reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Znam z widzenia kobietę, która ma co najmniej 14 dzieci, mieszka w sąsiedniej miejscowości i nawet niedalecy sąsiedzi już stracili rachubę, ale jest 14 albo już 15, przy czym jeszcze 1 lub 2 zmarło.

A znowu u nas w mieście też jest kobieta która urodzila 13 dzieci tylko wszystkie są w domu dziecka :baffled: a matka i ojciec to straszni alkoholicy, a ta matka niektóre dzieci to rodziła doslownie na polu pod drzewem

reklama
Witajcie!
Tak pisałyście o tych chorobach, że i mnie zaczyna coś brać, tzn. boli mnie trochę gardło. Mam nadzieję, że nic z tego się więcej nie rozwinie. Siostra przyniosła coś ze szkoły :baffled: A cieszyłam się tak że przez cała zimę jak nigdy nic nie złapałam.
nabru witaj i gratuluję! Z tego co wiem to właśnie niektórzy lekarze robią tak rzadko usg, czyli tylko te zalecane 3 przez cała ciąże.

sandy - mnie mama rodziła jak miała 40-stkę :)

co do sprawy śmierci Magdy - dla mnie to jest nie do pomyślenia aby wypuszczać na wolność podejrzanych jeśli śledztwo nie zostało zakończone. Zrobili z morderczyni ofiarę...
Nawet jeśli nie zabiła umyślnie to dopuściła się zbezczeszczenia zwłok oraz mataczenia i naraziła państwo na nie małe koszty.
Już za to powinna siedzieć... O tatusiu nie wspomnę - nie dość że palant udaje że wilkołakiem zostanie to jeszcze najważniejsze dla niego jest "jak wyglądam" - który normalny facet w tym wieku w ciągu tygodnia 2 razy się farbuje, codziennie podgala bródkę aby było cacy itd ? i skąd nagle mają tyle kasy że stać ich na nowe ciuchy i całkowitą zmiane image ??

Dla mnie sprawa śmierdzi gorzej od wysypiska...

petaluda - ja tantum miałam zawsze przepisywane w ciąży na gardło

Witam!!! Odważyłam się napisać:zawstydzona/y: jestem 10tc i wczoraj byłam drugi raz prywatnie u ginekologa z myślą że zrobi mi upragnione usg a tu.... zdziwienie powiedział ze jeszcze nie i mam wizytę na usg 6 kwietnia.
Czy to normalne czy powinnam myśleć o zmianie gina?
Hejka witam
a bym go zmieniła głownie dlatego że nie wytrzymałabym takiej niepewności. Dla mnie miesiać pomiędzy kolejnymi badaniami usg to katorga.

Ci u nas to są porządni ludzie, skromnie żyja, ale zawsze schludnie ubrani i w ogole. Z tego co wiem to mają sporą pomoc ze strony gminy itp. bo z reszta tam tylko ojciec pracuje, więc z czego utrzymaliby taką gromadę. . A kobitka malutka, drobniutka że wierzyć się nie chce że tyle razy była w ciąży.Tak czy inaczej ja sobie nie wyobrazam miec tyle dzieci, nie dopusciłabym do tego w zyciu chociaz dzieci uwielbiam...

Ja w końcu mam porządne łozko i pierwszy raz wyspałam się jak człowiek. Niestety poranek kiepski pogoda za oknem przeciętna bez słoneczka i zimno jakieś 10 stopni tylko. Musze chyba coś wziąść zapobiegawczo bo chyba mnie coś bierze przeziębienie.
No i zaczynam szaleć przed wizytą a tu jeszcze tydzień. Powiedzcie mi czy wasi mężowie, faceci chodzą z wami na usg?

Dziendobry dziewczyny :)

Wczoraj za bardzo sie nie udzielalam, na temat czy szczepic czy nie mam taka opinie, ze lekarzem nie jestem, nie znam sie na tym i nie zajmuje sie tym, bede sluchala lekarza/poloznej, ktorzy sie w tym kierunku ksztalcili i taka ich praca, zeby mi dobrze doradzic, nie jestem tez nauczycielka, dlatego moje dziecko wysle do szkoly, ubranka dla dziecka kupie w sklepie, bo niestety szyc nie umiem, tak jest nasz swiat skonstruowany, ze kazdy ma przypisana jakas role i pomagamy i doradzamy sobie wzajemnie, daleko by swiat nie zaszedl, gdyby kazdy wiedzial wszystko i robil po swojemu, nie bedac zaleznym od innych ludzi.
Jest tyle zagrozen dla zdrowia dzieci, ze szczepienia sa napewno jednym z tych mniejszych.

Ja tymczasem szykuje sie na wizyte u poloznej. Ciekawa jestem jak moje cisnienie i probka moczu, ktora zanosze ze soba do sprawdzenia. Ostatnio mialam to sprawdzane w szpitalu jak bylam w klinice endykronologiczno ginekologicznej i nie dosc, ze wykryli mi krew w moczu to i cisnienie super wysokie mialam :( co prawda jak jechalam do kliniki to zaplamilam i stwierdzili, ze ta krew w moczu mogla byc wlasnie od plamienia no a cisnienie to sama im powiedzialam, ze bede miala wysokie, bo sie tym plamieniem zdenerwowalam, dlatego zmierzyli mi cisnienie jeszcze drugi raz i bylo juz nizsze, ale nadal nie takie, z ktorego byli by zadowoleni.

Witam nowe ciezaroweczki :)

Mamba ja tez mam za tydzien usg, i z dnia na dzien coraz bardziej sie denerwuje i boje :( moj K na wszystkie wizyty/spotkania ze mna chodzi, do poloznej, na usg, do kliniki, nic nie chce przeoczyc :)

Czekam na wiesci od reszty wizytujacych dzisiaj.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nabru witaj:-) ja nie mieszkam w pl i u mie to normalne ze pierwszy skan robia dopiero w 12-14 tyg ciazy. ale tak jak dziewczyny pisza jeli bylas prywatnie i gin nadal skanu nie zrobil to zmien lekarza :tak:

reklama
Dziendobry dziewczyny :)

Mamba ja tez mam za tydzien usg, i z dnia na dzien coraz bardziej sie denerwuje i boje :( moj K na wszystkie wizyty/spotkania ze mna chodzi, do poloznej, na usg, do kliniki, nic nie chce przeoczyc :)

Czekam na wiesci od reszty wizytujacych dzisiaj.

Pozdrawiam

No to super masz, ja mam problemy z moim nawet się znim trochę popstrykałam. Efekt był taki że polazłam do łazienki sobie popłakać.

Do góry