reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

vibeke - myślałam dzisiaj o tobie i Palu tez sie nie odzywa. Test PAPA to pobierają twoją krew i badają pod kątem wad genetycznych czy jest jakieś prawdopodobieństwo czy nie, wiec jeśli masz kaskę którą można na to przeznaczyć to na pewno nie zaszkodzi a zawsze to większa pewność że wszystko jest ok. Mi sie wydaje, że ciąża bliźniacza sama w sobie nie jest do końca normlana, kobieta jest raczej stwrzona do noszenia jednego dziecka. Tp tylko tak na chłopski rozum, ale jak bede u lekarza na wizycie to sie dopytam bo ja go głównie słuchałam bo byłam wtedy w takim szoku.

reklama
Witajcie Dziewczyny :) Jestem tu świeżynka i jeszcze nie wiem co i jak :) Ale wiem jedno,że miło mi być w tym gronie :)
Ja mam termin na 1 październik a sama w ogóle jestem październikowym dzieckiem :-D Trzymajcie się dziewczyny i nie dajmy się porwać swoim nastroją :-p

Super, może będziesz miała prezent na urodziny:-).

Jesteśmy po rozmowie z dziewczynkami ,już wiedzą ,młodsza już planuje na jaki kolor będzie pokój bobasa ,a starsza ,czy 2 lata szybko miną i dostanie znów większy pokój :-)

Super, że tak dobrze przyjęły.
My Igusiowi tez powiedzieliśmy i bardzo się ucieszył. Teraz codziennie mnie pyta, czy dzidzia jest w brzuszku jeszcze.
Cześć Dziewczyny :)

Chciałabym do Was dołączyć :) Mam na imię Aneta, mam 27 lat i czteroletniego synka Szymonka :) Drugiego bąbla udało się nam zrobić w drugim cyklu - śmieję się, że trzeci nam wyjdzie za pierwszym razem a o czwarte w ogóle nie będziemy musieli się starać ;) Na pierwszej wizycie u gina widzieliśmy 2 milimetrowy pęcherzyk ciążowy, na drugiej Małe miało 2,8 milimetra, biło mu serduszko i słyszeliśmy je!, a na trzeciej to już był kawał "chłopa" - 17 milimetrów cielska z zawiązkami rączek i nóżek :) Termin porodu to 1-2 październik :)

Właśnie ginekolog mi zaproponował usg prenatalne, sprawdzanie kości nosowej, fałdu karkowego, przepływów. Szczerze powiem, że trochę się zastanawiam czy na nie się umawiać i mam niezłą zagwozdkę :/

Witaj :tak:

Zjadłam kawałek pizzy i mi teraz niedobrze. Czy to już tak zawsze będzie, że co zjem to mi niedobrze, albo mam zgagę?
Koszmar jakiś.

No i ciągle chce mi się spać:sorry:

Lorelain, czyż życie nie składa się z samych zbiegów okoliczności:laugh2:? Cześć, cześć ;)
tallkaa, mnie ten tekst też przekonuje. I właśnie dlatego będę robiła usg prenatalne po 20 tygodniu ciąży. Ale czy w 13 tygodniu ciąży widać już wady narządów wewnętrznych czy rozwojowe? Czy możliwe jest tak wczesne leczenie ich w łonie matki? Jeśli chodzi o zmierzenie fałdu karkowego i szukanie kości nosowej - w pierwszej ciąży miałam to robione na normalnej wizycie, lekarz nie potrzebował super sprzętu - fałd w normie, kość nosowa obecna, wszystko dobrze, dziękuję. A stwierdzenie wad genetycznych i tak nic nie zmieni, można się jedynie przygotować psychicznie, ale ja nie wiem czy chciałabym wiedzieć... To na pewno ciężki temat...
zapominajka, ja dziś zasypiam na stojąco. Do 8 tygodnia nie miałam mdłości, a potem jak mnie chwyciło, to od razu z wymiotami:rofl2: Ale już z dnia na dzień jest coraz lepiej :)

Dzięki za ciepłe przyjęcie :D

Co do tego w którym tyg powinno się robić badania to za bardzo jeszcze się nie orientowałam w tym temacie, ale lekarz powiedział że badania będę miała ok 14 tygodnia. Ufam mu w 100% i myślę że wie co robi :-)

Co do wad genetycznych... trudny temat, ale czy nie lepiej wiedzieć i już w jakimś stopniu się przygotować na taką ewentualność wcześniej niż do 9 miesiąca żyć w niepewności?

lori za późno doczytałam z tym chlebkiem i przed chwilą zjadłam ostatnią kromeczkę :zawstydzona/y: Więc następnym razem jak dostanę w sklepie to wyśle :-D

A ja też mam nadzieję na prezent urodzinowy :-) Termin 1.10, a ja urodziłam się 27.09, więc kilka dni różnicy tylko. A mój mąż jak się dowiedział jaki jest termin porodu, to odrazu się zapytał czy nie dam rady do końca pażdziernika donosić bo on ma w tedy urodziny no i dzidzia spod tego samego znaku by była. :-DAle się uśmiałam, bo wyglądało na to ze on to całkiem poważnie mówił :-D

dziewczyny ja z ciekawości weszłam na profil palu i u niej raczej ok. Udziela się na wątku "kto po in vitro?"
Z tego co doczytałam to ona i bliźnięta mają się dobrze.

Witajcie Mamusie, zatem zglaszam sie na watku glownym! :tak: Dzisiaj bylam na wizycie, mam pierwsze zdjatko Maluszka. Lekarka twierdzi ze mam sie nie stresowac ze wszystko w srodku wyglada dobrze - (mialam 2 cesarki i teraz czeka mnie 3cia stad moj strach czy tam w srodku wszystko wy3ma do samego konca i bedzie dobrze) - wiec troche mnie uspokoila.
Rowniez mecze sie mdlosciami :( jak przy pierwszym Synku, nie moge nic jesc a jak juz zjem bo mi slabo to jeszcze bardziej mi niedobrze:no: no ale blizej jak dalej do konca 1szego trymestra wiec mam nadzieje ze pomalu to ode mnie odejdzie:tak:
Widze ze poruszalyscie temat badan prenatalnych - nie robilam ich przy pierwszym Dziecku ani przy drugim, przy trzecim tez nie planuje. Moja lekarka nie proponowala - ja nie pytalam. Codziennie modle sie za moje Malenstwo, wiec bedzie dobrze :-D Czas powiedziec najblizszym o ciazy troche mnie to stresuje, bo moja rodzina pewnie jak zwykle nie zareaguje normalnie - czyli 'gratulacje super jak sie czujesz', tylko raczej cos w stylu: " zartujesz... no to mnie zatkalo i glupie miny:no: Na szczescie moge liczyc na rodzine Meza, gdzie na pewno sie uciesza mimo ze beda sie martwic o mnie (mielismy nie miec przynajmniej przez najblizsze kilka lat dzieci ze wzgl na 2 ciecia) i uslysze szczere gratulacje i usciski... no to troche stresu przede mna bo musze oglosic nasza dobra nowine. Niby nie obchodzi mnie ze ktos glupio zareaguje, ale zawsze gdzies sie to obije i przykro sie robi. Ze tez dorosli ludzie a nie umieja sie zachowac nie? W koncu my sie cieszymy, to nasze zycie - czemu po prostu sie nie cieszyc z nami.... Sciskam i pozdrawiam Mamuski

reklama
a ja właśnie oglądam YCD i sie oczywiście wkurzam ... nie lubię jak ktoś idzie tylko na litość i opowiada swoje smutne historie i na tym potem jedzie cały program :confused2:

Do góry