jakby obrysowane ciemną kreską.
Poza tym mdłości ale narazie nie codziennie
Trzymam kciuki, poczekam ze 2 dni i zrob test rano

Lorelain ja jutro tez swojego biore na zakupy. Z reguly jeszcze sama bo on strasznie tego nie lubi i zaraz pogania ze juz wszystko wiec wole na spokojnie pochodzic, popatrzec co potrzebuje. Tylko jak pod dom podjezdzam to go wolam do pomocy przy noszeniu toreb:laugh2::laugh2:. Ale teraz nie bede sie forsowac, niech jedzie ze mna.

Kaarolina to powodzenia w testowaniu

Nikamo ja tez jestem na wątku z mojej poprzedniej ciąży i juz ponad 4 lata mamy kontakt. Nawet 2 duze zloty z naszymi mezami i dzieciaczkami zrobilismy. W tym roku znow go planujemy na maj. Wynajmujemy pokoje na noc, zjezdzamy sie w weekend majowy. Najpierw dzieciaczki mają raj bo jest ich kilkanaście, my sobie siedziemy i gadamy i tak do polnocy i nastepnego dnia sie dopiero rozjezdzamy. Naprawdę fajną grupą tam stworzyłysmy i wiemy wiele o sobie i naszych rodzinach, zwlaszcza po tylu latach

Witam wszystkie nowe październikowe mamusie.Co do objawów to doskwierają mi mdłości,ale niestandardowe,bo silniejsze wieczorem niż rano.Nie są jednak mocno uciążliwe,bo rzadko wymiotuję, zazwyczaj zmieniając pieluchę z "grubszą sprawą" :-).Poza tym to mam bardzo zmienne nastroje,potrafią się zmieniać dosłownie z minuty na minutę,ale to akurat pamiętam z poprzedniej ciąży.Ciekawe jakie jeszcze dolegliwości się przypałętają...W poprzedniej ciąży miałam ich prawie komplet oprócz mdłości.Może tym razem będą tylko mdłości - mam taką nadzieję :)

Dzięki Beata za radę:) Jestem w dołku psychicznym, robiłam wczoraj hcg, wynik 0.100...okresu ciągle nie ma. Podejrzewałabym chorobę, ale 20.01 byłam na okresowych, z których wyszły niemal idealne wyniki..Pierwszy raz w życiu tak długo nie mam okresu, nie miałam przez ostatnie pół roku żadnych chorób. Zastanawia mnie czy 15 stycznia mogłam mieć dzień płodny przy cyklu 32 dni..pierwszy dzień ostatniej miesiączki był w wigilię. Poradźcie coś Kochane:/

Mocno 3mam kciuki za reszte dziewczyn żyjących póki co w niepewności!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam nowe mamusie i trzymam kciuki za testujące.
Poli0150twoja beta nie wskazuje ciązy,idź najlepiej do gina może to jakies zmiany hormonalne .
Wyniki bety:

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
16 DPO ---- 40 - 400
18 DPO ---- 70 - 800
20 DPO ---- 140 - 1600
22 DPO ---- 180 - 3200

U mnie dalej objawów brak oprócz wstretu do jedzenia:)

Lorelain ​wszystkiego naj naj dla Twojego synka!!!!

Cześć dziewczyny

oh ja już się czuję bardzo ciążowo ... pewnie dla tego że miałam dzisiaj cztery pożądne omdlenia takie że leżałam jak długa :rofl2: ... w poprzedniej ciąży też tak miałam, ale przechodziłam ją latem i myślałam że to wszystko przez te upały :confused:
Zrobiłam ostatni raz dzisiaj testy ciążowe, kreska testowa ciemneijsza od kontrolnej ... jak sie będę bawiła aparatem to wrzucę zdjęcię, będę miała fajna pamiątkę jak kiedyś do tego wrócę :-)
Byłam również dzisiaj w laboratorium zrobić badanie na bete...wyniki we wtorek :dry:

lori - trzymam kciuki!...koniecznie daj nam znać =) .... mamy podobnego nicka :happy:

poli - uda Ci się na pewno następnym razem :tak:

asienka - kurcze te zmienne nastroje to też padaka, no ale z dwojga złego to lepsze niż mdłości, onby Ci się już bardziej nie nasiliły :tak:

magdus - oczywiscie zapraszamy do naszego grona

jutrzenka - mamy dzieci w podobym wieku :) ... nie boisz się że to duża różnca wieku będzie ? .... mi sie wydaje że to taki ostatni rzut na taśmę... strasznie długo się zbierałam z myślą o drugim baby. Ja siedziałam kiedys na innym forum ... potem przeszłyśmy na prywatne i piszemy do dzisiaj , no ale już nei z taką czestotliwością ... fajniejak się tak uda zgrać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam i ja:-) wczoraj na kolacje pochlonelam miche z dokladka ogorkowej pozniej kebaba kurczakowego i pol pizzy malzonka:szok: jak tak bedzie sie ze mna dzialo do konca ciazy wroze cobie +40kg:szok:
pisalyscie o chorobach..i mnie cos lapie:baffled:gardziol dzisiaj boli i drapie ehhh mdlosci tez mam ale glownie jak myje zeby wiec rano myje sama woda a pozniej kolo poludnia dopiero z pasta ...chyba musze jakas owocowa sobie kupic bo od miety mi niedobrze:zawstydzona/y:
moj malzon niby do konca nie wierzy ze tak w drugim cyklu sie udalo a juz mi dzisiaj mowi ze bedziemy myslec nad przeprowadzka zeby byl chocby maly ogrodek zeby amelkowna sie wybiegala i dala mi odsapnac od siebie hahah wymyslil sobie tak bo nie chce zebym wozek+dzieci+zakupy targala na drugi epietro :tak::-) mnie tam pasi tylko jak podlicze kase to juz stekam na sama mysl hehehe ale pomysl mi sie podoba;-):-D

poli sprawdz u gina moze jednak...trzymam kciukaski niebawem sie uda:tak:

Do góry