reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Lori spełnienia marzeń!
Wczoraj pojechałam na wizytę do lekarza i co się okazało? Lekarza nie ma i jadę tam jeszcze raz dzisiaj. Bardzo męcząca podróż dwoma autobusami a z moimi przygodami noszę ze sobą teraz wodę i jednorazową torebkę tak na wszelki wypadek. :-)
Mój lekarz nic nie mówił o badaniach prenatalnych, może dziś zapytam mam jeszcze 29 lat (do listopada) i nie wiem czy muszę je robić, oprócz tych podstawowych, ale jeśli on powie co innego to się dostosuję, dla Groszka.

reklama
Kurde przez Was tez sie robie głodna ale kusi mnie jakaś sałatka owocowa :) Lece do sklepu i z pieskiem na spacerek :)
MIŁEGO DZIONKA ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM :) BUZIACZKI

I się głodna znowu przez was zrobiłam :-D A ja od trzech dni jem ciągle kanapeczki z rzodkiewką i szczypiorkiem, ale do tego musi być ciemny chlebek słonecznikowy pyyychaaa

Witam

Wiecie co przespałam pól dnia i nic nie robiłam :zawstydzona/y: czy wy też jesteście takie senne ja nie mogę sobie poradzić normalnie zapadłabym w sen zimowy.

Dziewczyny widze że poruszałyście temat sikania starszych dzieci.
Po pierwsze jeszcze raz wyskakuje z propozycja założenia oddzielnego wątku na temat rodzeństwa bardzo by się przydał.
Po drugie może wy mi coś poradzicie ponieważ mój młody ma problem z nocnym moczeniem.
W dzień nie sika już od 2 roku życia ale w nocy mamy mega problem i już nie wiem co robić. Na początku do 3,5 roku zakładałam mu jeszcze pampki później zaczełam go wysadzać kilka razy w nocy na siku, ograniczylam picie na noc, zakładałam mu pieluchę tetrową z podkladem ale to nic nie daje. W ciągu miesiąca może 6-7 razy się nie posika ale to chyba przypadek.
Już sama nie wiem co robić :zawstydzona/y: Dodam że nigdy go nie krzyczałam że sika nie poniżałam z tego powodu, staram mu się tlumaczyć, rozmawiać że jest dużym chłopcem itp. próbowałam nawet nagród za suche noce ale nic się nie sprawdza.
Jak macie jakieś rady to proszę :tak:

A teraz idę poczytać was bo trochę naprodukowałyście

reklama
u nas jest wkład taki gumowany wielkości prześcieradła a młoda nic nie pije przed spaniem - gdy piła to na 100% było gdzieś nasikane ( ona śpi jak głaz i nawet jak się przebudzi że chce siku to zaśnie w drodze do łazienki.... - taka mądrala ;) )

czasami jak na prawdę chce jej się mocno pić to zakładam pieluchę dla starszaków na wrazie bo wolę to niż prać całą pościel :/

Do góry