reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Kobietki moje kochane!!!!!

Jak ja za Wami tesknilam... :) 2 tyg bylam odlaczona od swiata, bez internetu zupelnie, bo w domu awaria, a do pracy nie chodzilam, bo odwiedzila nas moja Mama
[....]
1. zielone swiatlo dla przyszlych rodzicow ;)
2. TEN dzien, a dokladnie 5 godzin PO ;)
krak8686 widze ze uzywalas tescikow tescikow 'clearblue' [punkt 1rwszy]
Powiedz dlugo Wam zajelo wystaranie sie ? Jesli chodzi o staranie na ich podstawie? Czy tak po prostu z 'ciekawosci' probowalas ich? :D
[mozesz odpisac na priva jak tu nie chcesz]

Hej
Emotion - no to nieźle...nie było by źle jakby i Ciebie i koleżankę traktowali jednakowo a tak to jest nie fair.... trzymam kciuki za rozmowę z szefem
Wlasnie to jest najgorsze, jakbym nie miala porownania, a ja mam.. i to jakie?? :]]]
Szef sie nie pojawil dzis i podobno ma go nie byc kilka dni, moze za tydzien bedzie gdzies,
ALE i tak stwierdzam ze chyba nie ma sensu z nim gadac,
przemecze te 2 tygodnie [mam 4 dni w pralni- jak zadzwonia w inne dni zeby przyjsc to zadzwonia jak nie to nie] potem jade do Polski na 3 tygodnie, a jak wroce to zobacze co i jak sie podzialo; a jak dalej bedzie cos nie tak to wroce na chorobowe i H im w D :D
A jak pojde rozmawiac z nim,
to ja tylko sie bede denerwowac, a on i tak ma wszystko gleboko w D****;
a jeszcze pewnie walnie mi kilka swoich 'zlotych mysli' i sie tylko zestresuje bardziej ://
A po co mi to ? A wiem ze rozmowa z nim nie zmieni nic://

reklama
Emotion, udalo nam sie za pierwszym podejsciem i z tymze podejsciem uzywalam testow owulacyjnych, i musze przyznac, ze dzialaja, a to dlatego, ze "staralismy sie" TYLKO raz, dokladnie 24h po pozytywnym tesciku ;)
Ps. Czytam o tej Twojej pracy i brak slow po prostu :/ mam nadzieje, ze szybko sie uda rozwiazac te problemy, takie stresy Ci teraz niepotrzebne

Ajj to sie Wam ladnie udalo :)
Tej mojej kolezance z pracy tez za 1wszym razem; nam 'zajelo' to z pol roku gdzies, moze wiecej nawet.
Tylko ze ja raczej robilam tesciki zeby jakos swoj organizm 'wyczaic' zaoobserwowac ile dni cykl, kiedy owulacja i wogule.
A mowilas swojemu mezowi ze uzywasz takiego wynalazku? Czy nie ?
Moj tam wiedzial ze wczsniej robilam tak zeby sie 'zaoobserwowac' ale wtedy juz nie wiedzial; nie chcialam zeby myslal ze ciagne go 'do roboty' tylko dlatego ze test tak pokazal.

Hej brzuchatki :-)

Mam nadzieje że u was wszystko ok i nic nie przegapilam ;-)

My wróciliśmy z naszej majówki bylo super a najbardziej młody zadowolony;-) teraz odpoczywamy .
Postaram się was nadrobić dzisiaj ale nie wiem czy mi się to uda

Pozdrowionka

Emotion wiedzial wiedzial, to byl nasz taki "projekt" na chlopca hehe, bylismy 3 mce po slubie i postanowilismy zaczac staranka, i tak dla zabawy postanowilismy w pierwszym miesiacu staranek zrobic wszystko, co ponoc zwieksza szanse na chlopaczka (nie to, ze chcemy bardziej chlopca, bo Dzidziol to nasze pierworodne dziecko, ale instrukcje "na chlopca" byly latwiejsze hehe), szczerze mowiac to potraktowalismy to jako zabawe, taki smieszny eksperyment, bo w zyciu sie nie spodziewalismy, ze uda sie tak szybko!! ;) w nastepnym miesiacu mielismy juz "zyc po staremu" ;)

Ja dzisiaj kolejny dzien lenistwa ;) moooooze wstawie pranie i wyczesze Kote :) co najgorsze w lodowce pustki, wiec trzeba sie wybrac do sklepu, och ja biedna spacer mnie czeka ;D
Co by tu dzis na obiad...hmm...zupa serowa?

troche mnie tylko martwi (a jakze by inaczej!!), ze kopniaki czuje dosyc nisko, nad linia spojenia lonowego, poza tym w niektore dni czuje Dzidziola bardziej, w inne mniej, eh niekonczace sie pytania i zmartwienia ;)
najwazniejsze jednak dla mnie teraz, ze juz Dzidziola od czasu do czasu czuje i wiem, ze wszystko jest ok :

a z najnowszych "problemow" to znalazlam sobie takie zagadnienie: skad ja mam wiedziec, ze wydzielina to faktycznie tylko wydzielina (a jest jej coraz wiecej - przepraszam z gory wrazliwe), a nie np. wody plodowe... HA!! ja to jednak jestem...z tych "durnych" co to ciagle siedza i wyszukuja sobie nowe zmartwienia ;)

Ja kopniaczki też czuję nisko zazwyczaj, ale dziś przypomniałam sobie że posiadam detektor :-p No i sprawdziłam że Dzidziuś w rzeczywistości jest prawie pod pępkiem, a kopie nóżkami na dole:tak: A co do tych kopniaków to są one już naprawdę mocne, a to dopiero połowa :tak: A właśnie! Według USG Zaczęłam dziś 20 tydzień :-)
Hah a z tymi wodami płodowymi to zastanawiam się tak samo ;-)

Co do tych pierwszych ruchów a pólmetka ciąży to chyba nie bardzo , bo rodziła bym w 30 tygodniu :shocked2:

witajcie dziewczyny, postaram się Was nadrobić, ale teraz sie witam.
Po majówce jestem zmęczona, a jeszcze muszę znaleźć czynnego weterynarza, żeby zaszczepił psa i wykonać pierogi z truskawkami na zamówienie rodziny :-) a potem będę się byczyć

Pesca- wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia,

Emotion wiedzial wiedzial, to byl nasz taki "projekt" na chlopca hehe, bylismy 3 mce po slubie i postanowilismy zaczac staranka, i tak dla zabawy postanowilismy w pierwszym miesiacu staranek zrobic wszystko, co ponoc zwieksza szanse na chlopaczka (nie to, ze chcemy bardziej chlopca, bo Dzidziol to nasze pierworodne dziecko, ale instrukcje "na chlopca" byly latwiejsze hehe), szczerze mowiac to potraktowalismy to jako zabawe, taki smieszny eksperyment, bo w zyciu sie nie spodziewalismy, ze uda sie tak szybko!! ;) w nastepnym miesiacu mielismy juz "zyc po staremu" ;)
Jejku to faktycznie Wam sie szybko 'fartlo' :):)
A jakie masz instrukcje na chlopaka?
Bo wiesz ja tez tak 'celowalam'; a wyszla nam dziewuszka :D:D

Witajcie
nam również szybko się udało bo od razu.. małż był na wyjeździe, przyjechał na weekend i się wstrzelił :-p
ja zresztą za każdym razem szybko zachodzę w ciążę, najdłużej 3 miesiące starań.

a to ciśnienie szaleje, normalnie cały czas zmęczona jestem.
Ciasto się piecze, barszczyk czerwony ugotowany, chociaż jak kupie botwinkę to zrobię na botwince- smaczniejszy.
A na drugie danie nie wiem co..

reklama
Witajcie
nam również szybko się udało bo od razu.. małż był na wyjeździe, przyjechał na weekend i się wstrzelił :-p
ja zresztą za każdym razem szybko zachodzę w ciążę, najdłużej 3 miesiące starań.

a to ciśnienie szaleje, normalnie cały czas zmęczona jestem.
Ciasto się piecze, barszczyk czerwony ugotowany, chociaż jak kupie botwinkę to zrobię na botwince- smaczniejszy.
A na drugie danie nie wiem co..

Ha ha to tak samo jak u nas:) :) choc mysłałam że po 30-tce bedzie nam trudniej.

Ja na obiadek mielone z sałatą i ziemniaczkami i piekę placek z rabarbarem :)

Krak super że się odezwałaś po przerwie:) :)

Do góry