reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Monia - za badania prenatalne razem z testem PAPA płacę 300 zł. ... Adhara ma rację... poszukajcie jeszcze raz bo przecież nie mogła zniknąć, mi tak zginęły drogie gacie z kombinezonu od młodego, rok temu specjalnie kupiłam większe i porzadne bo miały być na dwa sezony, no i w tym roku wszystko przekopałam i nie znalzłam do dzisiaj. Musiałam kupić nowe. Złośliwośc rzeczy martwych.

reklama
a kto dziewczyny Wam zleca te badania prenatalne?bo moj lekarz jedynie wspominal o usg genetycznym i tyle.jestem tym z reszta zestresowana:/ale piszecie o testach,czy to z jakiejs przyczyny czy chcecie infomacyjnie dla siebie?bo nie wiem czy meczyc lkarza o skierowanie

w ciąży pojedynczej nie robiłabym testu PAPA ale przy ciąży mnogiej jest wskazany, zwłaszcza przy bliźniakach jednojajowych.

Czy w 12 tygodniu USG jest wykonywane od wewnętrz czy przez brzuch, wybieram się na USG w przyszłym tygodniu i nie wiem na co się nastawiać ?

Cześć dziewczyny. Czytam Was codziennie ale weny mi brak zeby cokolwiek napisac :( dziwnie sie czuje codziennie i jakoś sie martwie o swoja fasolke. Ostatnio mam też troszke stresów i boje sie ze przez podwyzszone cisnienie może coś sie dziać z moim bejbikiem. Jakoś juz jej nie czuje :( gdyby nie bolące piersi to w ogóle czułabym sie jak przed ciążą... a do lekarza dopiero 27 marca :( i za miesiąc mam ślub a nie jestem na niego w ogóle gotowa:( nie mam nic kompletnie :( i jakoś nie mam nadchnienia zeby jezdzic po sklepac i szukac :( cyba deprecha mnie dopada :(

Kluseczko :-D:-D:-D:-D a to Ci niespodzianka :-D:-D:-D:-D Czy to tak ładnie znikać z lutówek 2008? no wstyd ;-)
Jak przedszkole? W jednym z ostatnich postów pisałaś że jesteście na etapie rozkręcania placówki. No i o ile mnie pamięć nie myli na dwójce chciałaś poprzestać :-D Świetnie że z nami jesteś ;-)

hej kobietki :)
witam też nowe ciężarówki :)

słuchajcie ile u was kosztuje test PAPPA? bo ja chyba się na niego zdecyduje tym razem. Mam 31 lat, więc ryzyko większe, a wolę chuchać na zimne.

wiecie co? jestem wściekła. Zginęła mi cała wielka torba z ciążowymi ciuchami z czasów poprzedniej ciąży. Była u mamy, nikomu jej nie pożyczałam, ona rówznież nie. Zapłaciłam za te rzeczy kupę szmalu i czekały na kolejną okazję, bo wiedziałam, że za jakiś czas będziemy chcieli mieć drugie dziecko. Mama wszystko przekopała-po kilka razy...i ziemia się pod nią zapadła:sad: jestem załamana trochę. na nadmiar kasy nie narzekam, a jakieś szmatki trzeba kupić, skąd nabrać na to wszystko?

No ja za prenatalne i test Paap-a bedę płacić 350 zł
A co do ciuchów jak nie będziesz szukać to się znajdą ;-)

a kto dziewczyny Wam zleca te badania prenatalne?bo moj lekarz jedynie wspominal o usg genetycznym i tyle.jestem tym z reszta zestresowana:/ale piszecie o testach,czy to z jakiejs przyczyny czy chcecie infomacyjnie dla siebie?bo nie wiem czy meczyc lkarza o skierowanie

Wiesz co mój gin mi opowiedziała jak to wszystko wyglada po co się to robi i jakie są wskazania. Powiedziała ze ja nie muszę ale przedyskutowaliśmy to z mężem i zdecydowaliśmy wykonać te badania

witajcie:)

Sandy, Bellka - kciuki za wizytę, wszystko będzie dobrze:-D
paulawawa - szczęśliwej podróży
ullana - super że wieści dobre, czekamy na więcej
Kluska79 - witaj
karolina_86 - ja też mam dostać tylko skierowanie na USG genetyczne, co to testu to pewnie jak bym chciała to bym dostała ale moja ginekolog nie wspominała nic o tym, a ja sama prosić nie będę bo nie chcę robić, co ma być to będzie, chyba że naprawdę wyjdą jakieś straszne rzeczy podczas USG (odpukać w niemalowane)
sun83 - chyba już przez brzuch, ale pewna nie jestem

reklama
Do góry