reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Lori wszystkiego najwspanialszego :-)

Ja też jestem drażliwa. wszyscy na około mnie skaczą, pytają jak się czuję, co bym zjadła bo nic nie jem itp. Wiem, że to z troski, nic złośliwego ale czasami mam wrażenie, że robi się ze mnie taką ofiarę (nawet nie wiem jak to ująć). Na dodatek mam dzisiaj takiego leeeeenia, nic mi się nie chce i na nic nie mam ochoty. Ech to trochę pomarudziłam

reklama
nie no wiem Zapominajka, nie chcialam zeby to zabrzmialo jak atak, wiem ze kazda matka zrobi wszytsko dla dziecka, ale dalej uwazam ze demonizowanie problemow w ciazy nie jest dobre ani dla matki ani dla dziecka. a mowie to po doswiadczeniach z dwoma ginami z polski, ktorzy mi tylko wymieniali jakie to jeszcze badania sie robi w ciazy...hmm jesli nie ma historii w rodzinie, i nie jest sie po 35 latach uwazam ze to zbyteczne a lekarze czesto naciagaja... chyba wychodzi ze mnie zlosc na tych dwoch co mialam z nimi do czynienia...np mialam usg a on usilnie chcial mnie przekonac ze powinnam jechac 100 km do poelconego gabinety na usg przeplywowe, ok rozumiem dokladniejsze ale czy konieczne? nastepny na poczatku pierwszej ciazy przpuislam mi badania ktore powinno sie dawac kobietom po wielkich przejsciach z zajsciem w ciazyi wtedy jako mloda mama w ciazy zrobilam je...a teraz wiem ze bylo to naprawde zbyteczne i nieadekwatne do sytuacjii. uwazam ze medycyna to cudowny wynalazek, ratuja zdrowei, zycie ale czesto doszukuja sie chorob a nie koncentruja na zdrowiu. echh sorki za nudzenie;-) hormony;-) pozdrawiam mamuski pazdzernikowe

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie ubierania :tak:

Lori wszystkiego najlepszego!!!

Diana mnie też wczoraj strasznie głowa bolała, leżałam cały czas, bo jak tylko trochę się podniosłam to okropny ból. Dzisiaj też mnie troszkę boli, ale już lepiej. W razie czego możesz wziąć apap, no ale jeżeli ból jest bardzo silny to lepiej nic nie brać.
Kasiorzyca skąd ja to znam
:-D

Lori wszystkiego najlepszego
Diana ból głowy może być jednym z objawów ciąży i może się zdarzyć.Jak boli Cię mocno to lepiej weź apap bo gorzej na maluszka wpływa Twój ból niż tabletka-tak mówił doktor. Polecam apap rozpuszczalny z wit C dla mnie świetny ,szybko i długo działa.
Kasia nawet nie wiesz jak mnie wszystko denerwuje.Domownicy uciekają na kilometr.Sama ciężko ze sobą wytrzymuje taki mi odwala.
Zapominajka co do Luteiny to ja brałam 2x2 dziennie ,odstawiłam od razu i nic mi się nie działo.

Ardhara - dobre, dobre, niezła tak krowa:-)

a mi się dzisiaj śniło...
za wczesna pora na opowieści, bo to był sen raczej do opowiedzenia po 22, hehe

lori - kochana wszystkiego najlepszego !!!

Jagoda - ja się zupełnie z tobą nie zgodzę ... wolę zrobić badanie i usłyszeć że wszystko dobrze, a w najgorszym wypadku wykryją wadę którą można już leczyć w ciąży i pomóc dziecku lub je uratować. To nie jest badanie inwazyjne, w żaden sposób przeprowadzenie go nie szkodzi dziecku ani matce. Może jedynie tylko pomóc. Po to tak jest rozwinięta medycyna żeby z tego korzystać a nie jak za prehistorycznych czasów liczyc na to że wszystko bedzie dobrze.

PS. badanie przepływów jest teraz bardzo często wykonywane i chyba jest jednym z podstawowych badań.

Lori dużo zdrówka i szczęścia:-)

Ja w październiku kończę 33 lata i będę robiła usg genetyczne ok 12 tygodnia, dokładniejszych badań nie planuję, dzidzia musi być zdrowa i już:tak:
Od kiedy jestem w ciąży apetyt mam nieziemski, ciągle głodna chodzę i już 0,5 kg na plusie . Męczę się szybko, koło 14-15 jestem już śpiąca i ledwo funkcjonuję, dociągam do 17 i idę spać na min 2 godz. Tragedia, cała rodzinka się z tego śmieje.

Syneczki - zniknęłam:zawstydzona/y:, ostatnio po 1,5 roku weszłam na forum. Dużo się u mnie działo. 2 lata prowadziłam przedszkole, w listopadzie je sprzedałam , nie dałam rady jeździć do Katowic codziennie i jeszcze z mężem prowadzić dwa inne biznesy koło domu. Przewartościowałam priorytety i wyszło na to że tu jestem bardziej potrzebna. Dzięki temu mam więcej czasu dla rodziny bo bywały takie momenty że tylko pracą żyłam. Fajnie ,że znowu jesteśmy razem z brzuszkami:-D widziałam że więcej lutówek się rozpakowało ponownie:rofl2:
No i masz rację nie planowałam więcej dzieci ale mąż mi spokoju nie dawał;-)
Diana- mnie też boli głowa od wczoraj, nie jakoś mocno ale boli, może coś z ciśnieniem jest

Dziewczyny, wczoraj podczytywałam październikowe wątki i któraś z Was (nie pamiętam która i nie mogę tego jakoś teraz znaleźć) pytała czy ktoś przechodził boreliozę. Ja przechodziłam , rok póżniej urodziłam dziecko i borelioza nie wróciła. Aczkolwiek zastanawiam się czy moje zmęczenie w tej ciązy nie ma z nią nic wspólnego, dlatego w poniedziałek idę na badania krwi i przy okazji zrobię również borellie.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie
Mam termin na październik więc mam nadzieję ,że przyjmiecie mnie do swojego grona;-)
witaj :)
Witam wszystkich,
Jestem z Wami od wczoraj więc swieżynka tutaj ze mnie, ale zapewne zagoszcze na dłużej. Termin porodu wg lekarza mam na 1 października,
witaj również :)

a kto dziewczyny Wam zleca te badania prenatalne?bo moj lekarz jedynie wspominal o usg genetycznym i tyle.jestem tym z reszta zestresowana:/ale piszecie o testach,czy to z jakiejs przyczyny czy chcecie infomacyjnie dla siebie?bo nie wiem czy meczyc lkarza o skierowanie

mnie lekarz powiedział, że da mi skierowanie na NFZ do kliniki, spełniam wymagania w tym roku kończę 36 lat i jestem po przejściach. Jest to tylko badanie przezierności karkowej, kości nosowej i badanie krwi oraz przepływy, na dobrym sprzęcie zapewne więc pojadę co mi szkodzi.

LORI kwiatuszek dla ciebie: bratek-kwiatek.jpg

Do góry