reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
hejka ja do szpitala wzięłam oprócz koszul to podpaski maxi bella (lepsze niż te specjalne poporodowe), i zanim o CC się dowiedziałam to majtki siatkowe kupiłam i okazało się na darmo bo po CC muszę uważać na ranę i pod raną trzymać. miałam dwie torby jedna moja druga Jasia.
teraz czekam na położną. Jaś śpi niedawno zjadł. powiem Wam że nieraz mam ochotę zjeść coś normalnego ale karmie piersią i trzeba lekkostrawne.
a co do brzuszka to mam na razie taki jak przed ciążą. a jeszcze spada bo macica się kurczy. roztępów nie widać mimo że były czerwone pręgi

czuję się dobrze. po znieczuleniu ogólnym czasem jeszcze mnie drapie gardło.

elutka weź lepiej pampersy chusteczki i oliwkę dla dziecka.
jutrzenko &&&&&&&&&&
esi ja też miałam drętwienie lewej ręki jak leżałam na patologii. podłączyli mi kroplówkę jakąś. ale słabo pomogła. potem samo przeszło, a dodam że na niej nie spałam.

co do toreb najlepiej się dowiedzieć w szpitalu każdy inne ma wymagania

Majeczka mój mąż też bardzo lubił ten zespół. Ja znam i chętnie bym oglądnęła ten film, ale poczekamy - myślę, że zaraz będzie na dvd. Co do odgłosów to nie sądzę, żeby bardzo to zaszkodziło małemu. nie jest to film akcji, więc wystrzałów i wybuchów chyba nie będzie. My ostatnio w domu oglądaliśmy bardzo głośno batmana - mała szalała tylko wtedy, gdy coś wybuchało. Inne dźwięki chyba jej nie ruszają. Tak wiec milej zabawy!
Malenstwo dzieki za rady. W koncu kogo mamy sluchac jak nie doswiadczonych mam...
Wernkika Tesco! wiedziałam, ze o czyms zapomniałam! :-)

Maleństwo ciężko było ci wstać po cc? Odczuwasz nadal ranę czy raczej w sporadycznych wypadkach? :)
Esi ja kombinezon zakupiłam już na początku września w tesco. Dałam 62zł, były w kolorze jasnym niebieskim, takim jasnym różu i kremowe :) Ja chętnie wybrałabym się do kina ale czas to dopiero będzie w weekend przed samym porodem więc nie wiem czy jak mała nie usłyszy głośnych dźwięków to nie zachce jej się wyjść dzień czy dwa przed:-D więc chyba pozostaje nadzieja że w listopadzie uda nam się gdzieś na chwilke wyrwać.

Vibeke - fajnie że już w domku...powodzenia życzę;-)
Elutka - u mnie w szpitalu trzeba mieć ubranka dla dziecka też...ale na 3 dni to na szczęście niewiele trzeba (najwięcej miejsca rożek zajmie)..jeśli chodzi o spotkanie to jak najbardziej tylko jak już będziemy "na chodzie" bo teraz to nie bardzo mi się chce:-p
Jutrzenka - powodzenia:-) dawaj nam znać co u Ciebie...
The_white_one - powodzenia jutro:tak: też pisz co u Ciebie...
Paulina - cieszę się że przeziębienie już przechodzi:tak:z drętwieniem Ci nie pomogę bo nie mam...i gratuluję spakowania torby..
Azorek - u Was już jesień na całego jest...i ponuro...nie fajnie masz ale za to nie będziesz mieć śniegu dużo w zimie...
Esi - udanego wypoczynku...ja kupiłam ładny kombinezon w Tesco za ok. 20zł - tylko jedyny minus to to ze kombinezon jest niebieski ale myślę że mojej Lilce różnicy to nie zrobi:-D jeśli chodzi o "Hobbita" to zostawimy dzieci mężom a same się wybierzemy:-D:tak:
Majeczka - ja mam obecnie w płaszczach tak guziki poprzeszywane żeby nic nie odstawało a że piersi mi urosły i po urodzeniu mogą jeszcze bardziej rozbuchać to pewnie trzeba będzie je poprzeszywać:tak: niewiele ale zawsze coś..a u mnie przeszywanie guzików jest na porządku dziennym - zawsze jak coś kupię to muszę dopasować pod siebie bo jak coś w rękawach jest dobre to troszkę za szerokie a jak dopasowane to rękawy za krótkie:-p Też myśleliśmy o "Jesteś Bogiem" ale jak dla mnie film o hip-hopie i samobójstwie może być za ciężki na koniec ciąży:-D możliwe że zdecydujemy się na "Dwoje do poprawki"...Widzę że obie dziś byłyśmy na oddaniu krwi:-)jeśli chodzi o odgłosy to mojej małej nie przeszkadzają choć nie chodzę do kina na filmy akcji lub tym podobne - jak byłam na "Street Dance" to mała tańcowała na calego:-D:-D

Dzięki za rady dziewczyny...ten ból jest coraz bardziej uciążliwy ale już jutro jadę do lekarza to może dowiem się co to takiego...Jeśli faktycznie to ucisk na narządy to na szczęście wkrótce się skończy:tak:

Karola Lilka tancerka będzie :-):-) mamy podobny termin, w którym szpitalu masz zamiar rodzić? Jeśli to gdzieś ominęłam to przepraszam :) ostatnio trochę zakręcona jestem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Teraz w Tesco był bardzo duży wybór kombinezonów dziewczęcych- i takich misowych i futrzastych i takich z ortalionem na wierzchu. Dla chłopców wybór kiepski był- ale mam już 3 kombinezony a moja mam kupiła kolejny. Ona w tych lumpkach to chyba ma już powyrabiane karty stałego klienta :)

Widze, że wy nie macie problemów z aktywnością maluszków. Jak niepokorne dziecię skłonić do dawania znaków życia? Ja to mam wrażenie że mój jest po tatusiu taki leniwy....

Paulina to jesteśmy już trzy z podobnymi terminami:) tylko o ile dobrze pamiętam każda zdecydowana na inny szpital..

Ostatnia edycja:
Wernkika z moją Nicole to jest różnie. Czasami to brzuch chce rozwalić, a czasami jest tak że mało co ją odczuwam:-) Zwłaszcza jak tatuś przyjedzie zza granicy to wydaje mi się ze go "czuję" i siedzi spokojnie a jak tatusia nie ma to mamusi daje popalić :-D

Elutka dzieli nas parę dni więc nic tylko czekać na wiadomość która pierwsza sie posypie ;-)

reklama
Cześć dziewczyny, u mnie dziś chłodno (ale na szczęście nie aż tak jak u azorka). Zaliczyłam wycieczkę do laboratorium i nie zamierzam dziś nic więcej robić (poza obiadem:-)).

esi,
nam na SR nawet położna radziła 3 małe torby zamiast 1 dużej - jedną na poród, drugą na swoje rzeczy po porodzie, a trzecią na rzeczy maluszka. Ja znalazłam złoty środek i mam 2:tak:

A ja swój (a właściwie córci) kombinezon polarkowy upolowałam na Allegro, taki jesienny, na wyjście ze szpitala. O zimowe nie musiałam się martwić, bo dostałam 2 od kuzynki.

Paulina,
tak jak napisała Elutka, w ciąży mogą się zdarzać drętwienia właśnie z powodu uciskania nerwów, ale ja na wszelki wypadek i tak konsultowałabym wszystkie objawy z lekarzem.

Malinowa, jutrzenka, &&&&!

marand, mam podobne problemy z ubraniem się, raczej na cebulkę, bo już w mało co mój brzuch się mieści... Ale ma być znów ciepło, więc może trochę łatwiej będzie, przynajmniej przez kilka dni.

Majeczka, Karola, też dziś dałam sobie krwi upuścić, mam nadzieję, że ostatni raz:-)

wernkika - wszamać coś słodkiego i położyć się lewym boku na ok. pół godziny, w tej pozycji są najlepsze przepływy, a cukier powinien pobudzić malucha.

Miłego poniedziałku wszystkim życzę.

Do góry