reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Cześć Dziewczyny :)

Chciałabym do Was dołączyć :) Mam na imię Aneta, mam 27 lat i czteroletniego synka Szymonka :) Drugiego bąbla udało się nam zrobić w drugim cyklu - śmieję się, że trzeci nam wyjdzie za pierwszym razem a o czwarte w ogóle nie będziemy musieli się starać ;) Na pierwszej wizycie u gina widzieliśmy 2 milimetrowy pęcherzyk ciążowy, na drugiej Małe miało 2,8 milimetra, biło mu serduszko i słyszeliśmy je!, a na trzeciej to już był kawał "chłopa" - 17 milimetrów cielska z zawiązkami rączek i nóżek :) Termin porodu to 1-2 październik :)

Właśnie ginekolog mi zaproponował usg prenatalne, sprawdzanie kości nosowej, fałdu karkowego, przepływów. Szczerze powiem, że trochę się zastanawiam czy na nie się umawiać i mam niezłą zagwozdkę :/

reklama
ja na razie nic nie wstawiam bo to była szybka wizyta - zlecenie badań i lada dzień mam je robić i przyjść z nimi na 2 wizytę. Do piątku pójdę na usg oddzielnie.

Witaj netinka :-)

Ja badania prenatalne na pewno będę miała. Jest to indywidualna sprawa każdej kobiety.

" W dzisiejszych czasach możliwa jest nie tylko diagnostyka wad wrodzonych i chorób genetycznych, ale również ich leczenie. Zdarza się, że jeszcze w łonie matki można pomóc maluszkowi. Wczesna diagnoza daje możliwość szybkiej reakcji i podjęcia skutecznego leczenia bezpośrednio po narodzinach. Dają one również czas rodzicom do oswojenia się z myślą o chorobie ich dziecka oraz możliwość takiego przeorganizowania swojego życia, by zapewnić maleństwu jak najlepszą opiekę. Ale przede wszystkim dają one pewność rodzicom, a tym samym spokój, który tak bardzo jest potrzebny podczas ciąży.
Wiele matek nie decyduje się na zrobienie badań prenatalnych, ponieważ są przekonane o niebezpieczeństwie z nimi powiązanym. Powszechnie uważa się, że mogą one uszkodzić płód, a nawet doprowadzić do poronienia. Takie niebezpieczeństwo rzeczywiście istnieje, ale tylko w przypadku badań inwazyjnych i wynosi 0,5 – 1%. Natomiast badania nieinwazyjne są go zupełnie pozbawione. "

Krótki tekst a mnie w 100% przekonuje :tak:

LORI WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE!!

Witam nowe mamusie:)

Włśnie skończyłam Was czytac i już nie pamietam co chciałam napisać......Boszeee moja skleroza postępuje!!

Piszecie o badaniach prenatalnych .Ja jestem jak najbardzej za . Moze nie sa wyrocznią ale przynajmniej spi się potem spokojnie(oczywiście jak wszystko jest w porządku) bądz pozwalaja zareagować w odpowiednim czasie i jeśli mozna to leczyc jak najwczęsniej. Wiadomo że po 35 roku wzrasta prawdopodobieństwo chorób genetycznych ale jak mozna zaobserwować również wiele takich chorób występuje u dzieci młodszych mam .

Bylismy dziś u teściów i najadłam się takim pysszssznym bigosikiem a teraz umieram. Wogóle mdłości mnie dalej męczą i to teraz na wieczór ,codziennie przed spaniem mam rozmowę z porcelanem zamiast bzyku bzyku z mężem buuuu!!!:(

Cześć dziewczyny:biggrin2:
Wybaczcie, że się trochę czasu nie odzywałam, ale nie miałam siły i weny na pisanie, ale jestem i cały czas was podczytuje:biggrin2:
Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Widzę, że dyskutujecie na temat badań prenatalnych. Ja na pewno idę na usg w 12 tyg., na którym będą badane przepływy, nt i kość nosowa. A nad badaniem z krwi się zastanawiam. Lorelain - ty coś chyba wcześniej wspominałaś, że przy bliźniakach warto zrobić test Pappa, wiesz dlaczego?

reklama
Do góry