reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

No dobra kobitki ja sie chyba żegnam dzisiaj, lece pod prysznic, mlodego wykąpać i sobie poleżymy troche przed tv zawsze w weekendy pozwalam mu dłużej posiedzieć bo w tyg to o 20 idzie lulu.

Przespanej nocki życzę :tak:

reklama
No właśnie ja niegdyś pracowałam w korporacji i póki w ciążę nie zaszłam niby niezastąpiona byłam. Najlepsze oceny z pracy zdobywałam, a po macierzynskim dyplom pozegnaly dostałam...jak nóż w plecy...A potem juz tylko z deszczu pod rynne;/

A co tematu praca i L4 to sprawa indywidualna jak widać....w poprzedniej ciąży pracowałam dopóki czułam się na siłach i mieściłam w firmowe ciuchy czyli do 5-go miesiąca,a jest to tryb 12/24.Więc 12godz na nogach trzeba być i te nocki:/ Wtedy też porównując do teraz mieliśmy mniejszy ruch.Kierownik zachowywał się normalnie,jako pierwsza zaszłam a za mną po kolei dwie inne dziewczyny.Za siebie na zastępstwo przyprowadziłam mu siostrę,która pracuje do tej pory.Teraz planowałam tak samo ale złożyło się inaczej,wylądowałam w szpitalu,źle się czułam i moja Pani Dr wysłała mnie na zwolnienie,tym bardziej,że powiedziałam jej,że pracuję na stacji paliw.W robocie sytuacja jest taka,że ta ostatnia wtedy dziewczyna będąc na wychowawczym urodziła znowu w grudniu,a teraz my dwie jesteśmy w ciąży ale to nie zmienia faktu,że tym razem zachował się jak rasowa świnia powiedział,że jeżeli chcemy sobie rodzić dzieci to on nam nie broni ale jego to dużo kosztuje itd.,ja już dziś przelew dostałam.Powiedział,do mnie "nie licz na nic ponadto"i "nie myśl,że to miejsce będzie na Ciebie czekało 3lata!O nie!" Więc wybaczcie ale naprawdę nie mam ochoty tam wrócić!

sztybleta07 - witaj :-D

aguga - u mnie też mdłości praktycznie przeszły, już gdzieś od tygodnia jest lepiej, czasem zemdli ale to tak na 15 minut raz na kilka dni

Widzę,że niektóre dziewczyny noszą"dwupaczki":)
Szybleta ja już miałam zrobione 3 usg,pierwsze po pozytywnym teście w celu potwierdzenia ciąży(15lutego,6 tc)i już było tętno.Dwa tygodnie później jak wylądowałam na izbie z krwawieniem,bo musieli zobaczyć czy jest tętno płodu,i tydzień później udało mi się umówić do Pani Dr,która będzie nas prowadzić założyła książeczkę,zrobiła badanie,usg,cytologię i wypisała mi całą listę badań do zrobienia na 30.03 i wtedy mam kolejną wizytę. W poprzedniej ciąży chodziłam też prywatnie,do droższego"lepszego"specjalisty i przez całą ciąże miałam tylko dwa badania:morfologi krwi.A usg robił mi co wizytę co 3tyg.Załatwiłam sobie ktg na 8 rano w innym szpitalu,z własnej ciekawości,u niego byłam ok 21 dnia poprzedniego i kazał mi się za dwa tygodnie stawić u siebie w szpitalu na oddziale a po ktg i badaniu zostawili mnie do porodu.
Lolerain a gdzie Ty pracujesz,jeśli można zapytać?

Lorelain - ja w 1 ciąży jak brałam witaminy to witałam kibelek równo :/ coś w tym jest... w 2 nie brałam i ani razu nie miałam wymiotów, teraz też nie biorę i co prawda mnie kilka tygodni muliło ale bez wymiotów jak w 1 ciąży.

ja juz jestem ... poczytałam wierszyki i szybko padł ... przytulił gumowego smoka i chrapie :-p:-p

Marteczka - pracuje jako logistyk w firmie która produkuje podzespoły do samochodów.

a ja sama nie wiem ... jak miałam wszystkie objawy to przynajmniej czułam się ciążowo :sorry2:

Witam wieczornie.
Mnie dzis pierwszy raz tak męczą nudności że już nie mogę wytrzymać :/ jest mi okropnie bleee!!!! Uciekam zaraz do lóżeczka bo chyba umre:(
Ale jestem też zadowolona bo nareszcie z przyszłym M wybraliśmy i zamówiliśmy obrączki czyli coś ruszyło hehe.
Milego wieczorku Mamuśki ja uciekam bo umieram!!

Galug często robię zakupy w Biedronce:) ale nie wiedziałam,że tak się firma poprawiła to chyba po wychowawczym uderzam na Biedronkę albo Rossmanna bo też chciałam.
Marand Mamba a wy gdzie pracujecie?Kurde bo u mnie nie dość,że najniższa pensja,często brak jakiejkolwiek premii,na święta żadnych talonów.Mogłabym wręcz zapytać a co to"trzynastka"lub"pakiet socjalny"?Zwolnienia jakiekolwiek zdrowotne są źle widziane.No i teraz jak się okazało to człowiek musiał nawet o własną wypłatę zawalczyć:angry:K....gorzej być chyba już nie może!

Petaluda trzeba było mówić,mam obrączki"na zbyciu",nie zniszczone i modny wzór:-p
No idź poleżeć,nie męcz się:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam wieczornie.
Mnie dzis pierwszy raz tak męczą nudności że już nie mogę wytrzymać :/ jest mi okropnie bleee!!!! Uciekam zaraz do lóżeczka bo chyba umre:(
Ale jestem też zadowolona bo nareszcie z przyszłym M wybraliśmy i zamówiliśmy obrączki czyli coś ruszyło hehe.
Milego wieczorku Mamuśki ja uciekam bo umieram!!

- gratulacje zakupu!!! ... koniecznie musisz sie tutaj nam pochwalić obrączkami :) ... przygotowania do ślubu to był cudowny czas!

ja chyba tez sie dzisiaj szybciej położe

Do góry