reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Monia - za badania prenatalne razem z testem PAPA płacę 300 zł. ... Adhara ma rację... poszukajcie jeszcze raz bo przecież nie mogła zniknąć, mi tak zginęły drogie gacie z kombinezonu od młodego, rok temu specjalnie kupiłam większe i porzadne bo miały być na dwa sezony, no i w tym roku wszystko przekopałam i nie znalzłam do dzisiaj. Musiałam kupić nowe. Złośliwośc rzeczy martwych.

reklama
a kto dziewczyny Wam zleca te badania prenatalne?bo moj lekarz jedynie wspominal o usg genetycznym i tyle.jestem tym z reszta zestresowana:/ale piszecie o testach,czy to z jakiejs przyczyny czy chcecie infomacyjnie dla siebie?bo nie wiem czy meczyc lkarza o skierowanie

w ciąży pojedynczej nie robiłabym testu PAPA ale przy ciąży mnogiej jest wskazany, zwłaszcza przy bliźniakach jednojajowych.

Czy w 12 tygodniu USG jest wykonywane od wewnętrz czy przez brzuch, wybieram się na USG w przyszłym tygodniu i nie wiem na co się nastawiać ?

Cześć dziewczyny. Czytam Was codziennie ale weny mi brak zeby cokolwiek napisac :( dziwnie sie czuje codziennie i jakoś sie martwie o swoja fasolke. Ostatnio mam też troszke stresów i boje sie ze przez podwyzszone cisnienie może coś sie dziać z moim bejbikiem. Jakoś juz jej nie czuje :( gdyby nie bolące piersi to w ogóle czułabym sie jak przed ciążą... a do lekarza dopiero 27 marca :( i za miesiąc mam ślub a nie jestem na niego w ogóle gotowa:( nie mam nic kompletnie :( i jakoś nie mam nadchnienia zeby jezdzic po sklepac i szukac :( cyba deprecha mnie dopada :(

Kluseczko :-D:-D:-D:-D a to Ci niespodzianka :-D:-D:-D:-D Czy to tak ładnie znikać z lutówek 2008? no wstyd ;-)
Jak przedszkole? W jednym z ostatnich postów pisałaś że jesteście na etapie rozkręcania placówki. No i o ile mnie pamięć nie myli na dwójce chciałaś poprzestać :-D Świetnie że z nami jesteś ;-)

hej kobietki :)
witam też nowe ciężarówki :)

słuchajcie ile u was kosztuje test PAPPA? bo ja chyba się na niego zdecyduje tym razem. Mam 31 lat, więc ryzyko większe, a wolę chuchać na zimne.

wiecie co? jestem wściekła. Zginęła mi cała wielka torba z ciążowymi ciuchami z czasów poprzedniej ciąży. Była u mamy, nikomu jej nie pożyczałam, ona rówznież nie. Zapłaciłam za te rzeczy kupę szmalu i czekały na kolejną okazję, bo wiedziałam, że za jakiś czas będziemy chcieli mieć drugie dziecko. Mama wszystko przekopała-po kilka razy...i ziemia się pod nią zapadła:sad: jestem załamana trochę. na nadmiar kasy nie narzekam, a jakieś szmatki trzeba kupić, skąd nabrać na to wszystko?

No ja za prenatalne i test Paap-a bedę płacić 350 zł
A co do ciuchów jak nie będziesz szukać to się znajdą ;-)

a kto dziewczyny Wam zleca te badania prenatalne?bo moj lekarz jedynie wspominal o usg genetycznym i tyle.jestem tym z reszta zestresowana:/ale piszecie o testach,czy to z jakiejs przyczyny czy chcecie infomacyjnie dla siebie?bo nie wiem czy meczyc lkarza o skierowanie

Wiesz co mój gin mi opowiedziała jak to wszystko wyglada po co się to robi i jakie są wskazania. Powiedziała ze ja nie muszę ale przedyskutowaliśmy to z mężem i zdecydowaliśmy wykonać te badania

witajcie:)

Sandy, Bellka - kciuki za wizytę, wszystko będzie dobrze:-D
paulawawa - szczęśliwej podróży
ullana - super że wieści dobre, czekamy na więcej
Kluska79 - witaj
karolina_86 - ja też mam dostać tylko skierowanie na USG genetyczne, co to testu to pewnie jak bym chciała to bym dostała ale moja ginekolog nie wspominała nic o tym, a ja sama prosić nie będę bo nie chcę robić, co ma być to będzie, chyba że naprawdę wyjdą jakieś straszne rzeczy podczas USG (odpukać w niemalowane)
sun83 - chyba już przez brzuch, ale pewna nie jestem

reklama
Do góry